Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΙΝΑΛ: Πρώτος γύρος 5 Δεκεμβρίου, εκλογή αρχηγού 12 Δεκεμβρίου

Με ομόφωνη απόφασή της, η Επιτροπή Δεοντολογίας και Τήρησης Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) του ΚΙΝΑΛ εισηγείται να γίνουν εκλογές για τη νέα ηγεσία τον Δεκέμβριο.

Ειδικότερα, η ΕΔΕΚΑΠ, όπως είχε αποκαλύψει έγκαιρα το iefimerida.gr, προτείνει να διεξαχθεί ο πρώτος γύρος στις 5/12 και ο δεύτερος στις 12/12.

Την απόφαση θα κληθεί να επικυρώσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ, που συνεδριάζει την Κυριακή 3 Οκτωβρίου. Επίσης, στις 15 Οκτωβρίου θα γίνει η ανακήρυξη των υποψηφίων, οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι τέσσερις: Φώφη Γεννηματά, Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης.

Η ΕΔΕΚΑΠ αποφάσισε επίσης:

    Να ορίσει Νομαρχιακές Επιτροπής συντονισμού - εν είδει εφορευτικών επιτροπών ανά τη χώρα.
    Να ορίσει ως αντίτιμο για την ψηφοφορία μέλους ή φίλου το ποσό των 3 ευρώ για τον πρώτο γύρο (αν και είναι υπό συζήτηση και το δίευρω) και 1 ευρώ για τον β' γύρο.
    Οσοι ψηφίσουν την πρώτη Κυριακή θα κληθούν να ψηφίσουν και τη δεύτερη Κυριακή, όπως έγινε και το 2017.

Στη συζήτηση που έγινε στην ΕΔΕΚΑΠ υπήρχαν και απόψεις να οριστούν οι εκλογές λίγο νωρίτερα, αλλά όλοι συγκατένευσαν τελικά στις δύο προαναφερθείσες ημερομηνίες, ώστε να μη συμπέσουν οι εκλογές με τις πανελλαδικές αρχαιρεσίες των δικηγόρων, 26-27 Νοεμβρίου.

Τώρα μένει να διευθετηθούν και τα ζητήματα ανάδειξης υποψηφίων, καθώς απαιτούνται 5.000 υπογραφές μελών/φίλων ή το 15% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας