Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Aναχωρούν την Παρασκευή 25 Ιουλίου μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης για την Κατασκήνωση της Κύπρου.

Πρόκειται για δεκαπέντε μαθητές που θα συμμετέχουν στο Πρόγραμμα  Φιλοξενίας του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου, στα πλαίσια Εκπαιδευτικών Ανταλλαγών, που επιδιώκει  να δώσει ευκαιρία σε παιδιά από την Ελλάδα, τις κυπριακές παροικίες καθώς και σε παιδιά από χώρες όπου ζουν ομογενείς να επισκεφθούν και να γνωρίσουν την Κύπρο και τα αξιοθέατά της, τον πολιτισμό και την κουλτούρα της,
καθώς και την κυπριακή φιλοξενία. Η παραμονή τους  στην Κατασκήνωση θα διαρκέσει 10 ημέρες, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις στην περιοχή του Προδρόμου, στην κοιλάδα της Μαραθάσας.

Η φιλοξενία αυτή στοχεύει:
-Να ενισχύσει το σεβασμό προς το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον (ιστορικό, θρησκευτικό και πολιτιστικό) και να καλλιεργήσει το ενδιαφέρον για την αειφόρο ανάπτυξη, ως συνέπεια των επισκέψεων / εκδρομών στα αξιοθέατα (ιστορικά, θρησκευτικά, πολιτιστικά μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους κλπ.) που υλοποιούνται με το πρόγραμμα.
-Να υπηρετηθούν οι σύγχρονες τάσεις της εκπαίδευσης, μέσα από τη βιωματική αγωγή.
-Να δώσει ευκαιρία στα παιδιά από τις παροικίες και την ομογένεια να γνωρίσουν και να μιλήσουν την ελληνική γλώσσα και την κυπριακή διάλεκτο.
-Να δημιουργήσει στενότερους δεσμούς μεταξύ των παιδιών από την Ελλάδα, τις παροικίες και της ομογένειας γενικότερα, με την Κύπρο και τους ανθρώπους της.


              Ο Δ/ντής Π.Ε Κοζάνης
                                                                 

                        
                                                                                                                                 Ιωάννης  Γκαμπούρας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας