Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

27χρονη μητέρα διασωληνωμένη στο Ιπποκράτειο – Ασφυκτική η κατάσταση στα νοσοκομεία

Χωρίς κανένα κρεβάτι ΜΕΘ είναι τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, με την κατάσταση να παραμένει ασφυκτική και στα πέντε, με την μεγαλύτερη πίεση να δέχονται τα Νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας που έχουν καταληφθεί από περιστατικά covid-19. Την ίδια ώρα μια 27χρονη, μητέρα ενός παιδιού, διασωληνώθηκε χθες βράδυ και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου στη Θεσσαλονίκη. 

Και ενώ μόλις χθες δόθηκε στη δημοσιότητα η λίστα με τις κλίνες ΜΕΘ από  την ΠΟΕΔΗΝ, όπου εμφανιζόταν ένα κρεβάτι στην 3η ΥΠΕ, όπου ανήκουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα των Π.Ε  Κοζάνης, Γρεβενών, Φλώρινας και Καστοριάς, σήμερα δεν υπάρχει καμία. Με τις διακομιδές των σοβαρών περιστατικών από τη Δυτική Μακεδονία, να γίνονται προς το Ιπποκράτειο, το Παπανικολάου και το ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το οποίο διαθέτει 16 κλίνες, τη Λάρισα και άλλες όμορες περιοχές, αφού η Δυτική Μακεδονία διαθέτει μόλις δύο κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με κορονοϊό στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο.

Στο Ιπποκράτειο 27χρονη

Η χθεσινή νύχτα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη με περιστατικά να μεταφέρονται και από την περιοχή της Έδεσσας. Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μια 27χρονη που νοσηλευόταν στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης, χρειάστηκε να διασωληνωθεί αναζητώντας κρεβάτι ΜΕΘ μέχρι της 2 τα μεσάνυχτα. Τελικά βρέθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και διακομίστηκε  σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες 46 περιστατικά  covid-19, νοσηλεύονται σήμερα στο «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, με την διαθεσιμότητα των κρεβατιών από 55 να φτάνουν στα 80 που θα διατεθούν στο σύστημα μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη.

Στο Νοσοκομείο Κοζάνης  στο σύνολο των 60 κρεβατιών, νοσηλεύονται σήμερα 45 θετικά κρούσματα κορονοϊού και 10 ύποπτα.

Στο Νοσοκομείο Γρεβενών νοσηλεύονται 33 άτομα, όπου και εκεί ο αριθμός των κλινών για covid 19 αυξάνεται με την επέκταση και την χρήση  από άλλες κλινικές. Η πίεση που δέχεται είναι μεγάλη, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, θετικοί βρέθηκαν γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό, όπως και η διοικήτρια του Νοσοκομείου, Ευτυχία Καπάτου, η οποία η ίδια ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετική και παραμένει σε καραντίνα.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται σήμερα τα rapid test στην πόλη των Γρεβενών σε διερχόμενους οδηγούς.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τραγικό! Αυτή η κυβέρνηση είναι η χειρότερη που είχαμε ποτέ. Ο Κούλης δεν κάνει τίποτα. Μας έχει αφήσει στο έλεος του Θεού. Ο κόσμος αρχίζει να τα παίζει σιγά σιγά...

Ανώνυμος είπε...

Κάνεις λάθος, είχαμε και χειρότερη ... Μέλη της οι Πολλάκης-Καμμένος-Σκουρλέτης & ΣΙΑ ΟΕ

Ανώνυμος είπε...

Πέστα. Είναι γνωστό ότι αυτοί χρεοκόπησαν την χώρα. Η οικογένεια πολλακη έχει δύο πρωθυπουργός, δημάρχους, υπουργούς κλπ. Ρε τι ακουμε

Το Προφίλ μας