Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΣΕΕΝ Εργατική Αλληλεγύη: Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στη διωκόμενη συνδικαλίστρια εκπαιδευτικό Ελισάβετ Παπαδοπούλου

Καταγγέλλουμε την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να θέσει σε αργία την Ελισάβετ Παπαδοπούλου, αιρετή Εκπρόσωπο των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας και Πρόεδρο του Συλλόγου Μολάων «Γ. Ρίτσος». Όλα άρχισαν όταν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας άσκησε δίωξη σε βάρος της με βάση τον «νέο» πειθαρχικό κώδικα για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας», μια αναχρονιστική, ασαφή και γενικόλογη κατηγορία, μόνο και μόνο γιατί έπρεπε να βρεθεί κάτι προς κατηγορία!

Η συναδέλφισσα διώκεται γιατί υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, αποκάλυψε τις αυθαιρεσίες και τις παραβιάσεις της νομοθεσίας από τη διοίκηση, καθώς και την άθλια πραγματικότητα των σχολικών μονάδων και της λειτουργίας τους (κενά, κ.λπ.).
Η απόφαση να τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία τώρα, ενώ έχουν περάσει 5 μήνες από την παραπομπή της στο πειθαρχικό και λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση της απόφασης του πειθαρχικού, είναι πολιτική πράξη αυταρχισμού που επιδιώκει να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση και να δημιουργήσει κλίμα φόβου !
Η δίωξη αυτή έρχεται να προστεθεί στη βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί ενάντια σε κάθε εκπαιδευτικό που τολμά να αντιδράσει στις επιλογές του υπουργείου Παιδείας και της κυβερνητικής πολιτικής. Ουσιαστικά βαπτίζεται παράπτωμα η ίδια η συνδικαλιστική δράση.

Καλούμε όλα τα Συνδικάτα, τους Συλλόγους Π.Ε. όλες τις ΕΛΜΕ ,φορείς και σωματεία της Χώρας να το προσυπογράψουν
Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΑΡΓΙΑ
ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Κοζάνη24/7/2014                             
Για το Δ.Σ
       
         Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γραμματέας

       Πράσσος Στέφανος                                              Ασαλουμίδης Κων/νο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας