Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Mαύρες κορδέλες φοράνε αεροσυνοδοί σε όλο τον κόσμο –Πως συνεχίζουν να πετούν μετά από τόσες τραγωδίες [εικόνες]

  Δεν υπάρχει πιλότος και αεροσυνοδός σε ολόκληρο τον κόσμο που να μη νιώθει συντρετριμμένος την τελευταία περίοδο καθώς βλέπει συντρίμμια αεροσκαφών. Κι όμως συνεχίζουν να πετούν, με το γνωστό χαμόγελο και προσπαθώντας να είναι ακόμα περισσότερο εμψυχωτικές προς τους επιβάτες.
Μια χαρακτηριστική κίνηση που δείχνει το πένθος τους είναι πως φορούν μια μικρή μαύρη κορδέλα στο πέτο. Μια αυθόρμητη κίνηση που σαρώνει πλέον τις αεροπορικές εταιρείες παντού.
Τους τελευταίους μήνες 21 αεροσυνοδοί και έξι μέλη πληρώματος της Malaysia Airlines έχουν χάσει τη ζωή τους, μετά την μυστηριώδη εξαφάνιση της πτήσης  ΜΗ370 και την κατάρριψη της πτήσης MH17.
Γνωστός μπλόγκερ, αεροσυνοδός στο επάγγελμα που γράφει με το ψευδώνυμο Dan Air, γράφει στο CNN πως εσχάτως όλο και περισσότεροι συνάδελφοί επικοινωνούν μαζί του και του λένε ότι σκέφτονται να αλλάξουν επάγγελμα μετά τις συνεχείς καταστροφές. Ο πόνος και κυρίως ο φόβος κυριαρχεί. Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που λένε πως είναι χρέος τους να συνεχίζουν να πετούν, ώστε να αποδώσουν φόρο τιμής στους νεκρούς συναδέλφους που δεν κατάφεραν ποτέ να φτάσουν στο σπίτι τους.

Ο μπλόγκερ γράφει πως γνωρίζει αρκετούς πιλότους και αεροσυνόδους που είχαν ατύχημα εν ώρα εργασίας και κάποιοι κατόρθωσαν να επιστρέψουν στους ουρανός ενώ άλλοι δεν το τόλμησαν ποτέ  ξανά. Μερικοί μάλιστα χρησιμοποίησαν την εμπειρία τους για να βελτιώσουν τις συνθήκες ασφαλείας στις πτήσεις και να αποτρέψουν νέα τραγικά ατυχήματα.

Και συνεχίζει ο Dan Air: «Αν και κάποιοι πιστεύουν ότι είμαστε εκεί μόνο για να σερβίρουμε καφέ ή τσάι, ή για να λειτουργούμε ως λεκτικός σάκος του μποξ όταν κάτι πάει στραβά, ο βασικός λόγος για τον οποίο βρισκόμαστε στο αεροσκάφος είναι για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια. Κάθε απογείωση, κάθε προσγείωση, η ενημέρωση πριν την πτήση γίνεται ενώ στο μυαλό μας τρέχει ξανά και ξανά η διαδικασία αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών: Πως θα αντιμετωπίσουμε μια αποσυμπίεση της καμπίνας; Την ανάγκη εκκένωσης του αεροσκάφους; Μια μηχανική βλάβη; Εντονες αναταράξεις;»

Το κείμενο αυτό που έχει συγκινήσει και αναδημοσιεύεται στο CNN καταλήγει με την πρόταση μια συγκεκριμένη μέρα το χρόνο όλοι οι αεροσυνοδοί να φορούν μαύρη κορδέλα σε ένδειξη μνήμης και πένθους για τους χαμένους συναδέλφους τους.

Πηγή:  http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας