Ήταν 10 Σεπτεμβρίου του 2009, όταν σε προεκλογική συγκέντρωση στην Κοζάνη, ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε τη συγκεκριμένη αναφορά, η οποία σημάδεψε την πολιτική του καριέρα.
Η φράση του Γ. Παπανδρέου απομονώθηκε στις δύο λέξεις που τελικά έμειναν στην ιστορία, για τους λάθος λόγους.
Η ακριβής του φράση ήταν η εξής:
«Λεφτά υπάρχουν, αν τα διεκδικήσεις, αν προσελκύσεις επενδύσεις, αν νοικοκυρέψεις το κράτος, αν αξιοποιήσεις τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, ώστε να αβγατίσουν και να δημιουργήσουν νέο πλούτο.
Αλλά αυτά θέλουν σχέδιο και θέλουν σχέδιο που να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όχι το συμφέρον των κομματικών παραγόντων, των ημέτερων και των ισχυρών στη χώρα μας».
Δείτε το σχετικό βίντεο:
Το ΚΙΔΗΣΟ, είχε αναφέρει λίγα χρόνια αργότερα σε σχετική ανακοίνωση:«Τι έκαναν οι γκεμπελίσκοι του πελατειακού συστήματος μετά την εκλογή μας; Πήραν το “λεφτά υπάρχουν”, έκοψαν τη συνέχεια που περιέγραφε τις παθογένειες του πελατειακού κράτους και αντεπιτέθηκαν. Ο στόχος: Να διαστρεβλωθεί η αλήθεια και να αποκρυβεί το πραγματικό πρόβλημα της χώρας, το παρασιτικό πελατειακό κράτος, για την αντιμετώπιση του οποίου απαιτούνται μεγάλες μεταρρυθμίσεις.
»Όσοι πίσω από τις μεταρρυθμίσεις έβλεπαν τον εαυτό τους να απειλείται, ανέλαβαν δράση για την αποδόμηση αυτής της αλήθειας. Δεν τους ενδιέφερε, ούτε τους ενδιαφέρει το “λεφτά υπάρχουν”».
thecaller.gr
4 σχόλια:
Καλά τα λέει.
"Λεφτά υπάρχουν, ΑΝ τα διεκδικήσεις, ΑΝ προσελκύσεις επενδύσεις, ΑΝ νοικοκυρέψεις το κράτος, ΑΝ αξιοποιήσεις τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, ώστε να αβγατίσουν και να δημιουργήσουν νέο πλούτο".
Είμαστε από το 1981 στην ΕΟΚ και από το 2001 στην ΟΝΕ, στον "σκληρό πυρήνα της Ευρώπης".
Η κριτική βέβαια εδώ, δεν ισχύει για τον ΓΑΠ (μόνο), αλλά διαχρονικά για το πολιτικό σύστημα εξουσίας.
Το ερώτημα, το οποίο εύλογα εγείρεται είναι ένα. Και πόσα χρόνια χρειάζονται τελικά όλοι αυτοί για να προσελκύσουν επενδύσεις, για να νοικοκυρέψουν το κράτος, για να αξιοποιήσουν τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας;
Πεντακόσια; Χίλια; Πόσα;
Το παρακάτω γράφημα δίνει την απάντηση.
Είμαστε πιο κάτω κι από τις πρώην κομμουνιστικές χώρες που μπήκαν στην ΕΕ 25 χρόνια μετά από μας.
Πόσα χρόνια χρειάστηκαν οι άλλοι για να καταφέρουν τελικά αυτά που λέει ο ΓΑΠ και γιατί οι άλλοι μπόρεσαν κι εμείς όχι!
Αυτή είναι η ερώτηση κι όχι αν "παραφράστηκαν" τα λόγια του ΓΑΠ.
Κάποτε ήμασταν υπερήφανοι που δεν ήμασταν τελευταίοι επειδή υπήρχε η ουραγός Πορτογαλία.
Μας πέρασε κι αυτήν.
Τώρα είμαστε υπερήφανοι που βρισκόμαστε πάνω από Ρουμανία, Κροατία και Βουλγαρία!
Θα μας περάσουν κι αυτές βέβαια, αλλά υπάρχει η ελπίδα ότι μέχρι τότε θα μπουν Σκόπια και Αλβανία οπότε δεν χρειάζεται να φοβόμαστε ποτέ για την τελευταία θέση.
Ιδού, το κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) σε μονάδες αγοραστικής δύναμης (ΜΑΔ) στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ-28), ανά χώρα μέλος:
https://www.statista.com/statistics/691517/gross-domestic-product-per-capita-in-pps-in-the-eu-by-country/
Το ερώτημα λοιπόν αφορά στο "γιατί" κι όχι στο "αν" που λέει ο ΓΑΠ.
Ένα μεγάλο "ΓΙΑΤΙ" πλανάται πάνω από τη χώρα.
ΑΤ
Λεφτά υπάρχουν ρε φίλε.Ποιοι τα κλέβουν δεν μας είπες γιατί βλέπω ότι γράφεις σε ένα εξαιρετικό επίπεδο.Συμφωνεις george? Γιατί εμείς τα πληρώνουμε εάν δεν κάνω λάθος.
'Κάποτε ήμασταν υπερήφανοι που δεν ήμασταν τελευταίοι επειδή υπήρχε η ουραγός Πορτογαλία.'
ΚΑΠΟΤΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ!
1,2 ΔΙΣ ΚΟΣΤΙΣΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIMENS ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΙΜΗΣΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ
ΤΙ ΠΗΡΕ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ;
ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΟΒΑΡΤΙΣ ΚΛΠ
ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΚΟΝΤΙΝΟΟ ΘΕΣΜΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΨΗΛΑ
ΟΠΟΤΕ;
Κατάλαβες τίποτα george? Έχεις μήπως να μας πεις κάτι? Κάνε μία ανάρτηση και αιτιολόγησε,σε υψηλό επίπεδο εννοείται.Για τέλεια είσαι!!!
Δημοσίευση σχολίου