Επίκαιρα Θέματα:

Ο Καιρός: άστατος...

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020

Διεθνής ημέρα Εκπαιδευτικών Γαλλικής γλώσσας

     Με αφορμή τη Διεθνή ημέρα Εκπαιδευτικών Γαλλικής γλώσσας, στις 26 Νοεμβρίου, διοργανώνονται εκδηλώσεις, ατελιέ και σεμινάρια σε όλο τον κόσμο για να τιμηθεί le jour du prof. https://www.lejourduprof.com/

     Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, οι Συντονιστές εκπαιδευτικού έργου γαλλικής γλώσσας,

οι Σύλλογοι καθηγητών γαλλικής γλώσσας, μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας (FIPF), APF-FU, APLF, ΠΑΣΥΚΑΓΑ, διοργανώνουν μια διήμερη διαδικτυακή εκδήλωση (25 και 26/11/2020) για να τιμήσουν το έργο των Ελλήνων καθηγητών γαλλικής γλώσσας με θέμα :  «Ο εκπαιδευτικός γαλλικής γλώσσας στο επίκεντρο του γαλλόφωνου συνδέσμου – Συναντήσεις, ανακαλύψεις, ανταλλαγές».

 

    Η διαδικτυακή αυτή  εκδήλωση  περιέχει ένα πλούσιο πρόγραμμα εργαστηρίων, σεμιναρίων και ψηφιακών συζητήσεων με τη συμμετοχή Γάλλων και Ελλήνων Εκπαιδευτικών, γαλλόφωνων μέσων ενημέρωσης, εκπροσώπων των τεχνών του θεάματος, της γαστρονομίας, της μόδας… με σκοπό την ενίσχυση των δεσμών και τη διεύρυνση των ανταλλαγών. Ειδικότερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει :

·         Μουσικό ταξίδι στη Γαλλοφωνία με νέες τραγουδίστριες και μουσικούς της ελληνικής καλλιτεχνικής σκηνής.

·         35 διαδικτυακά εργαστήρια ή σεμινάρια

·          Διαδικτυακή εκδήλωση εκφραστικής ανάγνωσης  υπό την καθοδήγηση του Eric Cénat, εξειδικευμένου στην εκφραστική ανάγνωση, καλλιτεχνικού διευθυντή του Théâtre de lImprévu (Ορλεάνη)

·         Αφιέρωμα στην εμπειρία των εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια της καραντίνας: ανταλλαγές απόψεων, παρουσιάσεις φωτογραφιών, βίντεο και σύντομων ηχογραφήσεων με μαρτυρίες, εμπειρίες από την εικονική τάξη και προβληματισμοί.

·          Διαγωνισμός-κουίζ για καθηγητές γαλλικών: «Η Γαλλοφωνία σε 50 ερωτήσεις».

 

    Πάνω σε μια πολιτιστική, κοινωνική, παιδαγωγική  και επιστημονική βάση διοργανώνεται ένας κύκλος διαλέξεων, ανταλλαγών ιδεών, επιμορφώσεων, καλών πρακτικών και σύσφιξης σχέσεων θέτοντας στο επίκεντρο τον/την εκπαιδευτικό γαλλικής γλώσσας και στοχεύοντας στον εμπλουτισμό των γνώσεων του/της, στην κάλυψη των επιμορφωτικών του/της αναγκών, στην ανάπτυξη θετικού ψυχολογικού κλίματος και στη βελτιστοποίηση της μαθησιακής διαδικασίας .  

                                       

                                          Για το Δ.Σ.

                                         Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής γλώσσας Ν.Κοζάνης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας