Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Θάνος Πλεύρης για τους τρεις εργαζόμενους του Μαμάτσειου: Ενημέρωσα τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ να κάνει ΕΔΕ και να αναστείλει τα καθήκοντα των υγειονομικών

της Ιωάννας Παπαδημητρίου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ

Ο νέος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφερόμενος στα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ανέφερε από το βήμα της Βουλής : «Δυστυχώς, προέκυψε ότι μέσα σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν και υγειονομικοί και περιπτώσεις από

άλλες ΥΠΕ. Ενημέρωσα τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ να κάνει την ΕΔΕ και παράλληλα να αναστείλει τα καθήκοντά τους, διότι χρησιμοποίησαν αυτό το παράνομο δίκτυο κάποιοι υγειονομικοί, προκειμένου να φαίνονται εμβολιασμένοι ώστε να μην τεθούν σε αναστολή και αυτό έχει σχέση και με την τροπολογία. Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο είναι ξεκάθαροι. Το μέτρο της αναστολής θα εφαρμοστεί. Οι υγειονομικοί οι οποίοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν και είναι σεβαστή η επιθυμία τους, επειδή είναι επικίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία, δεν θα μπορούν να είναι στο σύστημα μέχρι να εμβολιαστούν».

Οι δηλώσεις του αυτές έρχονται μετά τις αποκαλύψεις της εκπομπή “Kαλημέρα Ελλάδα” του Ant1 όπου ο Γιώργος Αμβροσίου, εκδότης της εφημερίδας Αλήθειας της Καρδίτσας αναφέρθηκε σε νοσηλεύτρια από το Μαμάτσειο , η οποία αρνούνταν να εμβολιαστεί μέχρι την τελευταία στιγμή και λίγο πριν μπει σε αναστολή έφερε χαρτί εμβολιασμού από το Κέντρο Υγείας του Παλαμά.

Ο υπουργός συνέχισε: «Ως ένδειξη καλής θέλησης και σεβασμού προς τους υγειονομικούς δίνουμε την δυνατότητα στους υγειονομικούς να επιστρέψουν αμέσως μετά την πρώτη δόση. Όμως, δεν θα ανεχθούμε καμία παρέκκλιση. Για αυτό αυστηροποιούμε το πλαίσιο, ώστε εκτός από ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις να μπαίνει και διοικητικό πρόστιμο. Το πρόστιμο είναι για αυτόν που ζητά το πλαστό πιστοποιητικό ή που δηλώνει ψευδώς ότι νόσησε. Όσοι δήλωσαν ψευδή νόσηση να γνωρίζουν ότι η δήλωσή τους θα εξεταστεί.Το διοικητικό πρόστιμο έχει ύψος 5.000 ευρώ για κάθε περίπτωση. Αν ίσχυε αυτή η διάταξη στην υπάλληλο στον Παλαμά Καρδίτσας θα καταλογιζόταν πρόστιμο 5.000 ευρώ επι περίπου 40 περιστατικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας