Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Παραχωρήσεις δημοσίων εκτάσεων για αγροτική χρήση και στους Δήμου Κοζάνης & Εορδαίας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η παραχώρηση με ανοικτές δημοπρασίες και έναντι χαμηλού τιμήματος αναξιοποίητων δημόσιων εκτάσεων σε επαγγελματίες αγρότες και Δήμους για αγροτική και άλλες κοινωφελείς χρήσεις.
             Με αποφάσεις που υπέγραψε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Καρασμάνης :

            - Παραχωρούνται για 25 χρόνια πέντε αγροτεμάχια αναδασμού, συνολικής έκτασης 690,73 στρεμμάτων σε ισάριθμους επαγγελματίες αγρότες στο Δήμο Ζήρου του Νομού Πρέβεζας.
            - Προκηρύχθηκε η διενέργεια ανοικτής δημοπρασίας στο Δήμο Αγίου Μάμαντα του Νομού Χαλκιδικής για την παραχώρηση έναντι χαμηλού τιμήματος αγροκτήματος συνολικής έκτασης 864,513 στρεμμάτων.
            - Προκηρύχθηκαν 4 ανοικτές δημοπρασίες στο Καλοχώρι του Νομού Θεσσαλονίκης για την παραχώρηση έναντι χαμηλού τιμήματος αγροκτήματος του Ινστιτούτου Σιτηρών, συνολικής έκτασης 521,853 στρεμμάτων.
            - Παραχωρήθηκαν δωρεάν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στους Δήμους Προσοτσάνης, Ορεστιάδας, Κιλκίς, Νέας Χαλκηδόνας, Κοζάνης, Εορδαίας, Γραικοχωρίου Θεσπρωτίας, Πέλλας και Δοξάτου, εκτάσεις και κτιριακές υποδομές του υπουργείου για την κατασκευή νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, γυμνασίων, αντλιοστασίων, γεωτρήσεων, αθλητικών εγκαταστάσεων, εγκαταστάσεων περίθαλψης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, καθώς και για χώρους δραστηριοτήτων Ατόμων με Αναπηρία (ΑΜΕΑ), δίνοντας έτσι διέξοδο στα προβλήματα έλλειψης ελεύθερων χώρων σε αστικές περιοχές.

            «Το πρόγραμμα παραχώρησης με χαμηλό μίσθωμα δημόσιων αναξιοποίητων εκτάσεων σε επαγγελματίες αγρότες θα συνεχιστεί κανονικά, συμβάλλοντας στην αύξηση του γεωργικού κλήρου, αλλά και στην προσέλκυση νέων ανθρώπων, ιδίως ανέργων, στην ύπαιθρο που αναζητούν διεξόδους και επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την γεωργία και την κτηνοτροφία» δήλωσε ο κ. Καρασμάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας