Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Νίκος Ανδρουλάκης: "Ο Ερντογάν περιφρονεί το διεθνές δίκαιο και εσείς στρουθοκαμηλίζετε"

Στη συζήτηση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια στην κατεχόμενη Κύπρο, συμμετείχε ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης. 

Ο Ευρωβουλευτής, αναφέρθηκε στην αποτυχία του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίο ενώ προώθησε μία «θετική ατζέντα» με την Τουρκία, αυτή συνέχισε τις προκλήσεις και τις παράνομες ενέργειές της από τη Λιβύη και την Ανατολική Μεσόγειο ως το Ναγκόρνο Καραμπάχ. 

Σχετικά με τα Βαρώσια ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «τα σπίτια έχουν τις πόρτες και τα παράθυρα τους ανοιχτά 46 χρόνια τώρα, περιμένοντας να επιστρέψουν οι Ελληνοκύπριοι πρόσφυγες που βίαια εκδιώχθηκαν» από τον Αττίλα.

Όμως οι ενέργειες του Ερντογάν μαζί με τον εκλεκτό του κ. Τατάρ, σβήνουν τις ελπίδες επιστροφής στα πατρογονικά τους εδάφη και υπηρετούν το καταστροφικό σχέδιο της διχοτόμησης.  

Καταδίκασε επίσης τον στρουθοκαμηλισμό των Ευρωπαίων μπροστά στις ενέργειες του Ερντογάν, επισημαίνοντας στον κ. Μπορέλ ότι οι κυρώσεις και το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία είναι μονόδρομος. 

Τέλος ο κ. Ανδρουλάκης στηλίτευσε την απαράδεκτη κίνηση του Προεδρείου, να δώσει το λόγο για το θέμα αυτό στον Λαγό, τονίζοντας ότι «είναι  μέρα ντροπής για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διότι δώσατε το λόγο σε κάποιον που η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει καταδικάσει για τη συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση που διέπραξε δολοφονίες».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Ανδρουλάκη

Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου υποστηρίξατε την υιοθέτηση μίας «θετικής ατζέντας» για την Τουρκία. Πριν στεγνώσει το μελάνι των συμπερασμάτων, η Τουρκία συνέχισε τις προκλήσεις και τις παράνομες της ενέργειές, από την Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη, μέχρι τον Καύκασο και το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Συνάδελφοι, στα Βαρώσια, τα σπίτια έχουν τις πόρτες και τα παράθυρα τους ανοιχτά 46 χρόνια τώρα, περιμένοντας να επιστρέψουν αυτοί που βίαια εκδιώχθηκαν, αφήνοντας πίσω τους τις πατρογονικές εστίες. 

Το Ψήφισμα 5 50 του 1984 του Συμβουλίου Ασφαλείας ζητούσε την επιστροφή των κατοίκων, υπό την προσωρινή διοίκηση του OHE, δίνοντας ελπίδα σε εκατοντάδες Ελληνοκύπριους πρόσφυγες. Μία ελπίδα που ο Ερντογάν με το πικνίκ μίσους που διοργάνωσε με τον εκλεκτό του κ. Τατάρ θέλει να σβήσει διαπαντός, μετονομάζοντας μάλιστα την κεντρική λεωφόρο με το όνομα του Τούρκου στρατηγού του Αττίλα, υπηρετώντας το καταστροφικό σχέδιο της διχοτόμησης. 

Ο Ερντογάν περιφρονεί το διεθνές δίκαιο κι εσείς στρουθοκαμηλίζετε. Αντί λοιπόν κ. Μπορέλ να εκφράσετε για άλλη μια φορά την ανησυχία και αλληλεγγύη σας, πάρτε αποφάσεις που προστατεύουν την αξιοπρέπεια των λαών που εκπροσωπείτε. Είναι πλέον μονόδρομος να σταματήσει κάθε πώληση ευρωπαϊκών όπλων προς την Τουρκία, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σας έχει ήδη ζητήσει.  

Και κάτι τελευταίο κυρία Πρόεδρε.

Σήμερα είναι μέρα ντροπής για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διότι δώσατε το λόγο σε κάποιον που η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει καταδικάσει για τη συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση που διέπραξε δολοφονίες, ντροπή.

Δείτε το βίντεο εδώ: https://youtu.be/UDhtJ0oBhIo

1 σχόλιο:

Καραγκιαουρης νικολαος είπε...

Πες για το κλεπτοπασοκ αν τολμάς ανθρωπάκι!

Το Προφίλ μας