Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Διεξαγωγή αθλητικού αγώνα αλιείας κυπρίνου από τον ΑΣΕΑΠ στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου

Από το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Γρηγόρη Τσιούμαρη, εγκρίνεται

η διεξαγωγή Αθλητικού Αγώνα Αλιείας Κυπρίνου από τις 22 ως 24 Οκτωβρίου 2021 με ώρα έναρξης 16:00 της Παρασκευής και λήξης την 16:00 της Κυριακής, που διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Πτολεμαΐδας στην περιοχή περιμετρικά της γέφυρας Σερβίων – Κοζάνης και από τις δύο όχθες της λίμνης.

Η διεξαγωγή του αγώνα να γίνει σύμφωνα με τον κανονισμό αθλητικής αλιείας επιφανείας γλυκών νερών της ομοσπονδίας Ε.Ο.Υ.Δ.Α. και επιπρόσθετα οι διαγωνιζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας κατά της μετάδοσης του κορονοϊού (COVID-19), όπως αυτά αναφέρονται στο σχετικό Αγωνιστικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο Αθλημάτων. Επίσης ο αγώνας θα διεξαχθεί με την διενέργεια για όλους (αθλητές, επισκέπτες, θεατές) Rapid test 24h ή PSR 48h ή να είναι εφοδιασμένοι με πιστοποιητικό εμβολιασμού COVID-19 ή πιστοποιητικό νόσησης. Για τους μαθητές σχολικών μονάδων, που θα επισκεφθούν το πεδίο αγώνα, αρκεί και η επίδειξη self test που θα γίνουν εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών. Όπως επίσης ορίζουμε:

- Γίνεται αποκλειστικά ψάρεμα κυπρίνου (γριβαδιού), αλλά σε καμία περίπτωση το βάρος του ψαριού δεν θα είναι μικρότερο των 500γραμ.

- Κάθε αθλητής μπορεί να ψαρεύει με δύο καλάμια και σε κάθε καλάμι επιτρέπεται ένα αγκίστρι.

- Κάθε αλίευμα κυπρίνου (γριβάδι) μόλις αλιευθεί φυλάσσεται ζωντανό μέσα στο νερό, με ευθύνη του διαγωνιζόμενου και στο τέλος του διαγωνισμού αφού ζυγιστεί ή φωτογραφηθεί θα αφεθεί ελεύθερο στο νερό. Τα ψάρια που τυχόν αγκιστρωθούν, όπως κέφαλοι, πλατίκες, συρτάρια, πεταλούδες και πρικιά θα επιστραφούν εκείνη τη στιγμή πίσω στο νερό.

-  Κάθε διαγωνιζόμενος να είναι μέλος των συλλόγων που θα λάβουν μέρος, να τηρεί ανεπιφύλακτα τον γενικό κανονισμό αλιείας κυπρίνου, τις σχετικές με την αλιεία διατάξεις, καθώς και τα οριζόμενα στην απόφασή μας.

- Οι συμμετέχοντες στους αγώνες αποδέχονται τους όρους συμμετοχής του καταστατικού διεξαγωγής διαγωνισμού αγώνων αθλητικής ερασιτεχνικής αλιείας των Συλλόγων.

- Την ευθύνη για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό (COVID-19) έχει ο κ. Γεώργιος Αργυριάδης, ενώ Αλυτάρχης είναι ο κ. Παπαδόπουλος Αναστάσιος, οι οποίοι έχουν οριστεί από την Ε.Ο.Υ.Δ.Α.

Στους παραβάτες των διατάξεων των διαταγμάτων της αλιευτικής νομοθεσίας επιβάλλονται οι κυρώσεις του άρθρου 11 του αλιευτικού κώδικα 420/70.

Η παρούσα Απόφαση, αν διαπιστωθεί παράβαση όρων υπό τους οποίους χορηγείται, άμεσα μπορεί να ανακληθεί.

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας