Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΔΕΗ κατεβάζει το διακόπτη σε ΤΟΕΒ με οφειλές-Και του ΤΟΕΒ Σερβίων

Η ενεργειακή κοινότητα εργαλείο για μια λύση

Έτοιμη να κατεβάσει τον διακόπτη σε περίπου 40 ΤΟΕΒ είναι η ΔΕΗ σύμφωνα με δημοσίευμα του Οικονομικού Ταχυδρόμου. Πρόκειται για τους πλέον «μπαταξήδες» από τους 450 Τοπικούς και Γενικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων της χώρας, οι οποίοι συγκεντρώνουν πολυετείς οφειλές από ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος που ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρώ.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο ΤΟΕΒ Σερβίων με χρέη πάνω από 600.000 ευρώ και τη ΔΕΗ να κατεβάζει το διακόπτη στις 17 Αυγούστου.

Έκτοτε ο ΤΟΕΒ υπέγραψε μια σύμβαση αποπληρωμής σε 18 δόσεις , στην οποία πλέον δεν μπορεί να ανταπεξέλθει όταν η κάθε δόση είναι 35.000 ευρώ. Γίνεται προσπάθεια να αυξηθούν οι δόσεις αποπληρωμής για να ρυθμιστεί το χρέος.

Και ο ΤΟΕΒ στο Πυλωρί στο Βόιο έχει οφειλές πολύ μικρότερες, όπως και αυτός στο Καρπερό και τον Αλιάκμονα. Ο τελευταίος μπήκε σε ρύθμιση , αλλά επίσης δε κατάφερε να είναι συνεπής σε αυτή .Η προκαταβολή ύψους 15%-20% που ζητείται από τη ΔΕΗ προβληματίζει ιδιαίτερα τους ΤΟΕΒ .

Την επόμενη βδομάδα θα γίνει τηλεδιάσκεψη των ΤΟΕΒ της Δυτικής Μακεδονίας με εκπρόσωπο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ώστε να δοθεί μια λύση. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ο Θωμάς Μάνος , περιφερειακός σύμβουλος με αρμοδιότητες θεμάτων ΤΟΕΒ είναι αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα. Όπλο τους η σύσταση της πρώτης ενεργειακής κοινότητας ΤΟΕΒ της χώρας με 28 οργανισμούς της Δυτικής Μακεδονίας στο σχήμα και στόχο να μηδενιστεί το κόστος άρδευσης ως αυτοπαραγωγοί ρεύματος.

Ιωάννα Παπαδημητρίου, prlogos.gr

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το παραμυθακι πρεπει να τελειωνει. Δεν πληρωνουν και μετα τρεχουν για βοηθεια σε δημο και περιφερεια.Μονοι στα κερδη μαζι στο χρεος. Οχι κυριοι. Φυσικα ο καθηγητησ μιας και τον στηριξαν θα τρεξει να βοηθησει

Ανώνυμος είπε...

Γράφει ο φροντιστής στο φεισμπουκ για τον β παιδικό σταθμο. Αλλά δεν γράφει ότι είναι Πρόγραμμα ενταγμένο επί διοικήσεως Κοσματοπουλου. Υποχρεωτικό μάλιστα αλλιώς δεν έπαιρνε άδεια λειτουργίας.
Χρήστο δεν μοιάζεις με τον Καζούλη αλλά με τον Βασιλάκη Καιλα

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχε γιατί δεν κάνεις μια ανοιχτή συγκέντρωση με θέμα η λειτουργιά του τοεβ Σερβίων? Εδώ και τώρα και τότε θα ακουστούνε οι αλήθειες γιατί τελικά το τοεβ χρεώθηκε.

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΣ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ. ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΟΜΩΣ ΜΟΥΓΚΑ....

Ανώνυμος είπε...

O TOEB Σερβίων επιχορηγήθηκε από τον Πόρο του δήμου Σερβίων-Βελβενδού και της Περιφέρειας επί θητείας Κωνσταντόπουλου που συνεχίστηκε από τον Κοσματόπουλο, με το ποσό των 300.000 €. Τότε το χρέος προς την ΔΕΗ ήταν 450.000 €. Πως το χρέος αυτό έφτασε τώρα στις 600.000 €, δεν έχουν ευθύνη τα διοικητικά συμβούλια του ΤΟΕΒ Σερβίων και βέβαια ο πρόεδρός του;

Ανώνυμος είπε...

Λέμε στα Γρεβενά άγνεθα κι ανύφαντα κι στουν πλακό απλουμένα .Για όσους παινεύονται για ανύπαρκτα κατορθώματα.

Ανώνυμος είπε...

Το πρόγραμμα επιχορήγησης για την λειτουργία των παιδικών σταθμών το ξεκίνησε ο Κωνσταντόπουλος το 2012, συνεχίστηκε από τον Κοσματόπουλο και φυσικά συνεχίζεται και από τη σημερινή δημοτική αρχή.
Αλλοίμονο αν δεν το έκανε, και μην περηφανεύεται για τα αυτονόητα.

Ανώνυμος είπε...

Τι σημαίνει η φράση: "Όπλο τους η σύσταση της πρώτης ενεργειακής κοινότητας ΤΟΕΒ της χώρας με 28 οργανισμούς της Δυτικής Μακεδονίας στο σχήμα και στόχο να μηδενιστεί το κόστος άρδευσης ως αυτοπαραγωγοί ρεύματος." ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ;

Το Προφίλ μας