Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

16ο Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής Κοζάνης

Από τις 19-31 Αυγούστου διοργανώνεται για 16η φορά στην πόλη της Κοζάνης το Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής, ένας ιστορικός πλέον θεσμός που παραμένει ζωντανός σε πείσμα της αυστηρής εποχής που διανύουμε και της εντατικής απαξίωσης της πνευματικής ζωής μας.
Το Σεμινάριο φέτος θα συμπεριλαμβάνει εκτός από το τμήμα θερινής Ακαδημίας και το καθιερωμένο παράλληλο Φεστιβάλ, ένα μουσικολογικό συνέδριο, έναν διεθνή διαγωνισμό σύνθεσης και έναν διαγωνισμό ερμηνείας, επεκτείνοντας τις δράσεις του στρατηγικά.
Ήδη έχουν υποβληθεί συμμετοχές από την Ευρώπη, Αμερική και Ασία στον πρώτο αυτό διαγωνισμό σύνθεσης και στο συνέδριο, ενώ 20 καθηγητές θα διδάξουν στην Κοζάνη μαθητές από την περιοχή και όχι μόνο.

Η λογική του Σεμιναρίου είναι διπλή: αφ’ενός να διατηρηθεί το δυνατόν υψηλότερο επίπεδο καλλιτεχνικής ζωής στην πόλη μας και αφ’ ετέρου η Κοζάνη να αποκτήσει την θέση που της αρμόζει στον διεθνή χάρτη των γραμμάτων και τεχνών και να αποβάλλει τον χαρακτήρα της επαρχιακής, αποκλειστικά βιομηχανικής πόλης που εισάγει πολιτισμό και εξάγει τους ανθρώπους της.
Πολλοί διακεκριμένοι αλλά και ανερχόμενοι καλλιτέχνες  από την Ελλάδα και το εξωτερικό και πολλοί μουσικοί με δεσμούς με την πόλη μας θα συνευρεθούν για δύο εβδομάδες ώστε το τέλος Αυγούστου να αποκτήσει ενδιαφέρον για όλους τους συμπολίτες μας.

Αναφέρεται ενδεικτικά η συμμετοχή της διεθνώς γνωστής Μ
ichala Petri (www.michalapetri.com),  αξίζει όμως να σημειωθεί πως όλοι οι φιλοξενούμενοι μουσικοί και εκπαιδευτικοί είναι διεθνούς εμβέλειας που τιμούν με την παρουσία τους την Κοζάνη και πλαισιώνονται από εξαιρετικά αξιόλογες εντόπιες δυνάμεις της λόγιας, μη-εμπορικής μουσικής. 

Τέλος, το Σεμινάριο έχει ήδη προσκαλέσει τους μαθητές και σπουδαστές της περιοχής στην συμμετοχή τους στα Σεμινάρια αλλά και στην ορχήστρα του Σεμιναρίου που θα διευθύνει η Κοζανίτικης καταγωγής και διαμένουσα στην Ελβετία, αρχιμουσικός Ζωή Τσόκανου. Ο τελικός και απώτερος στόχος της διοργάνωσης είναι η εκπαίδευση των νέων της περιοχής και η σταδιακή αυτονόμηση των δημιουργικών δυνάμεών μας.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής παρακαλώ απευθυνθείτε στον ιστοτόπο
www.kozanimusicseminar.gr ή στο e-mail demoppp@hotmail.com


(σημ. το Σεμινάριο στηρίζεται από πολλές και διαφορετικές πηγές, κυρίως όμως αυτοχρηματοδοτείται και βασίζεται στην εθελοντική εργασία των διοργανωτών. Όλοι όσοι το στήριξαν με τον οποιονδήποτε τρόπο, θα τύχουν ιδιαίτερης έντυπης και προφορικής μνείας τις ημέρες διεξαγωγής της διοργάνωσης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας