Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Καλλιόπη Βέττα: Τα γυμναστήρια οδηγούνται σε αφανισμό, εξαιτίας της κυβερνητικής αδιαφορίας - Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Οικονομικών και Υγείας με θέμα: «Διαμαρτυρία του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Δ. Μακεδονίας».

Η ερώτηση βασίζεται σε επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Δυτικής Μακεδονίας, στην οποία καταγράφεται το πρόβλημα με τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους, αναφορικά με την εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Συγκεκριμένα, επισημαίνουν τα «δύο μέτρα και τα δύο σταθμά» καθώς όσες και όσοι θέλουν να εισέλθουν στα γυμναστήρια θα πρέπει να πραγματοποιούν 1 rapid test ανά 48 ώρες ενώ στις υπόλοιπες δραστηριότητες αρκούν είτε 2 self tests την εβδομάδα (μαθητές έως 18 ετών) είτε 1 rapid test την εβδομάδα (ενήλικες εργαζόμενοι).

Συνακόλουθα, το κόστος επίσκεψης στα γυμναστήρια εκτινάσσεται καθώς -πέραν της συνδρομής- προστίθεται ένα ποσό για τη διενέργεια των παραπάνω, αναγκαίων εξετάσεων.

Οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων, όπως έχουν τονίσει με κάθε τρόπο, είναι αναφανδόν υπέρ της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, κάτι που είναι ορθό και αναγκαίο για την προάσπιση της δημόσιας Υγείας, ωστόσο, επισημαίνουν ότι δεν πρέπει να λειτουργήσουν υπό ένα καθεστώς δρακόντειων μέτρων τα οποία καθιστούν αδύνατη την επιστροφή στην «κανονικότητα» μετά από 11 μήνες ολικού lock down.

Τέλος, ζητείται η επανεξέταση του συγκεκριμένου μέτρου, όπως και δράσεις για την ενίσχυση του κλάδου (επιδότηση ενοικίου έως 31/12/2021, επιδότηση κενών θέσεων κ.λπ.), προκειμένου να ανταπεξέλθουν στη μεγάλη απώλεια εσόδων που έχουν υποστεί από την πανδημία και την κυβερνητική αδιαφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας