Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Πισίνες: Πρέπει ή δεν πρέπει να τις αγοράσει ο Δήμος Σερβίων;

Του Νίκου Λαζαριώτη

Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σερβίων  αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να προχωρήσει στην αγορά ενός συγκροτήματος ψυχαγωγίας και άθλησης (τις γνωστές πισίνες somerland). Ενώ ουσιαστικά είναι μια απόφαση για πρόθεση αγοράς επικοινωνιακά,  από την πλευρά της δημοτικής αρχής, δυστυχώς, πέρασε η εικόνα ότι η απόφαση είναι οριστική και συμφωνημένη και μάλιστα με συγκεκριμένο ποσό 200.000 ευρώ. Παρακολούθησα με ενδιαφέρον, τις καλοπροαίρετες πιστεύω,   απόψεις  της αντιπολίτευσης σχετικά με την κατ’ αρχάς απόφαση της οικονομικής επιτροπής  του Δήμου Σερβίων για την αγορά. Οι απόψεις αυτές, αν κατάλαβα καλά, είναι αρνητικές κυρίως για την μεθόδευση και την μη έγκαιρη ενημέρωση.  Άλλες επώνυμες απόψεις δημοτών δεν γράφτηκαν με εξαίρεση την (όπως πάντα με το θάρρος της άποψης επώνυμα) τοποθέτηση,  για   το συγκεκριμένο θέμα, του γιατρού Αλέξανδρου Λαϊόπουλου. Η αντίθεση έχει να κάνει με το κόστος της αγοράς, με προτάσεις για κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου κ.λπ. Τα ανώνυμα σχόλια παραβλέπονται….

Σαν δημότης καταθέτω  την δική μου άποψη για να εμπλουτισθεί ο διάλογος και η τελική κατάληξη να είναι προς όφελος όλου του Δήμου.

Η κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για ένα Δήμο σαν τον δικό μας και δεν γνωρίζω κάποιον, ανάλογου μεγέθους, Δήμο να λειτουργεί κλειστό κολυμβητήριο. Το παράδειγμα είναι δίπλα μας. Ο παλιός Δήμος Βελβεντού είχε κάνει αποδοχή μιας σοβαρής δωρεάς (περί τις 520.000 ευρώ πριν από το 2010)  για κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου. Ξεκίνησαν οι μελέτες αλλά το έργο ακόμη δεν έγινε γιατί προφανώς λείπουν πολλά ακόμα και δεν φταίει ο Δήμος Βελβεντού.

Τα δυο μεγάλα προβλήματα δια την κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου είναι το μεγάλο κόστος κατασκευής  το κυριότερο όμως είναι το μεγάλο κόστος λειτουργίας  (φορέας διαχείρισης, απασχολούμενο προσωπικό, θέρμανση, συντήρηση κ.λπ.) .

 Για ένα σχετικά μικρό κλειστό κολυμβητήριο να υπολογίζουμε κόστος κατασκευής πάνω από 1. 500.000  ευρώ. Επειδή ακούστηκε για  την αγορά των πισίνων το ποσό των 200.000 ευρώ εκτιμώ ότι το ποσό αυτό δεν φτάνει για όλες τις μελέτες που απαιτούνται για  την κατασκευή ενός νέου κλειστού κολυμβητηρίου. Αφήνω τα χρόνια που χρειάζονται για να βρεθεί κατάλληλο οικόπεδο, να ολοκληρωθεί πλήθος μελετών, να εξασφαλισθεί χρηματοδότηση και να κατασκευασθεί το έργο. Αν για παράδειγμα ξεκινήσουν οι διαδικασίες σήμερα με όλα τα χρήματα διαθέσιμα να υπολογίζουμε ότι μπορεί, τρέχοντας με χίλια και εκτός απροόπτου, γιατί ζούμε στην Ελλάδα, να ολοκληρωθεί στο τέλος της επόμενης δημοτικής περιόδου.

Το ερώτημα επομένως είναι αν ο Δήμος πρέπει να προγραμματίσει ένα κλειστό  κολυμβητήριο σε βάθος δεκαετίας και να δούμε ή να προχωρήσει στην αγορά μιας έτοιμης υποδομής που μπορεί να λειτουργήσει πολύ πιο σύντομα ;

Η επιλογή της δημοτικής αρχής φαίνεται πως είναι η δεύτερη .  Για να προχωρήσει η αγορά όμως δεν φτάνει η κατ΄ αρχάς απόφαση. Ο Δήμος δεν είναι ιδιώτης επιχειρηματίας ώστε να διαπραγματευτεί με ιδιώτη να δώσουν τα χέρια και να συμφωνήσουν. Υπάρχει η θέληση και από τα δύο μέρη αλλά δεν αρκεί. Η αγορά ακινήτου από  τον Δήμο το οποίο έχει και εγκαταστάσεις πρέπει να ακολουθήσει τις νόμιμες προβλεπόμενες διαδικασίες. Αφού κατατεθεί η σχετική εισήγηση         (οικονομοτεχνική μελέτη αγοράς και λειτουργίας ) και ολοκληρωθούν οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου θα συσταθεί ανεξάρτητη επιτροπή  από διαφορετικές επιστημονικές ειδικότητες η οποία θα εκτιμήσει την αξία τόσο του οικοπέδου όσο και των εγκαταστάσεων και επομένως το ποσό που μπορεί να διαθέσει ο Δήμος.  Φυσικά στο ποσό πρέπει να συμφωνήσει και ο πωλητής. Έτσι μόνο μπορεί να προχωρήσει.

Σύμφωνα με όλα  τα προηγούμενα και παίρνοντας υπόψη τις οικονομικές δυνατότητες, η δική μου άποψη είναι να προχωρήσει η διαδικασία της αγοράς. Πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα στους κατοίκους του  δήμου μας να ψυχαγωγούνται και να αθλούνται.  Για να μην υπάρχουν υπόνοιες για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι που αδικούν τόσο την δημοτική αρχή όσο και τον πωλητή πρέπει η δημοτική αρχή να ξεφύγει από την στενή επικοινωνιακή διαχείριση και να ασχοληθεί με την ουσία. Πρέπει ο Δήμαρχος να καλέσει του αρχηγούς  όλων των παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο και να τους ενημερώσει για όλα τα δεδομένα. Οι μικροεγωισμοί ας παραμεριστούν. Εκτιμώ ότι όλοι θα συμφωνήσουν. Πρέπει να υπάρξει πλήρης διαφάνεια.

Τελικά το δημοτικό συμβούλιο μπορεί να συναινέσει σε μια κοινή πρόταση που θα είναι η καλύτερη για τους δημότες.

Υ.Γ. Εάν τελικά γίνει η αγορά υπάρχουν τεχνικές  λύσεις (είναι σε γνώση μου ανάλογη περίπτωση) με μικρό κόστος ώστε όλος ο χώρος να  προστατεύεται από βροχή με σύστημα που ανοιγοκλείνει. Επίσης μπορεί ο Δήμος να προχωρήσει στην διαμόρφωση ενός πεζόδρομου που θα ενώνει το συγκρότημα με τα Σέρβια.

Σέρβια 30/11/2020

ΛΑΖΑΡΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ    

44 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κ. Λαζαριωτη άσε της υποδείξεις και της συμβουλές έκαψες τον Κων/πουλο πας να κάψεις και τον Χρησταρα;;;


Ανώνυμος είπε...

Κύριε Λαζαριώτη, απλά απογοητεύετε
Μετά από θητεία στην ΑΝΚΟ αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο θα παρέμενε κάποιος τα βασικά:
-Να γνωρίζετε τις διαφορές χώρου άθλησης με χώρου ψυχαγωγίας
-την ανάγκη συντήρησης ενός ανοιχτού χώρου με πισίνες –που φυσικά δεν έχει καμία αδειοδότηση για άθληση
-το πόσο σημαντικό είναι να γίνει ένα κλειστό κολυμβητήριο μικρό το οποίο αποτελεί ΚΑΙ λόγω να παραμένουν οι κάτοικοι στον Δήμο
-την ανάγκη να κοινοποιήσει ο Δήμος το ενδιαφέρον του για αγορά ανοιχτών πισινών. Ποιος ξέρει μπορεί να υπάρχει και άλλος που να θέλει να πουλήσει!
-τη νομοθεσία για αγορά ακίνητης περιουσίας από έναν δήμο
-και πάνω από όλα την ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ από τη στιγμή που από ότι φαίνεται κανείς πλην 4-5 συμβούλων δεν συμφωνεί.
Τέλος, μήπως συμφέρει να ΕΠΙΔΟΤΕΙ ο δήμος τα παιδιά να ψυχαγωγούνται –όχι να αθλούνται ή να εκπαιδεύονται καθώς από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει η σχετική αδειοδότηση-στις πισίνες από το να φορτωθεί ένα ακίνητο και τα πάγια έξοδά του ;

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας την τοποθέτηση του Κ. Λαζαριώτη η οποία ουσιαστικά περιγράφει περισσότερο τις τεχνικοοικονομικές διαδικασίες που απαιτούνται από πλευράς Δήμου και ιδιώτη και σε καμία περίπτωση δεν νοιάζουν τους πολίτες αντιλαμβανόμαστε ότι γίνετε μια συστηματική προσπάθεια Χρύσωσης της συγκεκριμένη επένδυσης. Το σοβαρό ερώτημα που δημιουργείτε είναι εάν η επένδυση μπορεί να φέρει έσοδα στο Δήμο αλλά και με την πάροδο του χρόνου να αποσβηστεί, φύση αδύνατον. Αναφέρετε ο Κ. Λαζαριώτης στην κατασκευή ιδικών σκεπαστών που θα ανοίγουν και ερωτούμε με θερμοκρασίες μείον και με μη θερμαινόμενες πισίνες ποιος θα μπορέσει να αθληθεί? Κανένας. Άρα μιλάμε για μια επένδυση που θα μπορεί να λειτουργεί 3 μήνες το πολύ κατά την διάρκεια του χρόνου. Το ενδιαφέρον του κ. Λαζαριώτη θα έλεγα ότι επικεντρώνετε περισσότερο στην κατασκευή του πεζόδρομου πρόταση που και στο παρελθόν είχε πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων. Ο καθένας όπως αντιλαμβανόμαστε σκέπτεται βάση των συμφερόντων που εκπροσωπεί γιατί γνωρίζουμε καλά πως η ΑΝΚΟ μπορεί και χρηματοδοτεί τέτοια έργα όπως έγινε και με την ανάπλαση έκτρωμα της πόλης και τα χάλια είναι φανερά πλέον και στην αισθητική αλλά και στην λειτουργικότητα του έργου. Αδυνατώ να πιστέψω πως η αφαίρεση της περίφραξη του φυτωρίου αλλά και του Τούρκικου Σχολείου γίνανε για να φαντάζει περισσότερο εφικτή στο μέλλον η κατασκευή ενός περιπατητικού διαδρόμου προς την λίμνη που λέγανε στην αρχή αλλά τώρα θα έχει στάση στις πισίνες.

Ανώνυμος είπε...

Πεζόδρομος μέχρι το LIDL ωραίο ακούγετε.

Ανώνυμος είπε...

αρε νικο λείπεις από δημοτικο συμβούλιο

Ανώνυμος είπε...

Νίκο πες και εμάς της τεχνητές λύσεις η της έχεις μόνο για το Δήμαρχο;;;πολύ καλό το Υ/Γ.

Ανώνυμος είπε...

μικρός κόστος δηλαδή; Θα δώσει 200 χιλιάρικα για να πάρει το χώρο, και θα ξαναδώσει κι άλλα για να τον σκεπάσει πρόχειρα και να μην μπορούν να κάνουν μπάνιο τα παιδιά μας γιατί δεν θα είναι δημοτική πισίνα αλλά χώρος αναψυχής. Πολύ ωραία! 200 και χιλιάρικα για να μπορεί ο δήμαρχος και η παρέα του να πίνουν καφέ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Νίκο προσφέρεις τόσα πολλά στα Σερβια σαν υπάλληλο ς της ΑΝΚΟ και σαν Αντιδήμαρχος που εισουν που πιστεύω ότι κουράστηκες. Γιαυτό λοιπόν άσε να ρίξει καμία ιδέα κανένας ξεκούραστος.

Ανώνυμος είπε...

200χιλιαδες για σκεπη; μόνο; Λαζαριωτη τι είναι αυτά; Σκεπη χωρίς μελέτη, πολεοδομία κλπ;
Και χωρίς άθλησης σε χώρο με άδεια αναψυχής; Αποδυτήρια; Ασφάλεια; Τέτοια προχειρότητα σκέψεων και απόψεων Νίκο δεν την περιμέναμε ποτέ.
Μιλάς για πεζόδρομο. Μαζί σου
Πόσα χρόνια θέλει να γίνει εάν λάβουμε υπόψιν ότι μιλάμε για ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ;
Και σας φαίνεται ακραίο και χρονοβόρο ένα μικρό κλειστό κολυμβητήριο που μπορεί ΚΑΙ να χρηματοδοτηθεί ΚΑΙ να είναι αυτόνομο ενεργειακά
Πώς; Ο Κωνσταντόπουλος έδωσε ΕΦΙΚΤΗ πρόταση.
Θέλει βέβαια μελέτη λέξη στην οποία βγάζει σπυριά ο ελευθεροου

Ανώνυμος είπε...

Σου υποσχέθηκε ότι θα είσαι ο επόμενος δήμαρχος;

Ανώνυμος είπε...

. Ντροπή και μόνο ντροπή και αηδία είναι δυνατόν σκέφτεστε για το πως θα ωυχαγωγειθουν οι ημέτεροι σας και να μη σκέφτεστε τα άτομα με αναπηρία πουεχουν ανάγκη απο κλειστά κέντρα για θεραπευτική κολύμβηση σε ενα κλειστό κολυμβητήριο

Ανώνυμος είπε...

Μη τσιμπάτε Σερβιώτες, το όλο θέμα είναι καθαρά επικοινωνιακό και χρησιμοποιείτε για λόγους εσωτερικής καταναλωτικούς. Φτηνή και απόλυτα προβλεπόμενη η επικοινωνιακή σας καμπάνια.

Ανώνυμος είπε...

Όσο θα περνά ο καιρός θα βγαίνει στην επιφάνεια με τις κουλτουριαρικες ιδέες.

Ανώνυμος είπε...

Λαζαριώτη θα μείνει στην Ιστορία αυτό με ένα σύστημα να ανοιγοκλείνει.Κάτι μου θυμίζει αυτό,κάτι σαν το Καραβάκι που υποσχέθηκε κάποτε ένας οποψηφιος Δήμαρχος,με τον γιαλινο πάτο στην λίμνη μας για να βλέπουν οι Δημότες τα ψάρια.Ρε αφήστε κάτι στους νέους μας που να πιάσει τόπο,στο κάτω-κάτω της γραφής δεν έχουν και πολλές λύσεις ούτε στην διασκέδαση,ούτε στην αθληση, ασχολειθείτε ΟΛΟΙ με την κατασκευή ενός κλειστού κολυμβητηρίου που να είναι λειτουργικό όλο τον χρόνο,χειμώνα και καλοκαίρι.

Ανώνυμος είπε...

Η λύση είναι ανοιχτές πισίνες. Με ψάρια μέσα από το ποτάμι και θα κάνουμε αγώνες ψαρέματος. Θα το συνδέσουμε και με τους αεροπτεριστες και τον ποδηλατικο γύρο και θα κάνουμε το σερβιωτικο τρίαθλο. Καλό; Μπορείτε να με πάρετε ειδικό σύμβουλο ανάπτυξης και να μένω μόνιμα στην Γαλλία;

Ανώνυμος είπε...

Ρε γίνεται σοβαροί και δείτε την περίπτωση αν ένας Δημότης θέλει και μπορεί να ξεκινήσει επιχείρηση με πισίνες για μεγάλους και μικρούς.Τι θα γίνει τότε;Δήμος και Δημότης θάναι ανταγωνιστές;Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.Η πρόταση του Κου Κωνσταντόπουλου είναι σωστή,αν είναι υλοποιήσημη θα περιμένω τον ίδιο να τοποθετηθεί,όχι να απαντήσει στον Λαζαριώτη,αλλα σ'ολους τους Δημότες.

Ανώνυμος είπε...

Ο Κωνσταντόπουλος έχει τοποθετηθεί.ωτι άλλο να πει; Σωστά λάθος την πρόταση την έχει κάνει.
Βέβαια ο χρησταρας κινείται σε άλλα επίπεδα. Λεφτά από το κράτος για τον κορονοιο', κουζίνες στο μεταξα! Ετοιμάζει ψηφοφορους

Ανώνυμος είπε...

Έχουν περάσει 30 χρόνια και το κλειστό γυμναστήριο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ούτε έχει παραδοθεί για δημόσια χρήση και τώρα σκέπτεστε να κάνατε το ίδιο και με μελέτες κολυμβητηρίων. Αστεία πράγματα και μη υλοποιήσιμα. Άλλος είναι ο σκοπός του δημοσιεύματος δεν μας πείθετε.

Ανώνυμος είπε...

Το υστερόγραφο τα είπε ολα. Να τον πάρεις σύμβουλο να σου πει τις τεχνικές λύσεις που ξέρει

Ανώνυμος είπε...

ΝΊΚΟ ΧΆΣΑΜΕ....

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Τελικά Κε Λαζαριώτη τον πωλητή θέλεις να ικανοποιήσεις,όλα τ'άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.Ξεκινάς με ερωτηματικό και τελειώνεις με το αν γίνει έχω την γνώση.Φώναξε και τον αντιδήμαρχο να βοηθήσει,αυτός να δείς τί γνώσεις έχει.

Ανώνυμος είπε...

Η πισίνες είναι προς πώληση μόνο για τον δήμο? Αν κάποιος κάνει μεγαλύτερη προσφορά?

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ; Ή ΜΗΠΩΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΤΙ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΠΙΣΙΝΕΣ; ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΓΩ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΟΥΛΗΣΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΤΟΙΜΕΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΖΑΡΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ
Ανώνυμοι σχολιαστές χαλαρώστε λίγο έρχονται και γιορτές. Από ότι κατάλαβα οι περισσότεροι δεν διαβάσατε το κείμενο αλλά μόνο την τελευταία σειρά, δηλαδή το όνομα μου και αυτό ήταν αρκετό για να ντοπαριστείτε. Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.
1. Δεν πήρα μέρος στις τελευταίες εκλογές άφησα τόπο στα νιάτα και επομένως δεν έχω απολύτως κανένα ρόλο στο Δήμο.
2. Δεν ζήτησε κανένας την γνώμη μου ούτε και εγώ την έδωσα γιατί δεν μου πέφτει λόγος.
3. Δεν εισηγήθηκα εγώ κανένα θέμα. Την απόφαση για την αγορά την πήρε η πλειοψηφία της οικονομικής επιτροπής και εγώ το έμαθα από δημοσιεύματα.
4. Σαν κάτοικος και δημότης πήρα θέση για μια ήδη ειλημμένη απόφαση της δημοτικής αρχής.
5. Επειδή αγαπώ πραγματικά και όχι υποκριτικά ,αυτόν τόπο δεν παίρνω φτυάρι για να θάψω όποιον προσπαθεί να κάνει ή να πει κάτι που θα ωφελήσει τον τόπο.
6. Επειδή κλειστό γυμναστήριο δεν πρόκειται να γίνει τουλάχιστον για τα επόμενα δέκα χρόνια και επειδή θέλω οι νέοι και όσοι άλλοι δημότες θέλουν να έχουν μια δυνατότητα άθλησης και ψυχαγωγίας γι’αυτό και συμφωνώ με την αγορά. Τώρα τι ποσό θα δοθεί και πως θα λειτουργήσει είναι ευθύνη της δημοτικής αρχής και δεν με αφορά .

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΖΑΡΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ
Κάποιες ειδικές απαντήσεις σε δυο πικρόχολα σχόλια :
Ανάπλαση. Οι πολιτικές κατευθύνσεις και οι αναθέσεις των μελετών για την ανάπλαση έγιναν επί δημαρχίας κ. Κοκολιού. Επειδή οι ημερομηνίες ήταν δεσμευτικές δεν υπήρχε δυνατότητα τροποποίησης των μελετών. Έγινε και ευτυχώς, μια συμπληρωματική μελέτη για την υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ που δεν προβλέπονταν στις αρχικές μελέτες. Επειδή υπάρχει συνέχεια στον Δήμο επί δημαρχίας κ. Κωνσταντόπουλου πληρώθηκαν οι μελέτες δημοπρατήθηκε το έργο και άρχισε η κατασκευή που ολοκληρώθηκε επί δημαρχίας κ. Κοσματόπουλου. Όποιος καλόπιστος θέλει να καταλάβει καταλαβαίνει οι πονηροί και οι δήθεν δεν χρειάζεται γιατί έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα.
Προσφορά στον τόπο. Κάποιος πονηρός με ειρωνικό υφάκι ψευτοδιανοούμενου, προτρέπει να καθίσω στην ησυχία μου γιατί < πρόσφερα αρκετά στον τόπο>. Φίλε αν και δεν έχεις το θάρρος να βάλλεις την υπογραφή σου και επειδή δεν ξέρω την ηλικία σου μάθε μερικά πράγματα.
Αυτό που λέγεται Τούρκικο σχολείο ήταν ένα ερείπιο ισόγειο και ο επάνω όροφος είχε μισογκρεμισμένα ντουβάρια. Φρόντισε να μάθεις ποιος έκανε την πρόταση , επί δημαρχίας Τσιγκοιδα, να αξιοποιηθεί, ποιος ετοίμασε τον φάκελο και μπήκε σε πρόγραμμα το κτίριο και έτσι σώθηκε .Γιατί το κτίριο εγκαταλείφτηκε εδώ και χρόνια ψάξε αλλού να μάθεις.
Αυτό που λέγεται εδαφολογικό εργαστήριο και ήταν ερείπια και σκουπιδότοπος (προορίζονταν για λουτρά από τις πολεμικές επανορθώσεις) φρόντισε να μάθεις ποιος έκανε την πρόταση, επί δημαρχίας Τσιγκοιδα, να γίνει το εδαφολογικό εργαστήριο, ποιος ετοίμασε τον φάκελο και μπήκε σε πρόγραμμα το κτίριο και ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός. Γιατί δεν λειτούργησε ψάξε αλλού να μάθεις.
Μήπως θυμάσαι πως ήταν το σημερινό μονοπάτι που διασχίζει το φαράγγι ; Φρόντισε να μάθεις ποιος έκανε την πρόταση να αξιοποιηθεί, ποιος ετοίμασε τον φάκελο και μπήκε σε πρόγραμμα χωρίς καμιά επιβάρυνση του Δήμου επί δημαρχίας Τσιγκοιδα .
Μήπως θυμάσαι σε τι κατάσταση βρίσκονταν ήταν πέτρινο γεφύρι, το μοναδικό στο νότιο τμήμα του νομού Κοζάνης που ήταν μέχρι λίγα χρόνια πριν ο μόνος δρόμος για τα κάστρα ; Φρόντισε να μάθεις αν ενδιαφέρθηκα να μπει σε πρόγραμμα και τελικά αναστηλώθηκε και σώθηκε για τα επόμενα 500 χρόνια επί δημαρχίας κ Κωνσταντόπουλου.
Φρόντισε να μάθεις αν ενδιαφέρθηκα για την ιστορική ανάδειξη της πολιούχου Αγίας Κυριακής και της Αγίου Κων/νου και Ελένης.
Τέλος φρόντισε να μάθεις ποιος τοποθέτησε με προσωπική πρωτοβουλία και έξοδα τη μοναδική μέχρι σήμερα μαρμάρινη επιγραφή που ενημερώνει τους κατοίκους και τον επισκέπτη για την αντίσταση και το ολοκαύτωμα των Σερβίων από τα φασιστικά στρατεύματα κατοχής.
Δεν περιμένω κανένα ευχαριστώ από κανένα. Έκανα και θα κάνω αυτό που πιστεύω ότι βοηθάει τον τόπο που ζω.
Ίσως όλα αυτά φανούν σαν προσωπική προβολή αλλά ψέμα στο ψέμα και συκοφαντία στη συκοφαντία από τον κάθε ψεκασμένο και κομπλεξικό στο τέλος θα πεισθούν και οι καλοπροαίρετοι ότι το άσπρο είναι μαύρο.

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά τα λες κυριε Λαζαριωτη. Για αυτό ακριβώς εγώ πέφτω από τα σύννεφα με το κείμενο σου για τις πισινες. Είναι τελείως αντίθετο με την απάντηση που βάζεις, τα έργα που πρότεινες και υποτιμά τις γνώσεις, το ήθος αλλα και όσους το διαβασαμε

Ανώνυμος είπε...

Και πάλι υποτιμάς τον εαυτό σου. Ποια είναι η ήδη ειλημμένη απόφαση της δημοτικής αρχής; Υπάρχει απόφαση δημοτικού συμβουλίου; Η αγορά πισινών από συγκεκριμένο ιδιώτη και μάλιστα ΑΝΟΙΧΤΩΝ είναι απλά ΑΣΤΕΙΟ για να μην πω παρεξηγησιμη λέξη.
Και τέλος. Είμαι υπέρ των ανωνύμων σχολίων. Φανατικά υπέρ. Για αυτό και γράφω ανώνυμα. Ο λόγος; Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι διαβάζουν ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ και όχι το ΚΕΙΜΕΝΟ για να πουν εάν συμφωνούν με καποιον/α. Το ανώνυμο σε βάζει να διαβάσεις το κείμενο και να κρίνεις ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΑΝΕΠΗΡΡΕΑΣΤΟΣ από το "βαρος" του επωνύμου.
Το το γράφει και τι καταλαβαίνει ο καθένας είναι άλλου παπά ευαγγέλιο εφόσον δεν είναι ποινικά κολάσιμο.

Ανώνυμος είπε...

Όλα αυτά έγιναν με τον Κωνσταντόπουλο Δήμαρχο έτσι;Και σύ τον έφτυσες στο τέλος.Αυτό Λαζαριώτη είναι το άσπρο να γίνεται μαύρο.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ΛΑΖΑΡΙΩΤΗ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΠΙ ΚΩΝ\ΛΟΥ? ΑΠΛΩΣ ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΠΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΕΝΤΑΧΘΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟ 2008 και 2009. Η ΑΝΚΟ ΟΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΣ ΕΙΧΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΠΙ ΚΟΚΟΛΙΟΥ.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Τι κρίμα ν'ασχολήτε όλοι η κοινωνία του δήμου μόνο με τα σέρβια και τα υπόλοιπα χωριά να βουλιάζουν στην αφάνεια και στην μιζέρια.

Ανώνυμος είπε...

Ε όχι και για τα χωρια έχει αναπτυξιακές προτάσεις ο Ελευθερίου. Χυτά αμιάντου στην ΜΑΒΕ!

Ανώνυμος είπε...

20,19 τη και αν ασχολούνται με τα Σέρβια μην νομίζεις ότι κάνουν και κάτι. Απλώς της τελευταίες μέρες βγήκαν όλοι η ιδικοί από το καβούκι τους και ασχολούνται με ξένη περιουσία.Ο καθένας το μακρύ και το κοντό του λες και τους ζητήθηκε η γνώμη τους.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το Εγώ πολύ μου αρέσει, για όλα αυτά που αναφέρεις μόνο το Βυζαντινό γεφύρι και ο πεζόδρομος στο φαράγγι άξιζε τα λεφτά του, όλα τα αλλά ήταν πεταμένα. Τούρκικο σχολείο ποιανού ιδέα ήταν να τοποθετηθούν κουφώματα αλουμινίου ? Και τι επίπτωση είχε στην μετέπιπτα χρηματοδότηση? Εδαφολογικό μου θυμίζει το κτήριο φάνταζα του ειρηνοδικείου φροντίσατε για τους σοβάδες χωρίς να μπορούνε να εργαστούν σε αυτό επιστήμονες, όμως οι σοβάδες πληρώθηκαν. Μάρμαρα στο κτήριο της πλατείας. Εάν είναι να γίνει η δωρεά σας αντικείμενο αυτοπροβολή σας τότε πρέπει να αφαιρεθεί άσε που διαστρεβλώσατε την ιστορία και τα γεγονότα (Σε καμία των περιπτώσεων ένας Μητροπολίτης της Μορφής του Ιωακείμ δεν θα έδινε εντολή σε ένα νεαρό Σερβιώτη παλικάρι να κατεβάσει την Γερμανική σημαία και να κινδυνεύσει να χάσει το κεφάλι του). Θέλετε να σας αναφέρουμε και άλλα έργα της ΑΝΚΟ στα Σέρβια? Δωμάτιο τουριστικής ενημέρωσης στην είσοδο της πόλης σε Σέρβια, Βελβεντό, Νεράιδα. Και αυτά γίνανε, πληρώνουν πάγιο ηλεκτρικής παροχής στη ΔΕΗ αλλά δεν λειτούργησαν ποτέ, αλλά ο εξοπλισμός αγοράστηκε Νίκο. Τι το θες να είσαι σε όλα τα έργα μέσα στην κατασκευή και η λειτουργικότητα τους να είναι μηδενική? Μόνο να γίνονται ? ωραία λογική ή καλύτερα λεφτά να κινούνται Νίκο. Το ίδιο μας λες και για την δημιουργία του ποδηλατικού διαδρόμου προς το LIDL. Αφού βάλατε την ταφόπλακα στην εμπορικότητα της πόλης με την Ανάπλαση τώρα σχεδιάστε και την ενίσχυση της εμπορικότητας του Γερμανικού κολοσσού που λέγετε LIDL. Και όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Όλα αυτά που συζητάμε τα ακούω βερεσέ, φτηνή προπαγάνδα στα ΜΜΕ κάνει ο Δήμος για να είχαμε να λέμε. Αδυνατώ να πιστέψω ότι και εσύ συμβάλεις σε αυτό το κολπάκι.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Η αντίθεση του Κου Αλεξάνδρου Λαιόπουλος έχει να κάνει με την αγορά και όχι με το κόστος της αγοράς.Λαζαριώτη μη υποτιμάς τόσο πολύ τους ανώνυμους σχολιαστές,κάποιοι,κάποιοι απ'αυτούς λένε αλήθειες,όπως αυτή.

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΒΙΩΝ
ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑΦΙ
ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΥΠΕΡΒΑΛΛΩ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΛΙΓΟ ΝΑ ΔΕΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΗΡΘΕ Ο ΝΕΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΦΙΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Νίκο,σε θαυμαζα και σε θαυμαζω.Πολλη καλη η τοποθετηση σου για την αγορα των πισίνων.Ακομη και σαν χωρος αναψυχής να λειτουργήσει γιατι όχι.Εχουν πολλές επιλογές αναψυχής τα παιδια μας αλλά και οι μεγάλοι ,ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες στα Σέρβια ? Πρεπει σώνει και καλά ολοι να αθλούνται?Σ ολη τηνΕλλάδα λειτουργούν παρομοιοι δημοτικοί χώροι.
Οσο για την απάντηση σου, σ όλους αυτούς που ή δεν διάβασαν το κείμενο ή δεν καταλαβαν το κείμενο ή απλά δεν μπορούν να δουν παραπέρα απο τη μιζέρια τους, ειλικρινα σε συγχαιρω .
Και ενα τελευταίο .Ακόμη και με τη στάση σου στις τελευταίες εκλογές ,απέδειξες ότι αυτοσκοπός σου δεν είναι η ενασχοληση σου με τα κοινά μόνο και μόνο από ενα παθος με
την εξουσία .Γιατί υπάρχουν και τέτοιοι συμπολίτες μας ....
΄

Ανώνυμος είπε...

Ή πλάκα κάνεις 17.46 ή μας δουλεύεις. 1. Σύμφωνα με τον Λαζαριώτη να μπει ο δήμος ανταγωνιστής απέναντι στον επαγγελματία ιδιώτη που έχει ή θέλει να ανοίξει μαγαζί. Και εσύ του λες Μπράβο; Να αγοράσει και έναν φούρνο άμα είναι έτσι γιατί να μην έχουν επιλογή οι δημότες να πάνε σε ένα δημοτικό φούρνο; Να αγοράσει και συνεργείο αυτοκινήτων για να πάνε τα δημοτικά αυτοκίνητα για επισκευή. 2.Να αποκλειστεί η άθληση των παιδιών και η θεραπευτική κολύμβηση των ανθρώπων με αναπηρία για να κάνει το κέφι του η παρέα του δήμαρχου; 3. Ο Λαζαριώτης έγραψε τα έργα που έκανε σαν αντιδήμαρχος του Κωνσταντόπουλου και έδωσε μια κλοτσιά στην καρδάρα με το γάλα και τα γκρέμισε όλα με την στάση του υποστηρίζοντας τον Ελευθερίου. 4. Η ενασχόληση του με τα κοινά και γιατί έγραψε το κείμενο φάνηκε από το υστερόγραφο. Τα στερνά τιμούν τα πρώτα 17.46 και εδώ τα στερνά τα γκρέμισαν τα πρώτα.

Ανώνυμος είπε...

Σαν αντιδήμαρχος εγραψε τα έργα του για τα σέρβια,δεν έκανε ομως καμία αναφορά για τα χωριά που ήταν ανύπαρκτος.

Ανώνυμος είπε...

Από την μιά καμαρώνει για τα έργα που έκανε και από την άλλη ψήφισε Ελευθερίου που σ'αυτή την Θητεία του Κωνσταντόπουλου με τον ίδιο αντιδήμαρχο,τους εγκατέλειψε.Τελικά,ειλικρινά δεν ξέρω ποιοί είναι οι ψεκασμένοι Λαζαριώτη.Μάλλον εσύ πρέπει να χαλαρώσεις περισσότερο.

Ανώνυμος είπε...

Σ ολη τηνΕλλάδα λειτουργούν παρομοιοι δημοτικοί χώροι λεει ο 17:46
Και εγώ που έχω γυρίσει όλη την χώρα ψάχνω να βρω που υπάρχουν! Ειδικά στην βόρειο Ελλάδα! ρε μας περνάτε για χαζούς;

Το Προφίλ μας