Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Γιώργος Χριστοφορίδης, “Συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ»” : Η Περιφέρεια πληρώνει κάθε χρόνο περίπου 1 εκ € για Αντιπαγετικό Αλάτι χωρίς να το ζυγίζει!

Το  γεγονός ότι η Περιφέρεια αγοράζει κάτι με το κιλό  και το πληρώνει χωρίς να το ζυγίζει πρέπει να είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. 

Για το θέμα καταθέσαμε την Επερώτηση που ακολουθεί:

Κύριε Περιφερειάρχη,

στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 2/10/2019 το 15ο θέμα  αφορούσε την προμήθεια και μεταφορά 2.000 τόνων αντιπαγετικού άλατος για την Π.Ε. Γρεβενών.

Σε ερώτηση που έκανα για το αν ζυγίζονται τα φορτηγά πριν και μετά αφού ξεφορτώσουν το αλάτι, η απάντηση ήταν ΟΧΙ.

Όπως εξήγησε ο αρμόδιος υπηρεσιακός παράγοντας, είναι πολύ δύσκολο να γίνει αυτό σε όλα τα φορτηγά  Μου έκανε τρομερή εντύπωση, διατύπωσα την απορία μου και ψήφισα ΛΕΥΚΟ.

Στην 43η συνεδρίαση στις 13/10/2020 το 6ο θέμα αφορούσε και πάλι την προμήθεια αλατιού, έκανα την ίδια ερώτηση και δυστυχώς η απάντηση που πήρα  ήταν επίσης η ίδια «είναι πολύ δύσκολο , που να βρούμε ζυγαριά , τα φορτηγά έρχονται βραδινές ώρες κτλ )για αυτό το λόγο ψήφισα ΟΧΙ.

Στην 44Η Οικ. Επιτροπή στις 20/10/2020 εγκρίθηκε ομόφωνα η προμήθεια φορητού συστήματος αξονικής ζύγισης δηλαδή η Περιφερειακή Αρχή χρειάστηκε πάνω από ένα χρόνο για να ξεκινήσει τη διαδικασία για την αγορά ζυγαριάς και μάλιστα για μία μόνο Π.Ε.

Στο μεταξύ το αλάτι παραλαμβάνεται χωρίς να ζυγίζεται

Το  γεγονός ότι αγοράζουμε κάτι με το κιλό  χωρίς να τα ζυγίζουμε πρέπει να είναι παγκόσμια πρωτοτυπία . 

 Δηλαδή  κύριε Περιφερειάρχη είναι δύσκολο να ζυγιστούν τα φορτηγά, ενώ υπάρχουν γεφυροπλάστιγγες διαθέσιμες και το ακατάλληλο της ώρας αντιμετωπίζεται πολύ εύκολα;

Τα τιμολόγια είναι υψηλού κόστους και σε ετήσια βάση η δαπάνη για την Περιφέρεια ανέρχεται σε ~1 εκ € και η Περιφέρειά δεν έχει περιθώρια να μην ελέγχει τι ακριβώς παραλαμβάνει.

Με βάση τα παραπάνω και επειδή οι απαντήσεις που μέχρι σήμερα έχουν δοθεί δεν κρίνονται επαρκείς, καταθέτουμε την παρούσα ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ κατ΄ εφαρμογή του Κανονισμού Λειτουργίας του ΠΣ άρθρο 16 παρ1 και ζητούμε να γνωρίζουμε:

Για ποιο λόγο δεν ελέγχεται με ζύγιση η ακριβής ποσότητα άλατος που παραλαμβάνει η Περιφέρεια και τι ακριβώς σκοπεύετε να κάνετε για την διασφάλιση του ελέγχου των ποσοτήτων;

Με ποιο τρόπο πιστοποιείται ότι παραλαμβάνεται η ποσότητα που  πληρώνεται, από την στιγμή που δεν ζυγίζεται η παραδοτέα ποσότητα άλατος; Η Επιτροπή Παραλαβής πως διασφαλίζει ότι παραδίδεται το σωστό βάρος και με βάση ποια στοιχεία το πιστοποιεί;

 Επίσης θα θέλαμε να γνωρίζουμε πόση ήταν η ποσότητα άλατος που προμηθευτήκαμε την προηγούμενη σεζόν, πόση καταναλώσαμε και τι απόθεμα υπάρχει αποθηκευμένο ανά Π.Ε. και στην ΈΔΡΑ.

Με εκτίμηση


Γιώργος Χριστοφορίδης
Περιφερειακός Σύμβουλος
Συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μηπως ρωτάω αγοράζεται με το κυβικό; γιατί με το κιλό που φαίνεται περίεργο ειδικά αν είναι βρεγμένο

Το Προφίλ μας