Στην 3ωρη συζήτηση ην οποία σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», το κλίμα ήταν πολύ καλό, κατατέθηκε η αγωνία των περισσοτέρων για τη διάρκεια του σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης, ζητήθηκε πολιτική διαχείριση του χρόνου ο οποίος υπάρχει και φυσικά επισημάνθηκαν οι πρωτοβουλίες οι οποίες πρέπει να παρθούν στο μεσοδιάστημα, ώστε να καλυφθεί το χαμένος έδαφος.
Θέσεις εργασίας και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες τέθηκαν επί τάπητος στην κουβέντα, ενώ αναζητήθηκαν παροχές για τη Δυτική Μακεδονία μέσω της ενεργοποίησης σε πολλούς τομείς, της περιβόητης ρήτρας μετάβασης.
Επίσης στην κουβέντα τέθηκε το ζήτημα έλλειψης συνεννόησης με μερίδα της αυτοδιοίκησης και ζητήθηκε να υπάρχει κοινή γλώσσα με συνεργασία όλων των πλευρών.
Μεγάλο κομμάτι της συζήτησης ανακυκλώθηκε στο γεγονός πως ενώ συμβαίνουν πράγματα για τη Δυτική Μακεδονία, αυτά δεν φαίνονται στους πολίτες, με αποτέλεσμα τόσο η κυβέρνηση όσο και οι ίδιοι οι Βουλευτές να χρεώνονται ένα τεράστιο πολιτικό βάρος, που όμως ακούστηκε «δεν μας αναλογεί».
Παρουσία του Συντονιστή για το Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης, Κωστή Μουσουρούλη, παρουσιάστηκαν οι ενέργειες που προγραμματίζονται αλλά και ο προγραμματισμός για το ερχόμενο διάστημα, με μεγάλο βάρος να πέφτει στις αποκαταστάσεις εδαφών, αλλά και στα κίνητρα του αναπτυξιακού νόμου τα οποία θα ισχύσουν και για τους 4 Νομούς.
Κοινωνοί πολλών θεμάτων έγιναν και οι Πρόεδροι των ΝΟΔΕ(απουσίασε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γρεβενών) ώστε οι ίδιοι με τη σειρά τους, μαζί με τα τοπικά στελέχη να επιχειρηματολογούν για τις δράσεις οι οποίες είναι σε εξέλιξη και να αναπτυχθεί μια καλύτερη επικοινωνία με την τοπική κοινωνία.
Στη σύσκεψη, συμμετείχαν οι έξι από τους εφτά Βουλευτές της Ν.Δ.(απουσίαζε ο Ανδρέας Πάτσης), ο Γραμματέας της ΝΔ, Γιώργος Στεργίου, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. που κατάγονται από τη Δυτική Μακεδονία(Πίστη Κρυσταλλίδου, Γιάννης Μίσκας, Θανάσης Σταυρόπουλος), η υπεύθυνη του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, καθώς και ο Κωστής Μουσουρούλης.
Πηγή: e-ptolemeos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου