Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Δυτ. Μακεδονία: 10% των πρωτοετών φοιτητών στην Κοζάνη- «Σπάνε» συμβόλαια μετά και το καθολικό lockdown

Στο 10% εκτιμάται το ποσοστό των πρωτοετών φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που νοίκιασε φοιτητική στέγη στην πόλη της Κοζάνης, από την αρχή της εκπαιδευτικής χρονιάς.

Σύμφωνα με κτηματομεσίτες της περιοχής, το ποσοστό αυτό  διαφοροποιείται ανάλογα με τις σχολές και τα τμήματα των πρωτοετών

φοιτητών, μη έχοντας τότε τα δεδομένα σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας και έχοντας υπόψη τη λειτουργία δια ζώσης, των εργαστηριακών μαθημάτων, όπου υπάρχουν.

Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ Κοζάνης του κτηματομεσίτη στην Κοζάνη και μέλους της Ομοσπονδίας των μεσιτών Ελλάδας, Νίκου Βαντσιώτη, «υπάρχει καθίζηση στην κτηματαγορά της περιοχής, ενώ από το συνολικό περίπου 10% των πρωτοετών φοιτητών που ήρθαν στην πόλη της Κοζάνης, ήδη το 3% έχει σπάσει το συμβόλαιο με τους ιδιοκτήτες, μετά το τοπικό και καθολικό lockdown».

Ο  κ. Βαντσιώτης υπογραμμίζει την πολύ μεγάλη σημασία των φοιτητών στην τοπική οικονομία της Κοζάνης, όπου πέραν της  κίνησης και της λειτουργίας της κτηματαγοράς, η παρουσία του  φοιτητικού πληθυσμού επηρεάζει καθοριστικά, τόσο τη λειτουργία της εστίασης και των μέσων μεταφοράς, όσο και το σύνολο του λιανεμπορίου, καθώς και τις πολιτιστικές δομές και λειτουργίες  της περιοχής.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας