Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Καλλιόπη Βέττα: Η κυβέρνηση υποτιμά τους θεσμικούς φορείς και τους κατοίκους της ΠΕ Κοζάνης με τη γελοιοποίηση της χθεσινής διαβούλευσης

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, με αφορμή την χθεσινή τηλεδιάσκεψη των θεσμικών φορέων της ΠΕ Κοζάνης για την συζήτηση του Master Plan, δήλωσε:


«Η χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τους Βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας και τους Δημάρχους της περιοχής, με καλεσμένο τον κ. Μουσουρούλη σχετικά με τo master plan για την απολιγνιτοποίηση απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τη τοπική κοινωνία.

Την ίδια ώρα ακριβώς που συζητούσαμε τις προτάσεις και τις επισημάνσεις των τοπικών φορέων για την διαβούλευση, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Χατζηδάκης ανακοίνωνε αδειάζοντας (;) τον κ. Μουσουρούλη και γελοιοποιώντας την διαδικασία, ότι το τελικό master plan έχει εγκριθεί από την κυβερνητική επιτροπή -της οποίας είναι μέλος ο συντονιστής του σχεδίου- και θα κατατεθεί την άλλη εβδομάδα στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ζήσαμε ένα θέατρο του παραλόγου, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, καθώς συζητούσαμε για ένα σχέδιο το οποίο ήδη έχει οριστικοποιηθεί (!).

Επίσης, οι ερωτήσεις και τα σχόλια που απευθύναμε προς τον κ. Μουσουρούλη κατά την διάρκεια του προσχηματικού διαλόγου έμειναν αναπάντητες. Καμία ουσιαστική αναφορά για τις χαμένες θέσεις εργασίας, την χρηματοδότηση, την ενίσχυση των αγροτικού τομέα, το χαμένο ΑΕΠ,  το μέλλον της περιοχής.

Το ίδιο συνέβη με τις παρατηρήσεις όσων στάθηκαν κριτικά στην απόφαση της κυβέρνησης για τη βίαιη και άδικη απολιγνιτοποίηση: ευχολόγια, παραπομπή στο άδηλο μέλλον, καθησυχαστικές απαντήσεις χωρίς περιεχόμενο, ασάφειες.

Κανείς δεν μπορεί πλέον να εθελοτυφλεί. Η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι δεν ενδιαφέρεται για τη γνώμη της τοπικής κοινωνίας, όπως δεν ενδιαφέρθηκε να την ενημερώσει πριν πάρει την απόφαση για την απολιγνιτοποίηση και το μαρασμό της περιοχής.

Απέδειξε και στον πλέον καλόπιστο ότι το σχέδιο της είναι να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα στο χώρο της ενέργειας.

Πλέον το κάνει ξεδιάντροπα, χωρίς να κρατά καν τα προσχήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας