Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Alors enfants de la patrie!

Ένοιωθε άνετα μεταξύ των Γάλλων συντρόφων του.
Είχε τις κάμερες και τους φακούς απέναντι του και ανέβηκε ακόμη περισσότερο.
Αυτός έπαιζε παιχνίδι άσχετα με το ποιους είχε μαζί του…
Τα είπε όλα!
Σα να βρίσκονταν σε κλειστή κομματική διαδικασία. Σήκωσε το τεράστιο πολιτικό του ανάστημα και τους κατακεραύνωσε όλους.
Εκ του ασφαλούς βέβαια γιατί γνώριζε ότι ακόμη και τώρα μόνο οι εντυπώσεις μετράνε. Δεν διαπραγματεύεται, δεν διαχειρίζεται τις τύχες κανενός, δεν θα απολογηθεί για τις υπερβολές. Άλλωστε  έχουμε χρόνο και αυτό που προέχει είναι να τους συντρίψουμε όλους. Με το μόνο τρόπο που μπορεί.

Συμβουλές, νουθεσίες και απειλές στη Μέρκελ γιατί έτσι προστάζουν οι προεκλογικές ανάγκες. Τρέμετε Γερμανοί . Το φάντασμα του Ντρογκμπά πλανάται πάνω από το Μόναχο.
Ιμιτασιόν Σαρκοζί ο Σαμαράς. (χιούμορ που έχουν οι Έλληνες σχολίασε μια νεαρή ρεπόρτερ ενός γαλλικού ραδιόφωνου).
Προχώρησε ακόμη παρά πέρα:

Δήλωσε στη συνέχεια ότι κατά τη γνώμη του δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει εύκολα η χρηματοδότηση στην Ελλάδα. Στήριξε δε την άποψή του σε δηλώσεις του Ζαν Λυκ Μελανσόν  (τώρα μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι), που εξήγησε πόσο συνδεδεμένο είναι το γαλλικό τραπεζικό σύστημα με το ελληνικό και πόσο συνδεδεμένη είναι η πορεία της ελληνικής οικονομίας με την ευρωπαϊκή. Μια μονομερής διακοπή της χρηματοδότησης της Ελλάδας, θα σήμαινε ένα απονενοημένο διάβημα για την ίδια την ευρωζώνη και εκατομμύρια πολίτες σε όλη την ευρωζώνη.
Αφού το είπε ο Μελανσόν!
Ας παίξουμε λοιπόν κορώνα – γράμματα την τύχη της χώρας. Ότι και να συμβεί θα φταίει ο Μελανσόν.
Και στο τέλος σκέφτηκε να καθαρίσει σαν κρεμμύδι και τον Ολάντ! Το σκέφτηκε πολύ και το είπε:
“Ο Φρανσουά Ολάντ γνωρίζει ότι δεν πρέπει να αθετήσει τις υποσχέσεις του διαφορετικά θα γίνει ένας «Ολανδρέου» και θα κινδυνεύει να έχει την εξέλιξη που είχαμε και στην Ελλάδα” είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
Μην πάει στο μυαλό σας ότι του τη φύλαγε γιατί δεν τον δέχτηκε… Μα είναι δυνατόν να μην καταδεχτούν να συναντήσουνε τον Τσίπρα! Κανονικά αν ήταν εντάξει θα έπρεπε να τον έχουν ειδικό εισηγητή στη G8! Να τους αναλύσει την πρόταση του για την έξοδο από την Ε.Ε. χωρίς περιστροφές. Και αυτοί οι άθλιοι, οι τιποτένιοι, οι μίζεροι προτίμησαν να ασχολούνται με τον Ομπάμα!
Μετά την καταλυτική του παρέμβαση , τρομοκρατημένος ο Ολάντ παρακαλούσε γονατιστός να γίνει η συνάντηση. Αλλά ο Αλέξης βράχος. Μάλιστα ακούστηκε να λέει ότι θα στείλει για μία εβδομάδα το Λαφαζάνη και τον Στρατούλη, στη Γαλλία για να συντρίψουν τους Γάλλους ρεφορμιστές.
Ε! μη μου πείτε τις γνωστές βλακείες για τις διεθνείς σχέσεις και συμμαχίες. Για το ότι όποιος ανακαλύπτει ανεμόμυλους στο τέλος έχει την τύχη του Δον Κιχώτη!  Μη μου πείτε ότι οι διεθνείς συνεργασίες απαιτούν ισορροπίες. Όχι! Το κόμμα που συγκέντρωσε στην Ελλάδα το 17% των ψήφων μπορεί να φέρει τη μεγάλη ανατροπή σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Μη μου πείτε ότι η πολιτική ελαφρότητα μπορεί να γίνει επικίνδυνη για την ίδια τη χώρα! Όχι.. Ποτέ. Αυτός ξέρει.
Απλά θα σου πω ότι όποιος παίζει και όποιος υποτιμά με αυτόν τον τρόπο ένα όνομα που είναι δεμένο με την ιστορική διαδρομή της χώρας θα πρέπει να είναι έτοιμος να δεχτεί και τις συνέπειες.
Γιατί όταν πίσω από το ΠΑΣΟΚ και τον Παπανδρέου στοιχιζότανε οι ελπίδες ενός ολόκληρου λαού, όταν έβγαιναν από την αφάνεια γενιές ολόκληρες, θαμμένες στις σελίδες της ιστορίας μας , εσύ προφανώς έκανες τα πρώτα σου βήματα στη ζωή και νανουριζόσουνα ακούγοντας στρουμφάκια!
Κατάλαβες Αλέξη ;
Bonsoir!
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΟΥΛΗΣ
 http://ra64.wordpress.com/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο Ντενεκές Τσίπρας δεν είναι αφελής αλλά δυστυχώς είναι επικίνδυνος.Το μόνο που κάνει είναι να πετάει την μπάλα στην εξέδρα για να δώσει γήπεδο στον Σαμαρά.Δεν θέλει με τίποτα να γίνει πρωθυπουργός και για αυτό και βάζει συνεχώς αυτογκόλ.Κρίμα που είναι και νέος άνθρωπος και πάνω σε αυτόν έχουν στηρίξει πολλοί νέοι τις τελευταίες τους ελπίδες.Δυστυχώς και αυτός ανέβηκε στα κεραμίδια της πολιτικής αντί να καθήσει στην καρέκλα του πρωθυπουργού.Ο καναπές στα κεραμίδια μάλλον είναι καλύτερος.Αχ πάνω στα κεραμίδια κρύβεται ο Αλέξης.Ω Αλέξις Ω Αλέξις Ω Αλέξις γρήγορα στην σκάλα μπας και γλιτώσεις το κράξιμο που έρχεται

Ανώνυμος είπε...

και μετά παραπονιέται που οι άλλοι τον αποκαλούν αλαζονικό.
είναι δυνατόν με αυτή την συμπεριφορά να έχει αποτέλεσμα;
πολύ σωστά γράφει ο πιο πάνω ανώνυμος. ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Καλά αυτός, εμείς τι κάνουμε, που μας έχει εγκλωβίσει.
Αρε ΠΑΣΟΚ, Τι να σου κάνουμε; εσύ φτες για όλα, με την πολιτική σου μας έδιωξες και δεν ξέρουμε που να πάμε.

Το Προφίλ μας