Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Το ψήφισμα, η Γάζα, ο Καμίνης και ο Δήμος Κοζάνης…

Γράφαμε χθες στη «Γνώμη» για την έκδοση ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης στο οποίο καταδικάζεται η επίθεση των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας.
Και την ίδια, σχεδόν, στιγμή, στην Αθήνα γινόταν θέμα η απόφαση του εκεί δημάρχου Γιώργου Καμίνη να μην «περάσει» ανάλογο ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων. Μια απόφαση που ξεσήκωσε… θύελλα αρνητικών σχολίων, ειδικά από την πλευρά πάσης φύσεως Αριστερών, η οποία, ωστόσο, έρχεται για μια ακόμη φορά να αποδείξει τη σοβαρότητα και σύνεση του Γιώργου Καμίνη. Ο οποίος λειτούργησε ως δήμαρχος και όχι ως… υπουργός Εξωτερικών, σε αντίθεση με τους εν τη… Κοζάνη δημοτικούς συμβούλους!


Ο απολαυστικός, λοιπόν, Ανδρέας Πετρουλάκης γράφει χθες στο www.protagon.gr, με τον τίτλο «Δώστε λίγη από την ευαισθησία σας στον Καμίνη» ένα κείμενο το οποίο μάλλον θα έπρεπε να διαβάσουν και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης. Και ειδικά οι επικεφαλής των παρατάξεών του.
Μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Να κάνει εξωτερική πολιτική λοιπόν το δημοτικό συμβούλιο για τη Γάζα, να πάρει θέση για τις θηριωδίες των Ισραηλινών και να αγνοήσει τα θύματα της Χαμάς. Να πάρει θέση για την κατάρριψη του Μπόινγκ με τους 300 νεκρούς, ποιόν καταγγέλλουμε εδώ; Να κάνει πολιτική στην Αίγυπτο και να διαλέξει ποιοι είναι οι αθώοι νεκροί, τα θύματα του Μουμπάρακ, του Μόρσι ή του Αλ Σίσι; Να κάνει στη Λιβύη και να πάρει το μέρος ή του Καντάφι ή των ένοπλων φυλάρχων. Αθώα θύματα σε νοσοκομεία υπήρχαν και εκεί. Να κάνει στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό και να βγάλει ψήφισμα καταδίκης για τους θανάτους και τους ομαδικούς βιασμούς -400.000 βιασμούς γυναικών έχουν κάνει οι αντάρτες εκεί, μας αφήνουν ασυγκίνητους; Να βγάλει ψήφισμα για τον Μάλι, εκεί με ποιούς είμαστε, με τους Ισλαμιστές αντάρτες ή με τον Ολάντ που έστειλε στρατό να βοηθήσει την Κυβέρνηση; Θάνατοι και βιασμοί και εκεί αμέτρητοι, εμείς αδιαφορούμε; Δεν συγκινείται το δημοτικό συμβούλιο  για τη θηριωδία της Μπόκο Χαράμ που έκανε τον πολιτισμένο κόσμο να ανατριχιάσει; Στο Ιράκ είμαστε με τους Σουνίτες ή με τους Σιίτες νεκρούς; Ας το πάρουμε απόφαση. Πρέπει να είμαστε κοσμοπολίτες, διεθνοποιημένοι, οικουμενικοί. Ο Δήμος της Αθήνας δεν πρέπει να χάνει το χρόνο του σε έργα καθαριότητας, φωτισμού, ασφάλειας, υποδομών, οργάνωσης, σίτισης και καλλωπισμού. Δεν πρέπει να είμαστε επαρχιώτες. Δεν βλέπουμε τόσα χρόνια χιλιάδες φοιτητές, πόσες αμέτρητες εργατοώρες έχουν ξοδέψει στα αμφιθέατρα για να πάρουν θέση και να βγάλουν ψηφίσματα για κάθε αδικία στον πλανήτη; Δεν μαθαίνουμε τίποτα από τη διεθνή παρεμβατικότητα πολιτιστικών σωματείων, συνδικαλιστικών οργανώσεων και καλλιτεχνικών συναυλιών στη χώρα μας τα τελευταία τριάντα χρόνια; Δεν είδαμε πόσο έχουν επηρεάσει όλοι αυτοί τις ευαισθησίες του λαού μας και το οικουμενικό γίγνεσθαι; Γιατί δεν παραδειγματίζονται και οι Δήμοι;»

Προφανώς, λοιπόν, τα παραπάνω ισχύουν και για το Δήμο Κοζάνης. Τον κοσμοπολίτη και τον…διεθνοποιημένο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας