Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Μας αιφνιδίασε δυσάρεστα η πρόσκληση για συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα τη «Συζήτηση για τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αμιαντούχων Αποβλήτων στη θέση Ζιδάνι»

Μας αιφνιδίασε δυσάρεστα η πρόσκληση για συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα τη «Συζήτηση για τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αμιαντούχων Αποβλήτων στη θέση Ζιδάνι», που πραγματοποιείται σήμερα 24/11 μέσω τηλεδιάσκεψης.

Υποτιμήσαμε τα σχετικά μισόλογα στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Μικροβάλτου 16.10.2019 (δεν γνωρίζουμε επακριβώς τι έφτασε σαν πρόταση στο Δήμο Σερβίων), υποβαθμίσαμε την ανάλογη πρόταση του δημάρχου Σερβίων

στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την μεταλιγνιτική περίοδο (ΜΑΡΤ. 2020), θεωρώντας σαν αυτονόητο ότι εκφράζει προσωπική άποψη, αφού το θέμα δεν πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων (πολλώ δε μάλλον από τις τοπικές κοινωνίες των όμορων στο Ζιδάνι κοινοτήτων-οικισμών).



Δεν αφυπνιστήκαμε από τον κώδωνα κινδύνου που εξέπεμψε ο περιφερειακός σύμβουλος της αντιπολίτευσης του συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ Γιώργος Χριστοφορίδης με το άρθρο του από 28.7.2020 (ΕΔΩ), που λίγο-πολύ κατήγγειλε ότι η Περιφέρεια δρομολογεί να έρχονται στην Περιφέρειά μας αμιαντούχα υποπροϊόντα ή ακόμη και άλλα επικίνδυνα απόβλητα από όλη τη χώρα. Έχοντας εμείς, δήθεν πληροφόρηση εκ των έσω της Περιφέρειας -τρομάρα μας!- ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα για τα ΜΑΒΕ…

Αγνοήσαμε την εισήγηση του προϊσταμένου των Τεχνικών Έργων της ΠΕ Κοζάνης Κ. Γρίβα στο πλαίσιο των προτάσεων του για την ανάπτυξη του Δήμου Σερβίων από 13.10.2020 (ΕΔΩ), θεωρώντας την (χρησιμοποιώ τον πλέον ήπιο χαρακτηρισμό) «μη σοβαρή», αφού λίγο πολύ, αγνοώντας τους βασικούς αυστηρότατους κανόνες ενταφιασμού των αμιαντούχων υλικών, πρότεινε να γίνεται απευθείας εναπόθεσή τους στον πυθμένα του κυρίως ορυχείου εξόρυξης, αναφέροντας ότι «διασφαλίζει την πλήρη στεγανότητα, αφού τα περιβάλλοντα πετρώματα είναι υδατοστεγή αδιαπέραστα και ως εκ τούτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εναπόθεση στερεών προϊόντων αμιάντου». Σε ένα χώρο με πετρώματα σερπεντίνη όπου η εξόρυξη γινόταν κατά βάση με εκρηκτικά υλικά, με τη διαπερατότητα του εδάφους να είναι δεδομένη, διαπερατότητα που οδηγεί το νερό με αμίαντο στη λίμνη Πολυφύτου, από όπου υδρεύεται και η πόλη της Θεσσαλονίκης! Χωρίς καμιά στεγανοποίηση και μετά βέβαια τη απάντληση-μετάγγιση εκατομμυρίων κυβικών νερού και της αμιαντο-λυματολάσπης από τη λίμνη επιφάνειας 125.000 τ.μ. που είναι σχηματισμένη στο χώρο αυτό! Ατυχώς, για μας, ο κ. Γρίβας είναι και ο εισηγητής του θέματος στη σημερινή συνεδρίαση!

Και φτάσαμε σήμερα εδώ που φτάσαμε. Να συζητείται αυτή την ώρα (σήμερα 24/11/2020 και από 12:30), δια τηλεδιάσκεψης, το θέμα για τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αμιαντούχων Αποβλήτων στη Θέση Ζιδάνι…

- Χωρίς καμιά ενημέρωση-διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες των όμορων κοινοτήτων του Μικροβάλτου, του Τρανοβάλτου, του Ρυμνίου, του οικισμού του Φρουρίου και των κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής του ορεινού όγκου των Καμβουνίων.

- Χωρίς συζήτηση-γνωμοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων (από τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις-αντιδράσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης προκύπτει ότι δεν θα προτείνουν την δημιουργία ΧΥΤΑΜ στο Ζιδάνι).

- Ενώ βρίσκεται σε ισχύ η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) από 1.11.2016, με την οποία εγκρίθηκε η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του σχεδίου Αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), που προβλέπει τη χρήση των ΜΑΒΕ για τη «διάθεση των αποβλήτων αμιάντου που παράγονται μόνο στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας».

- Με το θέμα να έρχεται βιαστικά, χωρίς καμιά οικονομοτεχνική μελέτη, που ασφαλώς δεν μπορεί να γίνει, αφού το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) στο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων 2020-2030, προγραμματίζει την απογραφή των ποσοτήτων αμιαντούχων ποσοτήτων στον ελλαδικό χώρο για το 2021, και μετέπειτα (2022, 2023 και μετά) την «εξέταση δυνατότητας αξιοποίησης υφιστάμενων ΧΥΤΕΑ ή/ και δημιουργίας νέων ΧΥΤΕΑ, με διερεύνηση -μεταξύ άλλων- ευρύτερης αξιοποίησης και του ΧΥΤΕΑ αμιαντούχων αποβλήτων στη Δυτική Μακεδονία ΜΑΒΕ (Ζιδάνι)».

Ελπίζουμε οι τοπικές όμορες κοινωνίες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αντιδράσουν σε μια προοπτική υποβάθμισης της περιοχής μας…

Γιώργος Μαστρ./mikrovalto.gr

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κα.Βεττα προεδρςΜικροβαλτου; Κε Δήμαρχε;
Που είναι οι αποφάσεις του Δημοτικού και του κοινοτικού συμβουλίου;
Ποτέ ρωτήθηκαν οι κάτοικοι;Γνωρίζετε τι σημαίνει παράβαση καθήκοντος; Τέρμα τα ψέματα. Ας κουνηθούν εκεί οι κάτοικοι, ας κινηθεί η τοπική κοινωνία. Αλεξόπουλος, Βητοπουλε περιμένουμε απαντήσεις γιατί από το. Ελευθερίου είμαστε όλοι σίγουροι ότι αλήθειες δεν θα ακουσουμε

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ!!!!!!!
ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ!!!!
ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ!!!!
ΜΕ ΤΟΝ ΔΉΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΌΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ!!!
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ!
ΝΟΜΊΖΩ ΌΤΙ ΤΑ ΚΑΜΒΟΥΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΘΡΜΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

Ανώνυμος είπε...

Κ. Μαστρογιαννόπουλε συγχαρητήρια,ήσασταν απο τους λίγους που κρατήσατε ζεστό το θέμα με τα ΜΑΒΕ, όπως και αλλα προβλήμματα που μαστίζουν τα καμβούνια.Φτάσατε σε σημείο να κατηγορηθήτε απο γελειότητες, ως γραφικός και παπαράτσι της περιοχής του ορεινού όγκου. Σήμερα τι έχουν να πούν;Πολλές φορές έχουμε συζητήσει κι έχουμε εκφράσει τις ανησυχίες μας απο κοινού οι δυο μας. Πιστεύω οτι αν διαβάσεις το σχόλιο θα καταλάβεις και ποιος είμαι. Οχι οτι έχω πρόβλημμα να αναφέρω τ' ονομά μου,αλλά μην φανεί οτι κάνω αντιπολίτευση στην τοπική και δημοτική αρχή.Δυστηχώς το μέλλον για την περιοχή είναι δυσοίωνο για τα ορεινά χωριά,και αυτό φάνηκε και απο την κατανομή του τοπικού πόρου αλλά και πως αντιμετωπίζουν γενικότερα τα προβλήματα που προκύπτουν στα ορεινά χωριά των καμβουνίων. Υπάρχουν εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι απο τα ορεινά,δεν έχουν ανάστημα και φωνή; Η λύση κατά την προσωπική μου άποψη ειναι οτι πρέπει να ξεσηκωθούν οι κάτοικοι της περιοχής. Ευχαριστώ το ai-vres για την φιλοξενία.

Ανώνυμος είπε...

Οι αντιδήμαρχοι έχουν άποψη; Θα πουν τίποτα ή μπα;

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΑΡΕΣ ΤΙ ΑΝΑΓΚΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ,

Ανώνυμος είπε...

Εκτός απ’ την αψυχολόγητα βίαιη απολιγνιτοποίηση, που ανατρέπει ταχύτατα την οικονομία της περιοχής μας, φαίνεται πως η κυβέρνηση επείγεται να μας μετατρέψει και σε σκουπιδότοπο των Βαλκανίων. Απ’ τη μια ετοιμάζει σχέδια να καίει σκουπίδια, γεμίζοντας την ατμόσφαιρα τοξικές διοξίνες και φουράνια, απ’ την άλλη θέλει να φέρει εδώ αμιαντούχα απόβλητα. Αποτελεί υποχρέωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και των βουλευτών όχι απλά να απορρίψουν κάθε τέτοια σκέψη, αλλά να προωθήσουν εναλλακτικές προτάσεις παραγωγικής αξιοποίησης της περιοχής.

Στο ηλεκτρικό μας σύστημα έχουν ήδη μπει πανάκριβα αιολικά και ηλιακά συστήματα, που παράγουν όταν κι αν φυσά, όταν κι αν έχει ήλιο, όχι όταν χρειαζόμαστε ρεύμα. Με τον τρόπο αυτό η χώρα κατέληξε είτε να καίει όλο και περισσότερο απ’ το 100% εισαγόμενο φυσικό αέριο είτε να εισάγει ρεύμα απ’ το λιγνίτη Σκοπιανών, Βούλγαρων, ακόμα και Τούρκων. Επιβάλλεται συνεπώς η αξιοποίηση κάθε δυνατότητας για αποθήκευση του τυχαία παραγόμενου ηλεκτρισμού και χρησιμοποίησή του τη στιγμή που πραγματικά χρειάζεται. Ο καλύτερος και περισσότερο χρησιμοποιούμενος παγκοσμίως τρόπος αποθήκευσης, αν και ακριβός, είναι η αντλησιοταμίευση, (άντληση νερού από έναν χαμηλά ευρισκόμενο ταμιευτήρα σε έναν άλλο υψηλότερα και μετατροπή της δυναμικής ενέργειας του νερού σε ηλεκτρική).

Υπάρχουν ήδη διεθνώς παραδείγματα αξιοποίησης παλιών μεταλλείων ως ταμιευτήρων αντλησιοταμίευσης. Ο λάκκος του μεταλλείου των ΜΑΒΕ ως ταμιευτήρας νερού βρίσκεται ακριβώς πάνω από τους ταμιευτήρες των φραγμάτων του Ιλαρίωνα και του Πολυφύτου, με σημαντική υψομετρική διαφορά από την κοίτη του Αλιάκμονα. Είναι συνεπώς ιδιαίτερα ευχερής η αξιοποίηση του μεταλλείου για αντλησιοταμίευση και ηλεκτροπαραγωγή: στη διάρκεια της ημέρας, με ενέργεια από φωτοβολταϊκά, το νερό μπορεί να αντλείται απ’ τον Ιλαρίωνα προς το μεταλλείο και το βράδυ, τις ώρες αιχμής της ζήτησης ηλεκτρισμού, να κατεβαίνει προς τη λίμνη Πολυφύτου.

Η δυνατότητα χρήσης του μεταλλείου για ηλεκτροπαραγωγή δίνει ταυτόχρονα τη δυνατότητα μέρος του νερού να χρησιμοποιείται τους καλοκαιρινούς μήνες για άρδευση, ενισχύει λοιπόν τη δυνατότητα να υλοποιηθεί το αρδευτικό στα Καμβούνια. Ανάλογη δυνατότητα αξιοποίησης μεταλλευτικής εκσκαφής ως άνω ταμιευτήρα για αντλησιοταμίευση και ηλεκτροπαραγωγή υπάρχει μελλοντικά και για το λιγνιτωρυχείο της ΛΑΡΚΟ, όπου η υψομετρική διαφορά με τη λίμνη Πολυφύτου είναι ιδιαίτερα πλεονεκτική. Εκεί ωστόσο είναι εφικτό να προηγηθεί η κατά το δυνατόν πλήρης απόληψη του λιγνίτη.

Η προτεινόμενη λύση για ΜΑΒΕ και ΛΑΡΚΟ απαιτεί προφανώς συνεργασία της περιοχής με τη ΔΕΗ, η οποία έχει τα υδροηλεκτρικά του Αλιάκμονα και μπορεί να αναπτύξει τα υδροηλεκτρικά στους λάκκους των μεταλλείων. Στα πλαίσια της συνεργασίας οι κάτοικοι ίσως μπορούν ν’ αναπτύξουν οι ίδιοι τα φωτοβολταϊκά, που είναι απαραίτητα για την άντληση, για μεγιστοποίηση του δικού τους οφέλους. Είναι μια πρόταση αμοιβαίου οφέλους, τόσο για τους κατοίκους όσο και τη ΔΕΗ, εφόσον βέβαια υπάρχει ανάλογη διάθεση απ’ τα δυο μέρη.

Χρήστος Ι. Κολοβός

Δρ Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός Μηχανικός ΕΜΠ

τ. Διευθυντής Κλάδου Μεταλλευτικών Μελετών & Έργων ΔΕΗ ΑΕ/Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας

Μέλος Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας από το 2010
ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ. ΕΔΩ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΑΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ: ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΜΙΑΝΤΟΥ! ΘΑ ΒΓΑΚΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο ΝΕΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ" ΚΑΙ ΠΑΠΑΛΑ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΕΧΕΙ ΑΠΙΦΑΣΗ; ΕΓΙΝΕ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ;



















Ανώνυμος είπε...

Εδώ είχαν επί χρόνια αμίαντο στο λύκειο Σερβίων τι να λέμε τώρα. ..

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια προσπαθούν να περάσουν να γίνει εκεί χώρος ταφής αμιάντου. Απλά αντιδρούσαν οι τοπικές κοινωνίες. Τώρα βρήκαν τον δήμαρχο που όχι απλά δεν αντιδράσει, αλλά το ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ, ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΗΤΑΝ Ο ΧΥΤΑ ΑΜΙΑΝΤΟΥ. Φυσικά και πάλι χωρίς να ρωτήσει κανέναν... γιατί αυτός δε χρειάζεται να ρωτάει κανέναν.

Επομένως ας μην αναρωτιόμαστε τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Ρωτάει. Τους συμβουλους-οικογενειακους φίλους, τους συμμαθητές και όσους έχουν την ίδια αντικοινωνική και εχθρική συμπεριφορά με αυτόν προς τους ανθρώπους που δεν είναι κολλητοί του.

Ανώνυμος είπε...

Για τα ΜΑΒΕ έχουν γίνει προτάσεις από τον κύριο Κολοβό και τον κύριο Παπαγεωργίου που είναι γνωστές και ασχολούνται χρόνια με την ιστορία. Πρότειναν έργα με ΜΕΛΛΟΝ , ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΟΡΟΟΠΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
Ο Ελευθερίου και η πρόεδρος θέλουν χυτά αμιάντου ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΕΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ! ΔΙΟΤΙ ΑΦΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΝΕΑ ΚΥΤΑΡΑ ΓΙΣΤΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΕΚΕΙ ΑΜΙΑΝΤΟΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;ΓΕΜΑΤΗ ΟΡΥΧΕΙΑ ΚΑΙΑΝΕΝΕΡΓΑΛΑΤΟΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ. ΚΑΘΕ ΤΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΛΟΙΠΟΝ!
ΠΟΙΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΠΙΕΖΟΥΝ; ΠΟΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΞΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ;

Ανώνυμος είπε...

Γιατι τοσο μεγαλο θεμα με τον χυταμ αφου εχει γίνει ηδη μια υγειονομική ταφη αμιαντου κ η περιοχη γυρω γυρω εχει αμιαντο οποτε τα σχολια πει καταστροφής του περιβάλλοντος
δεν ευσταθούν ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Έχει γίνει του υπάρχοντος. Το ότι δεν υπάρχει κανν οδικο δίκτυο δεν σε προβληματίζει;
Ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ με καθαρά ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ , που προτείνουν έργα που θα ΜΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ δεν σου λέει κάτι; Το ότι ο κύριος Παπαγεωργιου που ασχολειτε χρόνια και όχι πριν πέντε μήνες όπως ο Γρίβας βάζει ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ δεν σου λέει κάτι; Αλήθεια γιατί δεν τα πάνε στην ΛΑΡΚΟ; Σε κάποιο νταμάρι της Θεσσαλονίκης να δώσουν και επιπλέον δουλειά στο λιμάνι; Εκεί έχει και τρένο για την μεταφορά.
Μιλάνε για θέσεις εργασίας και κανένας δεν λέει πόσες είναι και πόσες θα χαθούν! Θα αγοράσεις μέλι η τσάι εσύ ποτέ με ταμπέλα βιολογικό όταν δίπλα υπάρχει χυτά αμιάντου;

Ας ενημερωθούν οι κάτοικοι και οι σύμβουλοι για ΟΛΕΣ τις προτάσεις, ας γίνουν οι σχετικές μελέτες και ΜΕΤΑ αποφασίζουν. Έτσι πάει. Και μόνο αυτή η βιασύνη, η ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ
Μας βάζει σε ΠΟΛΛΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ
Και επειδή είμαστε μικρός τόπος
Οι ΣΞΕΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΗ

Η τελευταία πρόταση σας είναι όλα τα λεφτά. Για ποιο λόγο τότε έγινε αντικατάσταση όλων των αμιαντουχων σωλήνων; Ζούσαμε τόσα χρόνια με αυτούς , νερό πέρναγε και δεν πέθανε όλοι!

Ανώνυμος είπε...

Λέτε για τον αμιαντο την ωρα που ακομα κ σήμερα υπάρχουν παλιές αποθήκες με στεγες εληνιτ οι δρομοι απο το ζιδανι στρωμενοι με τα μπαζα του μεταλειου με αμιαντο. Και ρωτάω αυτους που φωναζουν τωρα, τοτε που ησασταν εκει κ τα βλεπατε δε μιλουσατε γιατι ηταν πολλα τα λεφτά κ μακάρι να λήξουν τα μέτρα να γίνει μια συνέλευση να δουμε τη ισχύει με αποδείξεις οχι με λογια του αερα κ προτασεις επιστήμονικης φαντασιας που μονο για λογους εντύπωσης γίνονται

Ανώνυμος είπε...

Και ρωτάω. πειράζει ο αμιαντος που θα θαφτεί ενω δεν πειράζει ο αμιαντος που ειναι εξω; σωστή μελετη κ δέσμευση απο την εκαστοτε εταιρια οτι θα καθαρίσει αυτο το χαλι οσο καλυτερα γίνεται να μην φαίνεται ουτε λίγο γκρι του αμιαντου κ να αξιολογηθουν τα θετικα κ τα αρνητικά ενος τέτοιου έργου παντα με επιχειρήματα

Ανώνυμος είπε...

Ε ρε φίλε πάρτα τοτε στα σερβια! Και φυσικά να γίνει μια αυνελευση γιατί πάνε να το περάσουν με τηλεδιασκέψεις ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΙΑΝΤΟ ΤΗΣ ΜΑΒΕ που ήδη έχει αποκατασταθεί αλλά ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΜΙΝΤΟΥ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΑΠΟΝΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ. Δεν ξέρετε καν γιατί μιλάμε. Και επιστημονική φαντασία είναι η ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ σε αγροτικούς δρομους! Ο Ελευθερίου είπε ναι σε σχέδιο που δεν έχει δει κανένας και έχει απορρίψει σαν σχέδιο δύο φορές το δημοτικό συμβούλιο του Κωνσταντόπουλου και του κοσματοπουλου!

Ανώνυμος είπε...

Έχει αποκατασταθεί; αυτο το γκι τη ειναι τοτε;κ ναι καθάρισε ο χώρος του εργοστασίου, ο υπόλοιπος αμιαντος όμως;Και όσο αναφορά τον κοσματοπουλο άστο σκέτη τρέλα κ για τον Κωσταντοπουλο πολιτικαντης Α κατηγορίας κ γιαυτο ειναι εκτος σε δυο εκλογες ο Ελευθεριου θα φανεί ειναι αλλού

Ανώνυμος είπε...

Πλάκα έχεις. Πάντως υπάρχει λύση. Να πάνε τον χυτά αμιάντου στις πισίνες με το στέγαστρο που προτείνει ο λαχαριωτης!

Το Προφίλ μας