Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Σερβίων εναντίον του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου στο Βελβεντό, για μετάδοση Θείας Κοινωνίας.

του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα

Καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Σερβίων εναντίον του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω στο Βελβεντό, της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης, για μετάδοση Θείας Κοινωνίας σε πιστούς την Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2020.

 

Την καταγγελία ανέφερε τηλεφωνικά στον Πρωτοπρεσβύτερο Κ.Ι.Κ. ο Διοικητής του Τμήματος.

 

Ο Πρωτοπρεσβύτερος εξήγησε στον Διοικητή ότι την Κυριακή, 9-11-2020, η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου στο Βελβεντό τελέστηκε σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα μέτρα υγιεινής για την αποτροπή του ιού (που ισχύουν από 8ης έως 30ης Νοεμβρίου), όπως προβλέπονται από αυτά: Κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας οι πόρτες παραμένουν κλειστές. Μέσα στο Ναό βρίσκεται μόνο το προσωπικό του Ναού. Μάλιστα στον ως άνω Ναό δεν ήταν όλο το προσωπικό.

 

Μετά το ‘’δι ευχών’’, μετά τη λήξη δηλαδή της Θείας Λειτουργίας, άνοιξαν οι θύρες του Ι. Ναού. Και ακόμα πιο μετά, μπήκαν στο Ναό πιστοί, περίπου 7. Ζήτησαν να κοινωνήσουν. Και ο πρωτοπρεσβύτερος, τους κοινώνησε. Δεν υπάρχει παράνομη ενέργεια από κανέναν στο σκηνικό αυτό. Εξ άλλου παντού στην Ελλάδα σε όλους τους Ναούς έγινε πανομοιότυπα το ίδιο.

 

Ο πρωτοπρεσβύτερος επικοινώνησε με τον νομικό π. Νικόλαο Κοντό, Κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης, που επιβεβαίωσε το νόμιμο της πράξης. 

 

Ο πρωτοπρεσβύτερος Κ.Ι.Κ. ευχαριστεί το Χριστό που τον αξιώνει να βρίσκεται στη Χάρη Του με την ιδιότητα του Κληρικού Του στην Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης, να Τον συν-διακονεί (με τον Επίσκοπο και τους άλλους συμπρεσβυτέρους του) και να Τον προσφέρει, ως Θεία Κοινωνία στους ανθρώπους. Οι τέτοιες, από οπουδήποτε και οποιονδήποτε προέρχονται, καταγγελίες τον περιποιούν τιμή.

 

Προφανώς η καταγγελία δεν έγινε από αλλόθρησκο, ‘’ξένο’’, πρόσφυγα ή μετανάστη. Ούτε από κάποιες αόρατες σκοτεινές δυνάμεις…

 

Ο Θεός (που είναι μεθ’ ημών και εντός ημών, τώρα και πάντοτε) να μας έχει όλους καλά, παίδες. Όλοι παιδιά Του είμαστε. Και μας αγαπά όλους. Το αυτό φρονούμε (και προσπαθούμε) και εμείς για την μετ’ αλλήλων σχέση μας.

 

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας

παπαδάσκαλος

10-11-2020

 

 

 

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και ο Χριστός να ήταν θα μας συνιστούσε να προφυλαχτούμε όλοι. Ανεύθυνος ο προϊστάμενος του ναού. Είναι και ρασοφόρος.

Ανώνυμος είπε...

Αν ηταν ο Χριστος?Εμεις οι Χριστιανοι πισδτευουμε οτι ειναι ο Χριστος και ειδικα στην Θεια Μεταληψη οσο για τον καταδοτη απλα τον λυπαμαι βλεπεις 400 χρονια σκλαβιας και η Γερμανικη κατοχη αφησε πολλακαταλοιπα γεμισε ο τοπος ρουφιανους

Ανώνυμος είπε...

Εχουμε και αρνητές της μάσκας, που δεν συμμορφώνονται. Και ιερωμένους που αψηφούν τον κίνδυνο και συνεχίζουν τις κρυφές λειτουργίες και τις μεταλαβιές. Κρίμα. Ας το σκεφτούν καλύτερα όλοι γιατί με τη συμπεριφορά τους καταδικάζεται μια κοινωνία. Αλλά έτσι είναι. Κάνουμε μαγκιές μέχρι να ρθει το κακό στο σπίτι μας. Όπως όταν έρχεται η στιγμή που κινδυνεύει να πέσει το αεροπλάνο. Τότε ο άθεος θυμάται να κάνει το σταυρό του. Παναγία μου σώσε με.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ ανώνυμε που δεν γράφεις το όνομα σου δεν είσαι κατάλοιπο; Μήπως η απαίτηση για επώνυμα σχόλια ισχύει μόνο για τους άλλους;

Ανώνυμος είπε...

Και μέχρι ο πιστός να πάει στο νοσοκομείο "γιατρέ βοηθα"

Βασιλης Καρανωτας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Βασιλης Καρανωτας είπε...

η ο απιστος ν αρρωστησειν απο τιποτα σοβαρο κι απο καταδοτης να παρακαλαει τον Θεο..........

Βασιλης Καρανωτας είπε...

εγραψα αλλα μαλλον κοπηκε το σχολιο μου δεν ξερω γιατι Καρανωτας Βασιλης απο Πλατανορεμα,εσυ ποιος εισαι φιλε μου?

Βασιλης Καρανωτας είπε...

Ολοι ειμαστε δυστυχως καταλοιπα ατων των καταστασεων ομως οι πραξεις μας δειχνουν ποιοι ειμαστε λιγοτερο η πολυ,οσο για το ανωνυμως το ονομα μου ειναι Βασιλης Καρανωτας απο το Πλατανορεμα και το παραπανω το δημοσιευσα επωνυμα στον λογαριασμο μου εδω ειχε διαδικασια της εγγραφη;ς και το επεφυγα οσογια τον κορωνοιο με ενημερωση οχι απο το φεισμπουκ και τα καναλια αλλα απο τον Π,Ο,Υ,εχει θνητητητα 4 ατομα ανα 10.000 πληθυσμου και εξαιτιας των αστειων εισαγωγων αναβληθηκαν το 80% των χειρουργειων δυσκολευονται οι καρκινοπαθεις οι νεφροπαθεις και αλλοι σοβαρα αρρωστοιγια πολυ ελααφρυτερα περιστατικα ειναι κριμα να τρεμουμε μια γριπη με μεγαλη μεταδοτικοτητα αλλα θνησιμοτητα οσο οι αλλες γριπες

Το Προφίλ μας