Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Οι 133 δημοτικές επιχειρήσεις που δεν έχουν απογραφεί (λίστα)- ανάμεσά τους η ΔΕΥΑ Κοζάνης και οι Αναπτυξιακές Εταιρείες Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας και Δυτ Μακεδονίας (ΑΝΚΟ)

Από το site aftodioikisi.gr
133 από τις συνολικά 560 δημοτικές επιχειρήσεις, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου των ΟΤΑ δεν έχουν απογραφεί σύμφωνα με όσα είπε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου. Σύμφωνα με τη λίστα που δημοσιεύει η aftodioikisi.gr από τους 133 φορείς που δεν έχουν απογραφεί 51 είναι αναπτυξιακές επιχειρήσεις των ΟΤΑ και 16 Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ).

Όπως είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος με τις ΔΕΥΑ υπάρχει συνεννόηση και σύντομα θα απογραφούν. Ωστόσο για τις αναπτυξιακές επιχειρήσεις των ΟΤΑ υπάρχει πρόβλημα καθώς οι υπάλληλοι τους αρνούνται να απογραφούν για να μην ενταχθούν στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών και, άρα, στο Ενιαίο Μισθολόγιο.
Να σημειωθεί ότι οι αναπτυξιακές εταιρείες  δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά από κονδύλια του ΕΣΠΑ, ωστόσο  με δεδομένο, ότι σε αυτές συμμετέχουν με ποσοστό άνω του 50% οι δήμοι, υποχρεούνται να ενταχθούν στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών του Δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας