Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Βασικά σημεία ομιλίας Ανδρέα Λοβέρδου

Την Κοζάνη επισκέφθηκε εχθές Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου ο βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών του Κινήματος Αλλαγής και υποψήφιος πρόεδρος κ. Ανδρέας Λοβέρδος, όπου είχε την ευκαιρία να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και να πραγματοποιήσει μια εκδήλωση – ομιλία στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης.

Στη συνάντησή του με φίλους, μέλη και στελέχη του κόμματος, όπου τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας (χρήση μάσκας, είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους/ νοσήσαντες, τήρηση αποστάσεων) ο κ. Λοβέρδος τόνισε ιδιαίτερα την αναγκαιότητά τους για τον περιορισμό της διασποράς: «Είμαι απολύτως πρόθυμος να μιλάω σε ένα περιορισμένο κοινό κάθε φορά παρά να ρισκάρω με οποιονδήποτε τρόπο να αποτελέσω αιτία διασποράς του ιού».

Στο πολιτικό μέρος της ομιλίας του ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι το βασικό δίλημμα των εκλογών είναι αν τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος επιθυμούν την αλλαγή ονόματος και συμβόλων με την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ ή την διατήρηση της οργάνωσης του Κινήματος Αλλαγής. «Χρειάζεται να ξαναβρούμε τα χρώματα και τα συνθήματά μας» υπογράμμισε.

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί είναι υποψήφιος πρόεδρος επισήμανε ότι «Δεν υπάρχει προοπτική όσο η εκλογική και δημοσκοπική μας καταγραφή είναι μονοψήφια. Με την παρούσα ηγεσία έξι και πλέον χρόνια παραμένουμε αιχμάλωτοι των χαμηλών ποσοστών. Στο κάτω κάτω, η Πρόεδρος αποτελεί την ανώτατη αρχή καταλογισμού ευθυνών Αναγνώρισε στην κυρία Γεννηματά την εξασφάλιση της ενότητας του Κινήματος παρά τις αποχωρήσεις επιμέρους στελεχών, ωστόσο θεωρεί ότι η αντιπολιτευτική κριτική του Κινήματος περιορίζεται σε μια δημαγωγική πλειοδοσία στα δημοσιονομικά, αλλά «έτσι δεν κερδίζουμε», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.




Η Πράσινη Επανάσταση που ευαγγελίζεται για το ΠΑΣΟΚ συνίσταται α) στην οργανωτική αλλαγή του κόμματο, όπου όλα τα όργανα θα είναι αιρετά, δύο συν ένα αντιπροέδρους, ίδρυση Εκτελεστικής Γραμματείας για την ταχεία ανταπόκριση του Κινήματος στις πολιτικές προκλήσεις αλλά και ταυτόχρονα τη διατήρηση του δημοκρατικού του χαρακτήρα· β) στην αλλαγή θέσεων με κεντρικό πυρήνα την διασφάλιση των συλλογικών δικαιωμάτων, την επίτευξη δυναμικής ανάπτυξης και παραγωγής εισοδήματος για κάθε ελληνική οικογένεια και περισσότερο ευκρινή οικολογική διάσταση των πολιτικών θέσεων· και τέλος γ) στην πολιτική συγκρότηση ενός κόμματος πατριωτικού, προοδευτικού και μεταρρυθμιστικού, που είναι περήφανο για τις επιτυχίες του, «που δεν ζητάει συγγνώμη για τους προηγούμενους αρχηγούς του, που με τις πολιτικές τους άλλαξαν την Ελλάδα».

Κλείνοντας, έκρινε ανεπαρκή την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία «κρύφθηκε πίσω από την πανδημία, αλλά οι αδυναμίες της αποκαλύφθηκαν πλήρως από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού». Επισήμανε δε ότι η ηγεμονία της κυβέρνησης δεν απειλείται παρά τη μείωση των ποσοστών της αφενός λόγω της πλήρους αναξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από την αντιπολιτευτική αδυναμία της ηγεσίας του Κινήματος. Τέλος, σημείωσε ότι από όποιο μετερίζι τον βρει η εσωκομματική διαδικασία θα είναι παρών την επόμενη ημέρα, διότι το «δικό μου βιογραφικό είναι βιογραφικό ενότητας».

 

                Ν.Ε. Κοζάνης

Γραφείο Τύπου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας