Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Κοζάνη: Αγώνας να κρατηθεί το σύστημα υγείας – Θετικοί και υγειονομικοί

Ζητούμενο παραμένει το άνοιγμα των 6 έτοιμων κλινών ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Κοζάνης, με την στελέχωσή τους να αναμένεται από εντατικολόγους. Στο νοσοκομείο συνεχίζεται η μάχη των υγειονομικών κατά του κορονοϊού, με τα θετικά κρούσματα που νοσηλεύονται να φτάνουν τα 28, ενώ αυξημένη είναι η προσέλευση και των υπόπτων στο «Μαμάτσειο». 

Δύο γιατροί, από τους 18 συνολικά στην παθολογική κλινική του

Νοσοκομείου είναι θετικοί στον ιό κ ακόμη 5 βρίσκονται σε καραντίνα συν ένας  νοσηλευτής του τμήματος, με τους γενικούς γιατρούς από τα Κέντρα υγείας της περιοχής να συνδράμουν στις βάρδιες. Ένας 46 χρόνος χθες αργά το μεσημέρι μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων, με αναπνευστικά προβλήματα, έχοντας συμπτώματα covid19 παρότι αρνητικό στον ιό  έδειξε το μοριακό τεστ. Μια γυναίκα 70 ετών θετική, μπήκε στην μονάδα αυξημένης φροντίδας, ενώ απαραίτητη φαίνεται να είναι και η αύξηση των κλινών στη ΜΑΦ, ενώ εχουν παραληφθεί ενισχυμένες μάσκες οξυγόνου.

Στο «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Αναφοράς στην Πτολεμαΐδα, ολοκληρώθηκε η διαδικασία με τις  κλίνες  covid 19 να ανέρχονται πλέον στις 80,  όπου  και νοσηλεύονται πενήντα άτομα. Τα 37 άτομα είναι θετικά στον κορονοϊό και τα 13 ύποπτα, ενώ κατειλημμένες  είναι και  οι 5 κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει το Νοσοκομείο.

Περιστατικά θετικών κρουσμάτων  μεταφέρονται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο επίσης από Έδεσσα κ Γιανιτσά. Εν τω μεταξύ σήμερα, θα διενεργηθούν ραπιντ τεστ από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 από κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, στο Βελβεντό καθώς υπάρχει ανησυχία με τα θετικά κρούσματα σε 10 τουλάχιστον οικογένειες που παραμένουν σε καραντίνα, καθώς και για κατοίκους διπλανών τοπικών κοινοτήτων του Δήμου.

Θετικά σύμφωνα με πληροφορίες 7 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που παραμένουν σε καραντίνα σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής. Τέλος, εκτός υπηρεσίας βρίσκονται 34 υγειονομικοί στο Νοσοκομείο Γρεβενων, με την κατάσταση να παραμένει ασφυκτική, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων στη περιοχή.

 ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη – Δέσποινα Αμαραντίδου 

 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο κόσμος δεν θα αλλάξει μυαλο το έχουμε καταλάβει. Έχουμε γεμίσει συνωμοσιολογους και ψεκασμούς. Αμόρφωτους που έχουν άποψη για όλα. Το κράτος γιατί δεν πήρε σοβαρά μέτρα? Η αστυνομία γιατί δεν κάνει τίποτα απολύτως? Ξαφνικά γέμισε το γήπεδο με αθλητές, στα εκκλησάκια πανικός..... Αν είναι δυνατόν. Την πληρώνουμε όλοι για κάποιους ανεγκέφαλος που δεν προσέχουν...

Ανώνυμος είπε...

να σου πω καποιους ανεγκέφαλους: ΚΕΡΑΜΕΩΣ 25 ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΑ ΤΑΞΗ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΑΒΕΡΤΑ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΣΗ Μ ΕΕΝΑ ΤΕΣΤ ΣΤΟΥΣ ΕΙΚΟΣΙ
ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Εκλησιές και γιάφκες και εξοχικά γεμάτα.

Το Προφίλ μας