Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Ανησυχία για τα κρούσματα στο Βελβεντό-Την Πέμπτη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για rapid tests-Σε καραντίνα η δομή προσφύγων

από το kozanimedia.gr

Με ανησυχία και προβληματισμό αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία του Βελβεντού τις πληροφορίες για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή, τα οποία, ωστόσο, μέχρι στιγμής

δε φαίνεται να αποτυπωνονται και στα επίσημα στοιχεία που ανακοινώνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ.

Οι πληροφορίες του περασμένου Σαββατοκύριακου έκαναν λόγο για περισσότερα από 20 κρούσματα στο Βελβεντό, στα οποία συμπεριλαμβανόταν και αρκετά από τη εκεί δομή φιλοξενίας για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, με τα επίσημα, πάντως, στοιχεία να αναφέρουν 9 κρούσματα το τριήμερο 21-22-23 Νοεμβρίου, αριθμός αρκετά μεγάλος για τον πληθυσμό του Βελβεντού, αλλά όχι στα επίπεδα “συναγερμού”.

Από την πρώτη στιγμή η δημοτική αρχή του Βελβεντού και προσωπικά ο δήμαρχος Μανώλης Στεργίου παρακολουθούν στενά το θέμα και βρίσκονται σε συνεχή, καθημερινή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς και τον ΕΟΔΥ, ενώ η εικόνα που υπάρχει στην περιοχή και, φυσικά, όλα τα διαθέσιμα στοιχεία οδήγησαν τους υπεύθυνους στην απόφαση για διενέργεια των rapid tests (αποκλειστικά και μόνο εντός αυτοκινήτων), το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης, προκειμένου να διαπιστωθεί μια πρώτη εικόνα της εκεί επιδημιολογικής κατάστασης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, επισήμως αναφέρονται τουλάχιστον επτά (7) κρούσματα σε ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από τα 65 συνολικά που βρίσκονται στο “Αγνάντι”, ενώ άλλα δυο επιβεβαιωμένα κρούσματα υπάρχουν σε εργαζόμενους του ξενοδοχείου.

Η δομή ήδη έχει τεθεί σε καραντίνα και δεν επιτρέπεται σε κανένα από τα παιδιά να εξέλθουν από το χώρο, καθώς, δυνητικά, θεωρούνται όλα ως στενές επαφές με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Μιλώντας στο Kozanimedia, η υπεύθυνη για τη λειτουργία της δομής Αφροδίτη Κεσόγλου τόνισε πως κανένα από τα προσφυγόπουλα δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα, αναφέροντας πως είχαν εντοπιστεί εννέα (9) κρούσματα από rapid tests, τα οποία, ωστόσο, σύμφωνα πάντα με την ίδια, δεν πιστοποιήθηκαν και με τα τεστ στο Εργαστήρι Μοριακής Βιολογίας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης.

Η ίδια υπογραμμίζει πως, όντως, υπάρχουν δυο επιβεβαιωμένα κρούσματα σε εργαζόμενους του ξενοδοχείου, οι οποίοι, όπως αναφέρει, πλέον, δεν έχουν καμία επαφή με τα παιδιά, ενώ να σημειωθεί πως test έχουν γίνει και σε λοιπούς εργαζόμενους και σε προσωπικό της δομής.

Όπως, τέλος, είναι φυσικό, με ιδιαίτερο ενδαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα των test των επόμενων ημερών, καθώς και οι σχετικές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας