Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Πρόταση έξι σημείων του ΠΑΣΟΚ προς τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος αμέσως μετά τη συνάντηση με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένο, πως το δίλημμα των εκλογών τις 17ης Ιουνίου είναι αν η Ελλάδα θα καταγγείλει τη σύμβαση και θα οδηγηθεί εκτός Ευρωζώνης ή αν θα πετύχει την αναθεώρηση των όρων χωρίς να τεθεί εκτός ευρώ.
Παράλληλα ο κ.Βενιζέλος ανακοίνωση πρόταση έξι σημείων του ΠΑΣΟΚ προς τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. Συγκεκριμένα πρότεινε:
  1. Να μη γίνουν άλλες περικοπές στα εισοδήματα, σε μισθούς και συντάξεις;
  2. Οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας στην Ελλάδα να διαμορφωθούν στα ευρωπαϊκά πρότυπα
  3. Να αυξηθούν τα επίπεδα ρευστότητας για να τονωθεί η αγορά
  4. Να απελευθερωθούν οι δημόσιες επενδύσεις
  5. Να εφαρμοστούν οι πολιτικές δεσμεύσεις των εταίρων για το πακέτο αναπτυξιακής βοήθειας; προς την Ελλάδα
  6. Να στηριχθούν τα προγράμματα για τους νέους, με έμφαση στη νεανική επιχειρηματικότητα
Επιπλέον ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως ζήτησε από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό να επαναφέρει στη Σύνοδο της Ε.Ε. το ζήτημα της οργανωμένης και πραγματικής αναπτυξιακής βοήθειας στην Ελλάδα, το ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ.«Καλό είναι να επιβεβαιωθεί και στις Βρυξέλλες πως πλέον δεν αρκούν τα λόγια και πρέπει να περάσουμε σε πράξεις. Να αλλάξει η νοοτροπία, να μην έχουν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και νομικά εμπόδια.
Το δεύτερο θέμα που συζήτησαν ο κ.Πικραμμένος με τον κ.Βενιζέλο ήταν πως στο πλαίσιο δανειακής σύμβασης πρέπει τις επόμενες ώρες το αργότερο δύο μέρες να ληφθεί απόφαση που απαιτείται ώστε να μεταφερθούν τα 25 δισ. ευρώ στους λογαριασμούς των επιμέρους τραπεζών. Ο κ.Βενιζελος τόνισε πως στο ΠΑΣΟΚ συμφωνούν να γίνει μεταφορά με όρους που προβλέπει νομοθεσία, ενώ επεσήμανε πως θα πρέπει να τοποθετηθούν και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις αν συμφωνούν να εκταμιευθούν τα 25 αυτά δισ..
Παράλληλα ο κ.Βενιζέλος ενημέρωσε τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό για μια δική του πρωτοβουλία την οποία αναλαμβάνει σήμερα το ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενο σε παραγωγικούς φορείς και είπε πως θα την παρουσιάσει μεθαύριο Τετάρτη στους αρχηγούς σοσιαλιστικών ΕΣΚ.
«Προεκλογικά είχαμε πει παράταση κατά ένα τουλάχιστον χρόνο δημοσιονομική προσαρμογή. Είδαμε ποιές πολιτικές δυνάμεις φοβούνται να κάνουν τα προεκλογικά λόγια πράξη και ποιές αλλάζουν κάθε μέρα θέση. Δίλημμα των εκλογών είναι αν ελλάδα καταγγείλει μονομερώς σύμβαση ή αν διεκδικήσει οργανωμένα και πετύχει αναθεώρηση σύμβασης χωρίς να θέσει σε κίνδυνο θέση της στο ευρώ.
Η ιδέα ευρωομολόγου καλή ιδέα αν μας δίνει χρήμα φθηνότερο και καλύτερο από PSI και δανειακή σύμβαση. Τώρα επιτόκιο 2% 3,6%. Αν πίσω από ευρωομόλογο κρύβεται ακριβότερο επιτόκιο η ιδέα δεν είναι καλή για Ελλάδα».
Τέλος αναφερόμενος στο ντιμπέιτ ο κ.Βενιζέλος είπε «Αυτή η ιστορία είναι αποκάλυψη. Είχαμε προτείνει όταν Σαμαράς διεκδικούσε αυτοδυναμία δύο ντιμπέιτ. Τώρα που έχουν αλλάξει συσχετισμοί τώρα που ο λαός ότι θέλει συνεργασίες έρχεται ο κ.Σαμαράς και λέει τον Βενιζέλο τον φοβόμουν προεκλογικά και θέλω τώρα ντιμπέιτ με τον κ.Τσίπρα. Και ο κ.Τσίπρας παίζει με αλαζονεία το νέο του ρόλο. Μπορούμε να κάνουμε μια συμφωνία. Ας κάνουν ντιμπέιτ μεταξύ τους και όποιος νικήσει να έρθει να κάνει ντιμπέιτ μαζί μου».
www.iefimerida.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

και απο αυτα τα εξι ,κανενα δν θα γινει σε περιπτωση λεμε που παρει την εξουσια το πασοκ.πριν απο τις εκλογες θυμηθηκε οτι πρεπει να περασουμε σε πραξεις..2 χρονια υπουργος οικονομικων ηξερε να μας ξεζουμιξει..απορω ποιους ψηφοφορους πειθει ακομη!!

Το Προφίλ μας