Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ στην Ύπατη Εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ, Κ. Άστον

Την κλιμάκωση της αντικομμουνιστικής επίθεσης της αντιδραστικής Ουκρανικής κυβέρνησης, με την διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας και την έναρξη της δίκης για την απαγόρευσή του, καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ,
με ερώτησή της προς την ύπατη εκπρόσωπο για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ. Επισημαίνοντας τις μεγάλες ευθύνες της ΕΕ, για την στήριξη των αντιδραστικών δυνάμεων της Ουκρανικής κυβέρνησης και την ανοιχτή ιμπεριαλιστική επέμβασή της στην Ουκρανία, μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, τονίζει στην ερώτησή της τα εξής:  
''H  κυβέρνηση της Ουκρανίας,  που  έχει την ανοιχτή στήριξη ΕΕ-ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, κλιμακώνει  την   επίθεση  της   ενάντια  στους  κομμουνιστές  και  το  λαό  της  Ουκρανίας. Με απαράδεκτη απόφασή του, το Ουκρανικό κοινοβούλιο διέλυσε την κοινοβουλευτική ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, ενώ την ίδια στιγμή αρχίζει η δίκη για την απαγόρευση του, κατ' εντολή της Ουκρανικής κυβέρνησης. Η αντικομμουνιστική επίθεση συνδέεται άμεσα με την απόφαση της κυβέρνησης να κηρύξει επιστράτευση, για την κλιμάκωση  των δολοφονικών στρατιωτικών  επιχειρήσεών της στην Ανατολική Ουκρανία, που έχουν βυθίσει τον Ουκρανικό λαό σε τραγικά δεινά.
Ο αντικομμουνισμός συμβαδίζει και στηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική, τον εθνικισμό και την κατάργηση των λαϊκών ελευθεριών, που επιβάλλει η Ουκρανική κυβέρνηση για την εξυπηρέτηση των ντόπιων επιχειρηματικών συμφερόντων που εκπροσωπεί, των μονοπωλιακών ομίλων της ΕΕ και των ΗΠΑ που στερεώνουν τις θέσεις τους στη χώρα αυτή και την ευρύτερη περιοχή, αιματοκυλώντας το λαό, στην αντιπαράθεσή τους με τους Ρώσους καπιταλιστές.    
Είναι μεγάλες οι ευθύνες της ΕΕ για τις εξελίξεις αυτές γιατί στηρίζει με όλα τα μέσα την αντιδραστική κυβέρνηση της Ουκρανίας, τους ιδεολογικούς και πολιτικούς απογόνους του ναζισμού, που πραξικοπηματικά αναρριχήθηκαν στην κυβερνητική εξουσία. Η απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ να εγκαταστήσει στην Ουκρανία αστυνομικο-στρατιωτική αποστολή (EUAM Ukraine), για την στήριξη της κυβέρνησης στον τομέα της πολιτικής ασφάλειας, ενισχύει την άγρια επίθεση ενάντια στον Ουκρανικό λαό.
Η ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας και της δράσης των κομμουνιστών, που επιβάλλει η Ουκρανική κυβέρνηση, συνιστά πλήγμα ενάντια σε όλο τον εργαζόμενο λαό της Ουκρανίας και τις ελευθερίες του.
Πως τοποθετείται η ύπατη εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ απέναντι στην κλιμάκωση της αντικομμουνιστικής εκστρατείας της Ουκρανικής κυβέρνησης, με  την απόφασή της να θέσει εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας, την διάλυση της κοινοβουλευτικής του ομάδας  και  τη  κατάργηση  λαϊκών  ελευθεριών ;"     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας