Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Κατέθεσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Αντώνης Σαμαράς

Με την συνάντησή του με τον Φώτη Κουβέλη, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ολοκλήρωσε τον κύκλο των επαφών του με τους πολιτικούς αρχηγούς στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά τελικά υπήρξε ναυάγιο.
Ο κ. Σαμαράς στη δήλωσή του έκανε γνωστό ότι κατέθεσε την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μιας και κατέστη αδύνατον να σχηματίσει κυβέρνηση. Όπως έκανε γνωστό στις δηλώσεις του συναντήθηκε με τον κ. Τσίπρα ο οποίος ήταν αρνητικός ...
γιατί όπως είπε ο κ. Σαμαράς είχε δεσμευτεί για μία κυβέρνηση Αριστεράς. Εν συνεχεία ο κ. Βενιζέλος έθεσε ως όρο τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, αλλά αυτό δεν ήταν δυνατό γιατί αρνήθηκαν και οι δυο.

Όπως τόνισε ο κ. Σαμαράς η Νέα Δημοκρατία έκανε ότι ήταν δυνατόν όπως είχε υποχρέωση από το Σύνταγμα και τόνισε πως ήταν το πρώτο κόμμα που μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ακυβερνησίας.

Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε διαδοχικά πρώτα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στη συνέχεια με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και εν συνεχεία με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη.

Οι δύο άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αρνήθηκαν να συναντηθούν, λέγοντας ότι οι θέσεις τους είναι γνωστές και δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας.

Μετά τη συνάντηση του με τον κ. Σαμαρά ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι έχει ταχθεί υπέρ μίας ευρείας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αλλά διευκρίνισε ότι "μία μεταμφιεσμένη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ δεν θα είναι σε αρμονία με το εκλογικό μήνυμα. Για μας το σημαντικό είναι να εξασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στο ευρώ και η απαγκίστρωση από το Μνημόνιο".
www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας