Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Οπτική επιθεώρηση της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων από ειδικό καλαθοφόρο σε συνεργασία με την Εγνατία Οδό και το Α.Π.Θ.

από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ

Οπτική επιθεώρηση της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων πραγματοποιείται την Πέμπτη το πρωί από ειδικό καλαθοφόρο όχημα μετά από συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της Εγνατίας Οδού και του Α.Π.Θ . Ο έλεγχος πραγματοποιείται από το διδάκτορα πολιτικό μηχανικό Παναγιώτη Πανέτσο του ΑΠΘ στον Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας των Κατασκευών και στέλεχος της Εγνατίας Οδού και τον Επίκουρο Καθηγητής του Α.Π.Θ. στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών κ Κωνσταντίνο Κατάκαλο , μέλος της ομάδας παρακολούθησης του έργου .





«Θα επιθεωρήσουμε τα τμήματα κάτω από τη Γέφυρα με ειδικό εξοπλισμό εκεί που έχουμε παραμορφώσεις σε επιλεγμένα σημεία» τόνισε ο κ. Πανέτσος από την Εγνατία Οδό για να εξεταστεί αν υπάρχουν προβλήματα. Μέχρι το τέλος της ημέρας θα ξέρουμε περισσότερα» σημείωσε ο κ. Πανέτσος «Το Α.Π.Θ. και το Τμήμα μηχανικών είναι δίπλα στην Περιφέρεια ως τεχνικός σύμβουλος σε συνεργασία με την Εγνατία Οδό για να διερευνηθεί το πρόβλημα της Γέφυρας» ανέφερε ο κ. Κατάκολος.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης , Γιώργος Κασαπίδης αναφέρθηκε στην οπτική επιθεώρηση που ξεκίνησε για την αποτύπωση της κατάστασης ώστε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα ως προς την κατάσταση της γέφυρας. « Επίκειται να βγει και ο ανάδοχος για την μελέτη της γέφυρας για τις όποιες παραμορφώσεις φαίνονται. Πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα στη δεύτερη μεγαλύτερη γέφυρα της Ελλάδας» σημείωσε ο ίδιος.
Στο επόμενο στάδιο ελέγχου θα διαπιστωθεί η επίπτωση της φόρτισης στην καταπόνηση του φέροντος οργανισμού της Γέφυρας για να γίνουν γνωστές οι αντοχές της. Αυτή τη στιγμή πάντως δέχεται μέχρι 600 τόνους και η εν λόγω εξέταση θα είναι ενδεικτική για τα βάρη που μπορεί να σηκώσει.

Κύριο αντικείμενο του κ. Πανέτσου είναι η επισκόπηση – έλεγχος των μελετών γεφυρών και τεχνικών της Εγνατίας Οδού, ενώ ο κ. Κατάκολος έχει ερευνητική δράση σε επεμβάσεις–ενισχύσεις σε κτίρια από οπλισμένο σκυρόδεμα και φέρουσα τοιχοποιία.

 Ιωάννα Παπαδημητρίου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κωμικό- τραγικοί. Μετά από πόσο καιρο ήρθαν...

Ανώνυμος είπε...

Ρε Κασαπίδη ήρθες μία φορά και έφερες τα κανάλια μαζί σου.Εμείς καθημερινά είμαστε πάνω στη Γέφυρα και γελάμε με την υποκρισία καιτην αδιαφορία της Περιφερειακή αρχής.Ενα θα σου πώ μονάχα χωρίς να είναι απειλή,αν συμβεί κάτι κακό για όλους εμάς που βιώνουμε κάθε μέρα την αρρωστημένη κατάσταση,όπου και νάσαι θάρθω να σε βρώ,νάσαι σίγουρος.Επιτέλους δώστε λύση,δεν πάει άλλο να ζούμε με τον φόβο.

Το Προφίλ μας