Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Ευ. Βενιζέλος: «Δεν δηλώνω αισιόδοξος αλλά υπεύθυνος»

Νίκος Χασαπόπουλος 
Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ παρέλαβε την τρίτη διερευνητική εντολή από τον Κ. Παπούλια
«Θα κάνω προσπάθεια να αποδώσει η ετυμηγορία του ελληνικού λαού μία κυβέρνηση όπως τη θέλησε: συνεργασίας, ευρωπαϊκή, μέσα στο ευρώ. Οφείλουμε να το κάνουμε αυτό», είπε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος παραλαμβάνοντας στις 2 μμ από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ.  Παπούλια την τρίτη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Ο κ. Βενιζελος έσπευσε ωστόσο να σημειώσει «ότι αρκεί να σταθεί να σταθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις στο ύψος των περιστάσεων. Εμείς θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητες και θα κινηθούμε καλόπιστα για να διευκολύνουμε είπε στον κύριο Παπούλια και το δικό σας έργο στη φάση της διαβούλευσης των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρεία σας.»
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας του ευχήθηκε δύναμη για να πετύχει γιατί όπως είπε «οι καιροί ου μενετοί».
Εξω από το προεδρικό Μέγαρο ο κ. Βενιζέλος είπε ότι δεν δηλώνει αισιόδοξος αλλά υπεύθυνος και επεσήμανε ότι τα «πράγματα δεν είναι εύκολα».
Επίσης, διευκρίνισε ότι θα συναντηθεί με όλες τις δυνάμεις του φιλοευρωπαϊκού προσανατολισμού, καταρχήν με αυτές που έχει προσδιορίσει, δηλαδή Νέα Δημοκρατία, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις αντιμνημονιακές δυναμεις γιατί όπως είπε δεν θεωρεί ότι είναι εκτός πλαισίου αφού όλοι «έχουμε συμφωνήσει να παραμείνει η χώρα στο ευρώ».
Για τις 6 το απόγευμα ορίστηκε η πρώτη συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για το σχηματισμό κυβέρνησης.
Όπως έγινε γνωστό από το ΠΑΣΟΚ, την Παρασκευή στις 10 το πρωί ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας