Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Οι σαχλοπαρέες του Facebook

της Γεωργίας Λινάρδου από το pheme.gr
Λοιπόν, για να τελειώνουμε! Αν κανείς δεν θέλει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, την παίρνω εγώ!

Άντε γιατί πολύ στην πλάκα τό’ χουνε ρίξει κι ο κόσμος πεινάει, δεν έχει δουλειά, οι τράπεζες τον κυνηγάνε για ψήλου πήδημα, οι ιδιοκτήτες κάνουν εξώσεις και το μέλλον, όσο προχωράει ο καιρός, αντί να διαφαίνεται κάπως καλύτερο, όλο και πιο σκούρο γίνεται. Ξέρετε πόσο σύντομο είναι το πήδημα του ψήλου..



Λαϊκίζω; Ε και! Γιατί, όλοι οι υπόλοιποι τι κάνουν; Δε δηλώνουν χαιρέκακα: «Αλέξη πάρε την εντολή» (μεταφράζω: άντε αγόρι μου να σε δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος σου, να ξεβρακωθείς να τελειώνουμε με σένα)!

Είναι αυτό σύγχρονη έκφραση πολιτικού λόγου ή λαϊκισμός του αισχίστου είδους επιπέδου σαχλοπαρέας στο Facebook; Την ξέρετε την λαϊκή παροιμία: Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει;

Όχι, δεν ψήφισα Τσίπρα αλλά με προσβάλλει ως πολίτη αυτής της χώρας όλο αυτό που γίνεται.

Όλοι μέχρι τις εκλογές είχαν άποψη για το πώς μπορούν να κυβερνήσουν για να σώσουν τον τόπο. Και ως εκ του θαύματος μόλις έφτασαν στο άδειο ταμείο, την κάνουνε με ελαφρά πηδηματάκια, σκεπτόμενοι τα δήθεν ιδεολογικά τους κρατήματα. Ποια κρατήματα ρε παλληκάρια, εδώ έχει διαλυθεί ο τόπος.

Πόσοι πριν από τις εκλογές εμφανίζονταν συναινετικοί-συμφιλιωτικοί και πολύ open mind με τους κομματικούς τους αντιπάλους; Έχω να θυμηθώ αρκετούς, εκτός φυσικά από το ΚΚΕ που ζει ανίατα αγκυλωμένο στην εσωστρέφεια του. Θεωρώ ότι το ΚΚΕ -κάποτε θα το παραδεχόμουν μετά μεγάλης λύπης- είναι ο μεγάλος ηττημένος της υπόθεσης. Όχι στο ένα, όχι στο άλλο, ε τι στο διάολο θέλουνε επιτέλους;

Λοιπόν, για να τελειώνουμε.. Δώστε σ’ εμένα και την παρέα μου την εντολή. Οι μισοί είμαστε άνεργοι, οι άλλοι απλήρωτοι, υπάρχουν και κάποιοι που εργάζονται ακόμη, αλλά κι αυτοί δυσαρεστημένοι είναι. Αυτή η παρέα είναι η μικρογραφία της σύγχρονης Ελλάδας. Εσείς άραγε τι είδους μικρογραφία είσαστε;

Εάν θέλετε να ρημάξετε τελείως αυτήν την χώρα, θα μπορούσατε να το κάνετε, αλλά δε σας ανήκει!

Σταματήστε να παίζετε με τα κουβαδάκια σας και βγάλτε το baby lino γιατί στον παιδικό σταθμό της Ευρώπης και των παγκόσμιων αγορών δεν πρόκειται να σας δεχθούν, αν δεν μάθετε να κατουράτε μόνοι σας!

Μέχρι να συμβεί αυτό, σταματήστε να κατουράτε στα μούτρα μας και κυρίως μη φτύνετε ο ένας τον άλλον γιατί μας παίρνουνε τα… σκάγια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας