Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης την Δευτέρα 30 Νοέμβρη, ώρα 6.30 μμ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ
Το προσφυγικό ζήτημα δίκαια απασχολεί το λαό. Η αλληλεγγύη που εκφράζεται μαζικά και καθημερινά, όχι μόνο σε περιοχές από τις οποίες διέρχονται ή διαμένουν οι πρόσφυγες, αλλά σε κάθε γωνιά της χώρας είναι πρωτόγνωρη.
Αρκεί όμως να δείχνουμε τα φιλανθρωπικό μας αισθήματα και να περιοριζόμαστε σε ένα ρόλο που θέλουν όσοι ευθύνονται για τις σφαγές και το ξερίζωμα εκατομμυρίων ανθρώπων;

Η προσπάθεια των ισχυρών της Γης να ξαναμοιράσουν τον Κόσμο και να κατοχυρώσουν ο καθένας για πάρτη του  την κυριαρχία σε χώρες και λαούς, γίνεται με ανείπωτη βία.
Στο Ιράκ σκότωσαν ενάμιση εκατομμύρια μόνο παιδιά!
Στη Συρία μέχρι τώρα σφάξαν τριακόσιες χιλιάδες και εκτόπισαν έξη εκατομμύρια!
Στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη, στην Υεμένη, στην Παλαιστίνη, στη Σομαλία, στο Τσαντ...........
Κάποιες κυβερνήσεις, αν δεν συμμετέχουν στις σφαγές (Τουρκία, Σαουδική Αραβία,Ισραήλ) διευκολύνουν τους ιμπεριαλιστές στα βάρβαρα σχέδιά τους, παρέχοντας υπηρεσίες και συγκαλύπτοντας το ρόλο τους.
Αυτό ακριβώς γινόταν και συνεχίζεται να γίνεται στην Ελλάδα. Οι βάσεις να παραμένουν και να προτείνεται η αύξησή τους. Οι “εταίροι” μας που τόσο πολύ φροντίζουν ώστε ο λαός μας να οδηγείται στην εξαθλίωση, με το ένα μνημόνιο να διαδέχεται το άλλο, απαιτούν την πιο ενεργή συμμετοχή της χώρας μας στους πολεμικούς τους σχεδιασμούς.
Η κατάσταση για τους λαούς γίνεται ακόμα χειρότερη μετά το έγκλημα στο Παρίσι από τους ισλαμοφασίστες του ISIS τους οποίους κατασκεύασαν σαν οργάνωση και συνεχίζουν να εξοπλίζουν οι Αμερικάνοι με τους συμμάχους τους. Εκμεταλλεύονται το Χτύπημα και εντείνουν τους βομβαρδισμούς σε Συρία και Ιράκ αλλά και τη φασιστικοποίηση σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Αν οι λαοί που δέχονται την επίθεση των Αμερικάνων, των Ρώσων, των Γάλλων..... έχουν το δικαίωμα να ζήσουν καταφεύγοντας στην προσφυγιά, άλλο τόσο έχουν την υποχρέωση όλοι οι λαοί της Γης να οργανώσουν την αντίστασή τους ενάντια στους φονιάδες Ιμπεριαλιστές.
Η Εργατική Τάξη, η νεολαία οφείλει να δείξει την Αλληλεγγύη της σε όσους υποφέρουν, κόντρα στον απάνθρωπο ρατσισμό.
Απαιτούμε ανθρώπινη μεταχείριση σ' όλους τους πρόσφυγες. Στέγη, τροφή, περίθαλψη, έκδοση ασύλου ή ταξιδιωτικό.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ

Οι Πολιτικές οργανώσεις Ν.Κοζάνης ΚΚΕ(μ-λ)-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΛΑΕ

Η συγκέντρωση τροφίμων και άλλων εφοδίων θα γίνεται από την Πρωτοβουλία αλληλεγγύης, Ανοιχτή γραμμή Κοζάνη -Ειδομένη στα γραφεία της ΑΡΣΙΣ (Αγ. Χριστοφόρου 2 τηλ 2461049799) και στο Συνεταιριστικό βιβλιοπωλείο (τηλ. 2461026463)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Afou skizeste kai agapata toso poli tous lathrometanastes se periodo pou o Ellinas limoktonei apo tis politikes pou epivalou i E.E tis opies den katagelete, parte apo 10 lathrometanastes o kathenas sas sta spitia kai taiste tous. Oi ypolipoi distixos den tha paroume.

Το Προφίλ μας