Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Κοζάνη: Μετατροπή της Παιδιατρικής του Νοσοκομείου σε covid 19

της Δέσποινας Αμαραντίδου από τo ertnews.gr
Η λειτουργία, οι χώροι και οι προδιαγραφές για την δημιουργία παιδιατρικής κλινικής αναφοράς Covid-19 στη Δυτική Μακεδονία στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης, βρέθηκαν σήμερα στο επίκεντρο της επίσκεψης του καθηγητή παιδιατρικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και επιδημιολόγο, Θεοκλή Ζαούτη .

Ο κ. Ζαούτης δήλωσε ικανοποιημένος από τον τρόπο που διαχειρίστηκαν οι παιδίατροι του Νοσοκομείου Κοζάνης τα περιστατικά covid19, τόσο το προηγούμενο διάστημα όσο και τώρα. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ανέφερε: “Ήρθαμε να βοηθήσουμε και να ενισχύσουμε την παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Κοζάνης σε ενδεχόμενο αυξημένης ροής”.

Ο καθηγητής επεσήμανε πως η επιστημονική κοινότητα γνωρίζει, ότι θα υπάρξει αύξηση των θετικών στον ιό κρουσμάτων στα παιδιά, βρέφη και εφήβους, το επόμενο διάστημα με την έναρξη και των σχολείων, σημειώνοντας, ότι θα πρέπει να είναι έτοιμες οι υγειονομικές δομές να τα αντιμετωπίσουν, μετατρέποντας παιδιατρικές κλινικές σε covid.

Ο κ. Ζαούτης υπογράμμισε ακόμα, ότι τα παιδιά νοσούν ήπια παροτρύνοντας τους μεγαλύτερους να εμβολιαστούν. “Έτσι θα προστατεύσουμε τα παιδιά μας”, υπογράμμισε. “Ζητούμενο παραμένει η αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού, καθώς είναι το μόνο όπλο κατά του κορονοϊού”, πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Στέργιος Γκανάτσιος δήλωσε ότι νοσηλεύτηκαν και νοσηλεύονται περιστατικά covid 19 επιτυχώς στην παιδιατρική κλινική, ενώ σε ό,τι αφορά την ετοιμότητα, δήλωσε ότι “ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της πανδημίας, υπάρχει από πέρυσι και σε κάθε περίπτωση, εάν υπάρξει ανάγκη θα λειτουργήσει και στην παιδιατρική κλινική covid για παιδιά”.

Εν αναμονή των αποφάσεων του Υπουργείου Υγείας η ενημέρωση των λοιμοξιολόγων συνεχίζεται με δια ζώσεις επαφές στα περιφερειακά νοσοκομεία, ενώ μπροστά στο ενδεχόμενο της αύξησης ροής ασθενών προς τις παιδιατρικές κλινικές ενεργοποιείται και ο σχεδιασμός για την μετατροπή τους σε covid για βρέφη, παιδιά και εφήβους.

ΕΡΤ Κοζάνης/Σύνταξη: Δέσποινα Αμαραντίδου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας