Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Η ηλεκτροκίνηση στο επίκεντρο της συνάντησης του Υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου με τη Σλοβάκα ομόλογό του, Katarina Bruncko

Συνάντηση με βασικό θέμα την προώθηση των πράσινων μεταφορών εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021, ανάμεσα στον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Μεταφορές κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, τη Σλοβάκα ομόλογό του, κα Katarina Brunckova

και τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών κ. Γιάννη Ξιφαρά. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι πολιτικές των δύο χωρών στην κατεύθυνση υλοποίησης του πακέτου «Fit for 55», που αφορά στον στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τις εκπομπές αερίων κατά 55% έως το 2030.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε διεξοδικά την Υφυπουργό της Σλοβακίας για όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί και προωθούνται εκ μέρους του Υπουργείου σχετικά με την ηλεκτροκίνηση, αλλά και τις λεπτομέρειες του προγράμματος για την ανάδειξη της Αστυπάλαιας σε «Έξυπνο και Πράσινο Νησί».

Επίσης, παρουσίασε το σχέδιο για την απολιγνιτοποίηση και το πρωτοποριακό πρόγραμμα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη μεταλιγνιτική εποχή.    



Ο κ. Παπαδόπουλος και η κα Brunckova συζήτησαν επίσης τη δυνατότητα απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με την Μπρατισλάβα και συμφωνήθηκε το ζήτημα να παραπεμφθεί προς εξέταση στις αρμόδιες υπηρεσίες των δύο χωρών. 

Η κα Brunckova μετέφερε επίσης, εκ μέρους του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών της Σλοβακίας κ. Andrej Dolezal, πρόσκληση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή να επισκεφθεί τη Μπρατισλάβα.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας