Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Παράλληλα έργα αναδασμού Κομνηνάδων στην Π.Ε. Καστοριάς –Υπογράφηκε η Σύμβαση έργου.

  Υπογράφηκε σήμερα Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη, η Σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ

ΕΡΓΑ ΑΝΑΔΑΣΜΟΥ ΚΟΜΝΗΝΑΔΩΝ-Α΄ ΦΑΣΗ» προϋπολογισμού 90.960,25 ευρώ (με Φ.Π.Α).  Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΚΑΠ 2021/Π.Ε. Καστοριάς .

 

   Η σύμβαση αφορά στην κατασκευή  παράλληλων έργων αναδασμού στο αγρόκτημα αναδασμού Κομνηνάδων του Δήμου Νεστορίου και αναφέρεται σε εργασίες διάνοιξης, αμμοχαλικόστρωσης αγροτικών  δρόμων και κατασκευής τεχνικών στο νέο καθεστώς αναδασμού. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο περίπου.

 

      Με στόχο την αύξηση της αποδοτικότητας και της παραγωγικότητας της γεωργικής εκμετάλλευσης, η Περιφερειακή Αρχή θέτει με τα έργα υποδομής  που σχεδιάζει και υλοποιεί,   ορθολογικές βάσεις για αποδοτική αξιοποίηση της γεωργικής γης.        Παράλληλα ικανοποιεί ένα χρόνιο αίτημα των αγροτών της Π.Ε Καστοριάς.

 

    Τα έργα υποδομής  του πρωτογενή τομέα όταν ολοκληρωθούν θα δώσουν θετικό πρόσημο στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, καθώς θα προσφέρουν δυνατότητες για καλύτερες συνθήκες παραγωγής, με σύγχρονες υποδομές άρδευσης και καλύτερη πρόσβαση των αγροτών στη γη και τις καλλιέργειές τους, απαραίτητες προϋποθέσεις για την οικονομική ανάπτυξη της υπαίθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας