Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Δήμος Κοζάνης: Το δάσος Κουρί μας «ξανασυστήνεται» μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων του Δήμου Κοζάνης– Ηλεκτρονική περιήγηση μέσω QR code για τους επισκέπτες

Προς ολοκλήρωση βαίνουν οι παρεμβάσεις αναψυχής άθλησης και περιβαλλοντικής ενημέρωσης στο δημόσιο Άλσος Κουρί, δίνοντας μια «φρέσκια»  και βελτιωμένη εικόνα σε έναν από τους βασικούς πνεύμονες πρασίνου.

 

Πρόθεση του Δήμου Κοζάνης είναι να γίνει το «Κουρί» χώρος εκτόνωσης, άθλησης και

περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, ωθώντας τους πολίτες σε φυσικούς τρόπους αναψυχής. Το Κουρί μας «ξανασυστήνεται» με πολλές παρεμβάσεις στους χώρους του, με στόχο οι δημότες να αγαπήσουν  το δάσος βιωματικά και να  συμβάλλουν  στη συντήρηση και προστασία του.








Κατασκευές παιχνιδιών,  αντικατάσταση μπασκετών, συντήρηση περίφραξης γηπέδων, κατασκευή ποδηλατοστάτη, χωματουρικές εργασίες, πλακοστρώσεις, κατασκευές καθιστικών χώρων,   πέργολες, χρωματισμοί, επίστρωση γηπέδων, τοποθέτηση αθλητικών μονοπατιών, παιδικές χαρές, παγκάκια και παιχνίδια φαντασίας , φύτευση πρασίνου, είναι κάποιες από τις παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν από το Δήμο Κοζάνης με χρηματοδότηση από το ΕΑΠ 2012 2016.

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι διαθέσιμο πλέον για τους επισκέπτες και το QR code, το οποίο δίνει τη δυνατότητα της ψηφιακής προβολής του δάσους Κουρί σε κάθε χρήστη.

 

Επισημαίνεται, ότι ο προϋπολογισμός της μελέτης ανήλθε σε 1.870.000,00 ευρώ, με τον προϋπολογισμό της σύμβασης να είναι 902.841,41 ευρώ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας