Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

H "Χρυσή Συμμαχία"

του Τάκη Μίχα από το protagon.gr
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών στα γραφεία της Δράσης ο πρόεδρος της ΦιΣ Γρηγόρης Βαλλιανάτος είπε: ”Σήμερα κέρδισαν η Χρυσή Αυγή, ο Χρυσός Σύρριζα και οι Χρυσοί  Ανεξάρτητοι Ελληνες». Ομως τι κοινό αλήθεια μπορούν να έχουν οι τρείς αυτές εκ πρώτης  όψεως τόσο διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις; Και πώς αλήθεια αυτό το κοινό σημείο τους διασφάλισε την νίκη;


Το κοινό σημείο των Τριών ειναι η αδίστακτη χρήση της ρητορικής και φυσικής βίας. Σε όλη την διάρκεια των δύο τελευταίων ετών οι Τρείς χρησιμοποιούσαν μία, πρωτόγνωρη για ευρωπαικό κράτος, συστηματική ρητορική και φυσική βία εναντίον των αντιπάλων τους.


Οσον αφορά την ρητορική βία, οι αντίπαλοι των Τριών ποτέ δεν αντιμετωπίζονταν ως πολίτες με διαφορετικές πολιτικοικονομικές απόψεις αλλά πάντοτε ως «προδότες» πού θα έπρεπε να αντιμετωπισθούν με «κρεμάλες « και «Γουδί». Οσον πάλι  αφορά την φυσική βία οι προπηλακισμόι, οι ξυλοδαρμοί και τα «γιαούρτωματα» των πολιτικών τους αντιπάλων, καθώς και η συστηματική στοχοποίηση των αντιφρονούντων δημοσιογράφων ήσαν απαραίτητα εργαλεία της στρατηγικής τους. Μιας στρατηγικής που απέδωσε πανηγυρικά.

Οπως είχα επανειλημμένα προβλέψει από τις ιστοσελίδες τους protagon, σε μεταγροτικές κοινωνίες όπως η Ελληνική, την έκβαση των εκλογών θα έκρινε ο βαθμός στον οποίο ορισμένες δυναμεις θα κατάφερναν να ενσπείρουν τον φόβο στους αντιπάλους τους, μέσω είτε της άσκησης είτε της απειλής άσκησης  βίας. Κάτι το οποίο πέτυχαν απόλυτα. Οι υποστηρικτές της δανειακής σύμβασης και των μεταρρυθμίσεων από ένα σημείο και πέρα δεν είχαν πλέον καμμία δυνατότητα  να παρουσιάζουν τις απόψεις τους στο κοινό, διότι έτρεμαν τον προπηλακισμό, το γιαούρτωμα, τον ξυλοδαρμό.

Θα είναι τρομερό λάθος αν οι συνταγματικές δυνάμεις σήμερα ακολουθήσουν την ανόητη πρόταση  του κ.Βενιζέλου και προσπαθήσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση «εθνικης ενοτητας». Ας αφήσουν αυτό τον άχαρο ρόλο στους Τρείς  και στον απαραίτητο κολαούζο δηλαδή το ΚΚΕ.Ομως, παράλληλα οι συνταγματικές δυνάμεις  θα πρέπει να εγκαταλείψουν την ανούσια γλώσσα τους αστικού καθωσπρεπισμού και να υιοθετήσουν την γλώσσα της «κρεμάλας» και της «προδοσίας» των αντιπάλων τους. Η αυριανή συνταγματική αντιπολίτευση θα πρέπει να ζητήσει  από τον κ.Τσίπρα  να διορίσει αμέσως τους 150.000 δημόσιους  υπάλληλους που υποσχέθηκε, από τον κ.Μιχαλολιάκο να διώξει σε μία νύχτα τις εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομεταναστες και από τον  κ.Καμένο να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις του Ιουνίου με ρωσσικά πετροδολλάρια - αλλιώς να τους κατηγορήσει αμέσως για  «εθνική προδοσία». Οι συνταγματικές δυνάμεις θα πρέπει να τονίσουν ότι κάθε 0.01% μέιωση του βιοτικού  επιπέδου του Ελληνικού λαού από την φαιοκόκινη κυβέρνηση θα απαντηθεί  με το στήσιμο μιας ακομα κρεμάλας και ότι κάθε προσπάθεια αύξησης των κρατικών εσόδων θα αντιμετωπίζεται με μαζική «ανυπακοή» και πυρπόληση του κέντρου της Αθήνας.

Με αλλα λόγια, οι συνταγματικές δυνάμεις θα πρέπει επι τέλους να ενηλικιωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας