Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Συνδυασμός Δήμος Μπροστά: για την λειτουργία του ΚΔΑΠ στο Άργος Ορεστικό

        Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (06-09-2021) με θέμα την

λειτουργία η την κατάργηση της Κοινωνικής Δομής " Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών," η μειοψηφία και ο συνδυασμός μας " ΔΗΜΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ"  ψήφισε την συνέχιση της λειτουργίας της .Η απόφαση αυτή βρίσκει

ανταπόκριση σε όλη την επικράτεια και καταδεικνύει την σωστή θέση που είχαμε να εισάγουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη απόφασης. 

       Δυστυχώς η πλειοψηφία του Δήμου και ο Δήμαρχος προσωπικά, για μια ακόμη φορά δεν κατάλαβαν το μεγάλο λάθος που έκαναν να κλείσουν την Κοινωνική Δομή.

       Όλοι οι δήμοι της χώρας, προσπαθούν με μεγάλες θυσίες να λειτουργήσουν τις Κοινωνικές Δομές. Εμείς δυστυχώς σαν Δημοτική αρχή  πρωταγωνιστούμε αρνητικά. Πέρυσι η Δημοτική επιχείρηση παραχώρησε τα δημοτικά σφαγεία σε ιδιώτη για 1.200,00 € το μήνα. Μια δημοτική περιουσία αξίας πάνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ ,δυστυχώς δεν αξιοποιείται ,με αποτέλεσμα να χάνονται σημαντικά έσοδα ικανά για την κάλυψη υποχρεώσεων των Κοινωνικών Δομών και όχι μόνο. Επικαλέστηκαν έλλειψη εσόδων (έξι με δέκα χιλιάδες ευρώ),αστεία δικαιολογία,και αποφάσισαν το 2021 να κλείσουν μια Κοινωνική Δομή που έχει προσφέρει πολλά. Γεννάται το ερώτημα αύριο τι άλλο θα κλείσουν;

      Η Δημοτική πλειοψηφία και ο Δήμαρχος οφείλουν να ενημερώσουν τους πολίτες του Δήμου μας, ποιοί είναι οι πραγματικοί λόγοι που κλείνουν την Κοινωνική Δομή. Η έλλειψη εσόδων (έξι με δέκα χιλιάδες ευρώ) δεν πείθει κανένα. Εκτός βέβαια εάν έχουν πάρει την απόφαση να τα παραχωρήσουν όλα στους ιδιώτες. Αν αυτό συμβαίνει, τότε πρέπει να ενημερώσουν τους δημότες για αυτήν την αλλαγή  στάσης και απόφασης τους. Εδώ πραγματικά βλέπουμε την μεγάλη απόκλιση των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής με τις προεκλογικές υποσχέσεις και δείχνει την προχειρότητα και την ανικανότητα στην άσκηση των καθηκόντων της.

      Εμείς η μειοψηφία και ο συνδυασμός μας " ΔΗΜΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ "  θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και για ακόμη μια φορά θα δώσουμε τον αγώνα μέχρι την δικαίωση του, γιατί πιστεύουμε ότι τα (16) δέκα έξι χρόνια λειτουργίας και κοινωνικής προσφοράς του ΚΔΑΠ δεν μπορεί κανένας Δήμαρχος και καμία Δημοτική πλειοψηφία να τα διαγράψει.

       Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Άργους Ορεστικού  επιβάλλεται να λειτουργήσει.

 

                                               Για τον συνδυασμό " ΔΗΜΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ "

                                                             ο επικεφαλής

 

                                                   Σωκράτης  Μπουρινάρης

                                                   Δημοτικός  Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας