Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας: Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας νοσεί

Εργαζόμενη, άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, νέα μητέρα, συνταξιούχε

Ο σύλλογος γυναικών Πτολεμαΐδας ενώνει την φωνή του με τους υγειονομικούς με τους εργαζόμενους για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος

υγείας για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Οι τεράστιες ελλείψεις και τα κενά του δημόσιου συστήματος υγείας ξεγυμνώθηκαν τελείως μπροστά στην πανδημία.

Οι γυναίκες του μόχθου ζούμε με το άγχος:

Αν θα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε την συνταγογράφηση των φαρμάκων για μας και τις οικογένειές μας. Αν ο μισθός και η σύνταξη θα φτάσουν για να αγοράσουμε τα αναγκαία φάρμακα. Αν θα μπορούμε να κάνουμε τις εξετάσεις μας, που είναι ιδιαίτερα απαιτητικές ιδιαίτερα στη φάση της εμμηνόπαυσης.

Αν οι έγκυες θα εξασφαλίσουμε τις εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου αλλά και μετά τη γέννα του παιδιού πόσα θα πληρώνουμε για τον παιδίατρο και τα εμβόλια. Πώς θα μπορέσουμε να καλύψουμε τα έξοδα για φυσικοθεραπεία ή για οδοντίατρο.

Και όμως σήμερα, τον 21ο αιώνα, με το επίπεδο ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε ένα αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας για πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση.

Υπάρχει η δυνατότητα να οργανωθεί το σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα είναι δημόσιο και δωρεάν για όλες και όλους με Κέντρα Υγείας αναπτυγμένα με γεωγραφικά, πληθυσμιακά, επιδημιολογικά κριτή- ρια που θα καλύπτουν δωρεάν όλο το πληθυσμό, θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση, θα συνδέονται με τα κρατικά Γενικά και Ειδικά Νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ και θα διαθέτουν: Στην περιοχή μας στο ΚΥ δεν λειτουργεί το μικροβιολογικό τμήμα εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όλα τα αναγκαία τμήματα (παθολογικό, καρδιολογικό, παιδιατρικό, οδοντιατρικό, γυναικολογικό, πνευμονολογικό κλπ.)

Μόνιμο ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, όπως επίσης και το αναγκαίο μόνιμο νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό κέντρο οικογενειακού προγραμματισμού, εμβολιασμών, γυναίκας και παιδιού, ψυχικής υγείας, φυσιοθερα-πευτήριο, φαρμακείο, παρέχοντας δωρεάν φάρμακα όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό για την πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση στελέχωση και εξοπλισμό για κάλυψη του προγεννητικού ελέγχου των εγκύων και τις ιδιαίτερες ανάγκες φροντίδας τους κατά την εγκυμοσύνη

Στελέχωση και εξοπλισμό για να πραγματοποιούνται κατ΄ οίκον επισκέψεις σε βαριά αρρώστους, ηλικιωμένους, ανάπηρους που χρειάζονται κλινική παρακολούθηση, ενέσεις ή άλλη φαρμακευτική αγωγή για να απαλλάξουν και εμάς τις γυναίκες από φροντίδες και βάρη που το κράτος πρέπει να παρέχει δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας