Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Αντιπλημμυρικό της βόρειας ζώνης των Σερβίων Του Β. Κωνσταντόπουλου

Ανακοινώθηκε από την δημοτική αρχή του δήμου Σερβίων η υπογραφή της σύμβασης του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία της βόρειας ζώνης των Σερβίων».

 Όπως συνήθως, ο δήμαρχος προσπαθεί να οικειοποιηθεί έργα και προσπάθειες χρόνων άλλων αυτοδιοικητικών.

 Στην προκειμένη όμως περίπτωση ο δήμαρχος επιπλέον προσπαθεί να διαστρεβλώσει τα γεγονότα, για τους δικούς του προφανώς λόγους.

Εμφανίζει το έργο αυτό ως συνέχεια του έργου της αποχέτευσης ομβρίων της οδού Ολυμπίου Γεωργάκη μέχρι την αντιπλημυρική τάφρο των Σερβίων, έργο του 2009 και κόστους περίπου 205.000 €, που απέτυχε

στην εκτέλεσή του και για τον λόγο αυτό διαλύθηκε η σύμβασή του από την τότε δημοτική αρχή.

 

Άρα ο δήμος Σερβίων σήμερα «δεν ξεκινά ξανά το πολύ σημαντικό αυτό έργο στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης των Σερβίων», γιατί το έργο αυτό δεν έχει καμιά σχέση με το σημερινό.

 

Η μελέτη του σημερινού έργου για την αντιπλημμυρική προστασία της βόρειας ζώνης των Σερβίων, ανατέθηκε από εμάς, ως δημοτική αρχή το 2013, ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε το 2014.

 

Το σημερινό έργο έχει προϋπολογισμό 2,3 εκ. ευρώ περίπου, και  αφορά  την αποχέτευση ομβρίων μιας μεγάλης περιοχής που ξεκινάει από το Κέντρο Υγείας, περιλαμβάνει όλη την περιοχή του Τασλικιού, την περιοχή νότια της οδού Ολυμπίου Γεωργάκη και κάτω από την οδό Αγ. Γεωργίου και την περιοχή κάτω από την οδό Ανδρέα Παπανδρέου (σχεδόν τα μισά Σέρβια). Ο αγωγός εξόδου φθάνει στο κεντρικό ρέμα των Σερβίων.

 

Καμιά σχέση το ένα έργο με το άλλο. Προφανώς το καινούργιο έργο περιλαμβάνει την οδό Ολυμπίου Γεωργάκη, μέχρι την Καστανιά.

 

Το έργο για την αντιπλημμυρική προστασία της βόρειας ζώνης των Σερβίων εντάχθηκε στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ το έτος 2019, στην δημοτική περίοδο του κ. Κοσματόπουλου, πολύ πριν τις εκλογές του 2019, είχε μάλιστα εγκριθεί από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και η σύμβαση με το Υπουργείο Εσωτερικών.

 

Ο σημερινός δήμαρχος απλά υπογράφει την σύμβαση και δεν ξεκινά κανένα καινούργιο έργο. Έτοιμο το βρήκε και οφείλει να αναγνωρίσει τις προσπάθειες των προηγούμενων.

 

Σκοπίμως όμως αποκρύπτει ότι άλλοι, πολύ πριν από αυτόν, είχαν την διορατικότητα να διαγνώσουν τα προβλήματα της πόλης και να εκπονήσουν τις απαραίτητες μελέτες και σήμερα να υπογράφονται οι συμβάσεις για τα έργα αυτά.

 

Όλα τα έργα που έχει ως τώρα υπογράψει (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) έρχονται ως συνέχεια ενεργειών και προβλέψεων των προηγούμενων αυτοδιοικητικών περιόδων.

 

Υπάρχουν ακόμη κάποιες λίγες μελέτες τόσο  από την δική μας αυτοδιοικητική περίοδο όσο και από την περίοδο του κ. Κοσματόπουλου, για να τις αξιοποιήσει και να επαίρεται ότι κάνει έργο.

 

Να δούμε μετά από αυτές τι έργο θα κάνει, αφού ως τώρα μελέτη καμία μελέτη δεν έχει προχωρήσει.

 


23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕ .

Ανώνυμος είπε...

Εσυ 14:33 να δεις τη πλάκα που εχεις με αυτους που ψήφισες το 19 και το 14. Ακομα γελάμε...

Ανώνυμος είπε...

Καμιά άλλη Δημοτική αρχή δεν άγγιξε τα τόσα οικονομικά προγράμματα που δικαιούται ο δήμου μας για αγορές μηχανημάτων και εξοπλισμών, καμία πρώην Δημοτική αρχή δεν αναφέρθηκε στα ανταποδοτικά που οφείλει η ΔΕΗ στον τόπο μας έτσι ώστε να γίνουν έργα υποδομών όπως ξεκίνησε Σήμερα ο νέος Δήμαρχος. 2.000.000 ευρώ Βασίλη Ανταποδοτικά της ΔΕΗ για τον τόπο μας γιατί δεν τα άγγιξες? θέλεις να σου πούμε το λόγο? Γιατί δεν τα άγγιξε ο Κοσματόπουλος Γιατρός με τα παλικάρια του? Θέλετε να σας πούμε το λόγο? Σας συμφέρει ? γιατί τόσα χρόνια κοιτούσατε μόνο τα μικροέργα από τον τοπικό πόρο, μεροδούλι μεροφάι ?. και σε τελική σταμάτησε το εγώ και το εμείς αυτό σας έφερε στην αντιπολίτευση εδώ και 6 χρόνια συνεχόμενα.

Ανώνυμος είπε...

Όταν βρεις και κάποιο επιχείρημα απέναντι στις αλήθεια που λέει πέστο μας να γελάσουμε και μεις

Ανώνυμος είπε...

Καμία άλλη δημοτική αρχή δεν αποξένωσε τους υπαλλήλους, καμία άλλη δημοτική αρχή δεν τους ανακάτεψε τόσο πολύ, βάζοντας και βγάζοντας προϊσταμένους.
Καμία άλλη δημοτική αρχή δεν έδινε δουλειές σε συγγενείς των αντιδημάρχων.
Καμία άλλη δημοτική αρχή δεν χώριζε τους δημότες σε πρωτευουσιάνους και χωριάτες.
Καμία άλλη δημοτική αρχή δεν νόμιζε ότι τα ήξερε όλα.
Καμία άλλη δημοτική αρχή δεν διοικούσε μέσω facebook.
Καμία άλλη δημοτική αρχή δεν χαρακτήριζε τα αναπτυξιακά έργα φαραωνικά.
Και σε τελική να σταματήσει το εμείς και οι άλλοι γιατί ήταν μέρος της προηγούμενης διοίκησης και γελάνε όλοι που κάνει αντιπολίτευση στον εαυτό του.

Ανώνυμος είπε...

Τα ανταποδοτικά των 2,0 εκ. της ΔΕΗ προορίζονται για τα Καμβούνια. Ο Κωνσταντόπουλος φρόντισε να τα φέρει στον δήμο, υπογράφοντας την σύμβαση με την ΔΕΗ τον Αύγουστο του 2014, ένα μήνα πριν φύγει. Τώρα αν ο Κοσματόπουλος δεν τα άγγιξε, μάλλον φταις και εσύ που τον ψήφισες.

Ανώνυμος είπε...

Για τους Δημοτικούς υπαλλήλους το ανακάτεμα έγινε ύστερα από δικαστική απόφαση, να φροντίζετε να γνωρίζετε πρώτα και μετά να σχολιάζετε. Το 2014 από τα ανταποδοτικά των Καμβουνίων που λέτε πληρώθηκε η παγιοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ εντός της αναπλάσεως, επιχειρήθηκε να ενταχθεί και η δημιουργία ενός δικτύου ομβρίων υδάτων πάλι για την ανάπλαση αλλά τελικά δεν έγινε τίποτα. Έτσι τα φρεάτια της ανάπλασης συνδέθηκαν με το απαρχαιωμένο αποχετευτικό δίκτυο των Σερβίων και έτσι σήμερα στον οικισμό σπάνε και τινάζει η άσφαλτος.

Ανώνυμος είπε...

15.03 είσαι άσχετος η τρως σανό. Τα ανταποδοτικά των Καμβουνίων ο Ελευθερίου τα χαρακτήριζε φαραωνικό έργο! Και αυτά για τα οποία επαίρεται τώρα είναι έτοιμη τροφή από τους πρώην. Να μην σου πω ότι τα μισά δεν τα ήθελε και εξαναν μάχες κάποιοι υπάλληλοι να τα τρέξουν. Δεν πειράζει. Φάτε ΓΡΑΜΑΤΕΑ και ειδικό σύμβουλο απολιγνιτοποιησης

Ανώνυμος είπε...

Διαύγεια ξέρουμε να διαβάζουμε 18.57. Ο δήμαρχος τοποθέτησε στις θέσεις, οι υπάλληλοι έκαναν ένσταση, η αποκεντρωμένη δικαίωσε την ένσταση και ο δήμαρχος αλλάζει και ξαναλλάζει τους υπαλλήλους στις θέσεις. Φροντίζουμε και διαβάζουμε πρώτα και μετά σχολιάζουμε.

Ανώνυμος είπε...

Μπα; Και γιατί ήρθαν οι δικαστικές αποφάσεις; Μήπως θέλεις να δεις στην Διαύγεια μια μια τις αποφάσεις του δημάρχου ακόμα και πριν τις δικαστικές αποφασεις; Υπάρχει προϊστάμενος που αγνοούν όλοι τι δουλειά κάνει; Και εσύ που τα ξέρεις από όσο φαίνεται για πες και σε μας μια υπηρεσία που συνεργάζεται καλά με τον δήμαρχο; Η πλάκα είναι ότι ο Ελευθερίου μιλά για έργα με αντιδήμαρχο τεχνικών ποιον; Αλλά τα ξέρει όλα τι χρειάζεται μηχανικούς και λογιστές;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Μία κυρία με τόπο καταγωγής τα Σέρβια και τόπο διαμονής την Κοζάνη,μιλάει για ανίκανους που πέρασαν από το Δημαρχείο.Επειδή δηλώνει κατ'επανάληψη ότι πάντα τα λέει χύμα,μήπως πρέπει να δώσει ονόματα σε όλους τους Σερβιώτες;Αν όχι ας μη μιλήσει ξανά για τα Σέρβια.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 19,58 εάν μιλάμε για το ίδιο πρόσωπο εμείς εδώ στα Σερβια επειδή το ξέρουμε δεν το παίρνουμε στα σοβαρά.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 19,58 εάν μιλάμε για το ίδιο πρόσωπο εμείς εδώ στα Σερβια επειδή το ξέρουμε δεν το παίρνουμε στα σοβαρά.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ.... κατάλαβα!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

αιντε ρε εσεις στα σερβια πειτε και σε εμας τους χωριατες το ονομα

Ανώνυμος είπε...

18.57 Γράφεις ότι νάναι και χωρίς να γνωρίζεις.
Τα ανταποδοτικά των Καμβουνίων ύψους 2,0 εκ. ευρώ παραμένουν απείραχτα.
Η αρχική μελέτη της ανάπλασης δεν πρόβλεπε την υπογειοποίηση. Ο Κωνσταντόπουλος ενέταξε και την υπογειοποίηση στο ΕΣΠΑ και έτσι έγινε ένα ολοκληρωμένο έργο.
Όσο για τους υπαλλήλους ο δήμαρχος τους αλλάζει συνεχώς θέσεις, εκτός βέβαια από τους κολλητούς του.

Ανώνυμος είπε...

ρε ai-vres γιατί κόβεις προτάσεις από σχόλιο? Κόψτο όλο άμα είναι να τελειώνουμε. Επαναλαμβάνω ο κ Κωνσταντόπουλος προσέλαβε πρώτος εις διπλούν συγγενικά του πρόσωπα.

Ανώνυμος είπε...

Και ο Ελευθερίου έβαλε τέρμα στο σάπιο και παλιό χαχαχαχαχαχαχαχαχα με τον ξυλουργό και τον σύμβουλο απολιγνιτοποιησης αχαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

16:22 Μην κρίνεις εξ ιδιων τα αλλότρια!
Δηλαδή για να καταλάβω, ο κ. Κων/λος όταν βγήκε ειπε : ποιοι ειναι της αντιπολίτευσης ή πιο απλά ποιοι δεν στήριζαν εμένα? ωραια μονο αυτους θα παιρνω για δουλειά!
Πείτε το ρε παιδιά από την αρχή αυτό να μην πιστεύουμε και εμείς οτι έβαλε σε θέσεις (όχι απλά εδωσε αναθέσεις) γυναικες αδερφες συγγενείς και οτι ειχε τελος παντων να βολεψει ο καθε δικός του.

Ανώνυμος είπε...

Γελεοιε, σάπιε , φασίστα διαχειριστή σταματά να προωθείς τον Κωνσταντόπουλο και να σβήνεις τα σχόλια που βλάπτουν την εικόνα του. Ντροπή σου. Αν δεν μπορείς να είσαι αντικειμενικός παράτα το. Για να μην πω τίποτα χειρότερο...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε/φίλη θα σου τονίσω ότι δήμαρχος είναι ο Ελευθερίου και σε αυτόν γίνεται κριτική. Αυτός διοικεί. Τώρα για ποιο λόγο κάποιοι έχετε κολλήσει με τον Κωνσταντόπουλο ο οποίος ήταν δήμαρχος πριν 6 χρόνια δείχνει δύο πράγματα. Είτε γλυψιμο στον Ελευθερίου είτε μίσος απέναντι στον Κωνσταντόπουλο. Και όλα αυτά μετά την καταστροφή του κοσματοπουλου που στήριξε τον Ελευθερίου!

Ανώνυμος είπε...

Ο οποίος Ελευθερίου ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΥΤΕ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
θέλει να κάνει χωματερή αμιάντου!!!!!
Να βάλεις τον ΑΜΙΑΝΤΟ ΣΤΙΣ ΠΙΣΙΝΕΣ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ!

Το Προφίλ μας