Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Πρωτοποριακή ακτινοθεραπεία 30 λεπτών για τον καρκίνο του μαστού

Χιλιάδες γυναίκες με καρκίνο του μαστού θα μπορούν να λαμβάνουν μια πρωτοποριακή θεραπεία ακτινοθεραπείας, με τη μία και μοναδική συνεδρία να διαρκεί 30 λεπτά και να αντικαθιστά εβδομάδες συμβατικής θεραπείας.
Η θεραπεία ονομάζεται ενδο-δεσμική ακτινοθεραπεία (intrabeam radiotherapy) και παρέχεται κατά τη χειρουργική επέμβαση, ενώ η ασθενής βρίσκεται υπό την επίδραση του αναισθητικού.

Θα παρέχεται από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας (NHS), καθώς έχει λάβει έγκριση από το Εθνικό Ινστιτούτο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Κλινικής Αριστείας (NICE).
Το Ινστιτούτο εκτιμά ότι περισσότερες από 35.000 γυναίκες με καρκίνο του μαστού σε πρώιμο στάδιο πρόκειται να επωφεληθούν από τη νέα θεραπεία.
Οι διεθνείς κλινικές δοκιμές που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα έδειξαν ότι ο συγκεκριμένος τύπος ακτινοθεραπείας είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός αλλά και οικονομικά αποδοτικός για την Εθνική Υπηρεσία Υγείας.
Η συμβατική ακτινοθεραπεία απαιτεί πολλαπλές επισκέψεις στο νοσοκομείο, όμως η ενδο-δεσμική ακτινοθεραπεία χορηγείται σε μία μόνο συνεδρία.

Πηγή: http://www.onmed.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας