Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Καλημέρα δραχμή!

Από ΤΟ ΒΗΜΑ
Εκλογές 2012 - To πρώτο Exit Poll: Ανατροπή πολιτικού σκηνικού
H ΚΑΠΑ research δίνει τα πρώτα στοιχεία για το αποτέλεσμα της κρίσιμης σημερινής ψηφοφορίας

Ένα διαφορετικό πολιτικό σκηνικό διαμορφώνεται στη χώρα, εάν επιβεβαιωθεί το exit poll της Κάπα Research για το in.gr και το vima.gr, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρνει να αυξήσει κατακόρυφα τη δύναμή του και να κονταροχτυπηθεί με το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση με ποσοστό 15-18%. Η ΝΔ φτάνει το 19%, στο 5,5-7,5% η Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με το exit poll της ΚΑΠΑ research για το in.gr και το BHMA.gr η δύναμη των κομμάτων έχει ως εξής:
  • ΝΔ 16-19%
  • ΣΥΡΙΖΑ 15-18%
  • ΠΑΣΟΚ 15-18%
  • ΚΚΕ 8,5-10%
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες 10-12%
  • Δημοκρατική Αριστερά 4,5-6,5%
  • Δημοκρατική Συμμαχία 2,2-3,2%
  • ΛΑΟΣ 2,5-3,5%
  • Οικολόγοι-Πράσινοι 2,5-3,5%
  • Δράση 1,5-2,5%
  • Χρυσή Αυγή 5,5-7,5%
  • Άλλο 5-7%
«Βόμβα» στα θεμέλια του πολιτικού συστήματος της Μεταπολίτευσης και απόλυτη αβεβαιότητα για την επόμενη ημέρα της χώρας δημιουργούν τα exit polls που δημοσιεύθηκαν πριν από λίγη ώρα. Ο δικομματισμός πνέει τα λοίσθια καθώς το ΠαΣοΚ και η ΝΔ δεν συγκεντρώνουν μαζί, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ούτε καν το 40%. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να έχει σχεδόν τετραπλασιάσει την εκλογική του δύναμη σε σχέση με το 2009, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» εκτοξεύονται στην πρώτη τους εμφάνιση σε ποσοστά άνω του 10%, ενώ η ακροδεξιά «Χρυσή Αυγή» επιβεβαιώνει τις προβλέψεις και μπαίνει άνετα στη Βουλή.

Στα επιτελεία της ΝΔ και του ΠαΣοΚ έχουν πάρει φωτιά οι συσκέψεις, ενώ η είναι χαρακτηριστικό ότι η εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ κυρία Φώφη Γεννηματά ξεκαθάρισε με επίσημη δήλωση ότι δεν πρόκειται κανένα στέλεχος να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο πριν αρχίσουν να υπάρχουν επίσημα αποτελέσματα - από το υπουργείο Εσωτερικών.
Μεγάλος κερδισμένος εμφανίζεται μέχρι στιγμής ο ΣΥΡΙΖΑ που ανάλογα με το που θα αρχίσουν να σταθεροποιούνται οι προβλέψεις θα μπορούσε να «ακουμπήσει» ακόμη και την πρώτη θέση. Δεύτερος μεγάλος κερδισμένος είναι ο κ. Π. Καμμένος που με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» ξεπερνά το όριο του 10% και ίσως φθάσει μέχρι το 12%. Το ΚΚΕ έχει πέσει στην πέμπτη θέση με ποσοστά που δεν προβλέπεται να ξεπεράσουν το 10%.

Το πλέον ανησυχητικό στοιχείο των exit polls όμως είναι η βέβαιη, όπως όλα δείχνουν, είσοδος της «Χρυσής Αυγής» στη νέα Βουλή η οποία, σύμφωνα και με την πρόβλεψη της Κάπα Research για «Το Βήμα», κινείται μεταξύ 5,5% - 7,5% και επιβεβαιώνει την ενίσχυση των άκρων. Στο όριο του 3% κινείται ο ΛΑΟΣ του κ. Γ. Καρατζαφέρη, ενώ η πολυδιάσπαση του φιλελεύθερου χώρου θέτει εν αμφιβόλων την είσοδο στο Κοινοβούλιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας και της Δράσης.    

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καληνυχτα βολεμενοι ρουφιανοι

Ανώνυμος είπε...

ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΤΖΕΦΡΥΥΥΥΥΥΥΥΥ............!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΣΑΙ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΜΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ 250 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΛΕΙΣΤΟΝ ΛΟΓΩ ΠΕΝΘΟΥΣ

Το Προφίλ μας