Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών, από κορωνοϊό, ο Κοζανίτης μουσικός Βασίλης Blue Σωτηρίου

από το Kozanimedia.gr

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 54 ετών, από κορωνοϊό, ο Κοζανίτης μουσικός Βασίλης Blue Σωτηρίου, ο οποίος νοσηλευτόταν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου και ζούσε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, ο άτυχος συντοπίτης μας καλλιτέχνης δεν είχε κάποια υποκείμενα νοσήματα, ενω είχε εισαχθεί για νοσηλεία στις 4 Νοεμβρίου

Όπως διαβάζουμε στο ianos.gr ο Βασίλης Blue Σωτηρίου γεννήθηκε το 1966 στην Κοζάνη. Ήταν μόλις 5 χρονών όταν του χάρισε ο πατέρας του την πρώτη του κιθάρα.

 

Την ίδια χρονιά μετακόμισαν την Θεσσαλονίκη όπου κατοικεί μέχρι και σήμερα. Το μουσικό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε βοήθησε πολύ καθώς η μητέρα του αγαπούσε πολύ τον Nat King Cole, την κλασική μουσική και τα χολιγουντιανά μιούζικαλ. Ο πατέρας έπαιζε ακορντεόν, ένας θείος ήταν κοντραμπασίστας και ο παππούς ήταν κιθαρίστας, με κάτι λίγο από Django Reinhardt . Η μεγάλη αγάπη του Blue για την μουσική δεν πήρε τον μεθοδευμένο και αμφισβητήσιμο δρόμο των ωδειακών μελετών αλλά τον εμπειρικό και άμεσο δρόμο του πάθους για την μουσική. Μελετούσε τα πάντα, ιδίως τους κιθαρίστες [Kenny Burell] και τους σαξοφωνίστες [Stanley Turrentine]. Από εδώ και από εκεί ρουφούσε γνώση διψασμένος, με αυξανόμενη τρέλα για την μαγεία των ήχων. Καθοριστική στάθηκε η στρατιωτική του θητεία. Εκεί ανακάλυψε τον Luis Salinas.

 


 

Έχοντας πολύ χρόνο να ακούει, εμβάθυνε στο παίξιμο του και κατέληξε πως αυτός ο ήχος είναι ότι περισσότερο τον συγκινεί. Πολίτης μετά ασχολήθηκε επαγγελματικά με παρεμφερή πράγματα όπως το ραδιόφωνο συνεντεύξεις από μεγάλους μουσικούς της Jazz-Blues μουσικής όπως..Etta James,B.B.King,Eric Alexander,Diane Schuur,Fred Wesley,Chico Freeman,Kenny Garrett.. Σταθμός στην πορεία του Blue ήταν και είναι οι Blue Rose Band ένα ευέλικτο σύνολο με ιστορία, με έμφαση στο μπλουζ αλλά και τζαζ φάνκ αναφορές. Πολλοί και εξαιρετικοί οι μουσικοί που έχουν περάσει από το γκρουπ από την ίδρυση του το 1987 μέχρι και σήμερα. Το νέο του Jazz-Blues album με τίτλο Reach The Skies έρχεται να προστεθεί τώρα στην καριέρα του παίζοντας μαζί με τους Greek All Stars musicians[όπως συνηθίζει να τους αποκαλεί ο Blue], τον εξαιρετικό performer τραγουδιστή Jacey Falk, και τον αγαπημένο του κιθαρίστα και σύνθετη και για πολλά χρόνια συνεργάτη του μεγάλου πιανίστα Charles Brown τον Danny Caron.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας