Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Καλλιόπη Βέττα: Η ελληνική κοινωνία ευγνωμονεί τις Ελληνίδες και τους Έλληνες Ολυμπιονίκες γιατί μας χάρισαν ελπίδα, πίστη και αισιοδοξία, σε πολύ δύσκολες περιόδους – Ομιλία στην Βουλή για τη Ειδική εκδήλωση προς τιμή των Ολυμπιονικών του Τόκιο


Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής, στην Ειδική εκδήλωση προς τιμή των Ελλήνων Ολυμπιονικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

 

Η κ. Βέττα, η οποία ήταν η εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., εξέφρασε τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια όλων των Ελλήνων στους Ολυμπιονίκες, καθώς με τις επιτυχίες τους έδωσαν ένα μήνυμα πίστης, αισιοδοξίας και υπέρβασης σε όλους μας.

 

Ειδικότερα τόνισε ότι, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την ελληνική κοινωνία, με τις απανωτές πυρκαγιές και την καταστροφή του περιβάλλοντος, οι αγώνες των αθλητών μας στην Ιαπωνία ήταν ένα καταφύγιο ελπίδας και ανασύνταξης.

 

Επιπλέον, τόνισε ότι τα επιτεύγματα των αθλητριών και των αθλητών, συνέβησαν σε μια περίοδο που λόγω της πανδημίας και της ελλιπούς στήριξης από τη μεριά του κράτους, οι συνθήκες προετοιμασίας ήταν δυσχερείς. Αναφέρθηκε, ειδικότερα στα κλειστά γήπεδα, τα ασαφή υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως και την ισχνή οικονομική στήριξη από τα αρμόδια Υπουργεία, γεγονός που οδήγησε τους αθλητές σε δημόσιες διαμαρτυρίες, ακόμα και κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων.

 

Τέλος, επεσήμανε την ανάγκη κρατικής μέριμνας  για τον αθλητισμό: «Η κοινωνία του αθλητισμού, όλες και όλοι μας,  χαιρετίζουμε τις χορηγίες και συγχαίρουμε εκείνους τους οργανισμούς που στηρίζουν τις προσπάθειες των αθλητικών ομοσπονδιών και μεμονωμένων αθλητών.

Ωστόσο, δεν πρέπει ποτέ και για κανέναν λόγο να απεμπολούμε την συνταγματική υποχρέωση για ουσιαστική στήριξη του αθλητισμού από το κράτος. Η πολιτεία οφείλει να μεριμνά με αποτελεσματικό τρόπο ώστε ο αθλητισμός και οι άνθρωποι του να διαθέτουν όλα τα εφόδια για την απρόσκοπτη προετοιμασία τους».

 

Κλείνοντας, απευθυνόμενη προς τους παρόντες αθλητές και προπονητές, ανέφερε τα εξής: «Με πλήρη επίγνωση των προσπαθειών σας, από τα βάθη της καρδιάς μου, από τα βάθη της καρδιάς όλης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, θέλω να σας ευχαριστήσω βαθιά για τις συγκινήσεις που μας προσφέρατε, σε μια δύσκολη περίοδο για όλους μας, για όλη την χώρα.

Η ευγνωμοσύνη μας είναι μεγάλη, όπως μεγάλα είναι και τα επιτεύγματά σας».

 

Παρατίθεται το link της ομιλίας:

 

https://www.youtube.com/watch?v=_oBNDSU8w00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας