Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Μια Ελλάδα που ξέρει την αξία της. Μια Ελλάδα που μπορεί.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μια Ελλάδα που μπορεί, που ξέρει την αξία της...
--------------------------------------------------
Αυτό που απασχολεί έντονα τους Διπλωματικούς κύκλους στην Αθήνα, είναι η ''ποιότηττα'' και το ''επίπεδο'' διακυβέρνησης, το νέο ηθος και ύφος εξουσίας, που υπόσχεται ο Γ. Παπανδρέου και κατά πόσο θα μπορέσει να εφαρμόσει μια νέα πολιτική, που να είναι μακρά, απο τις αγκυλώσεις που υπήρχαν έως τώρα!
Πολλοί σχολιαστές εκτιμούν οτι θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τον Γ. Παπανδρέου, να διοικήσει ξεχωριστά, απο ενα κρατικό μηχανισμό, στον οποίο υποβόσκει η διαφθορά και η προκτάληψη.
Το ιδιο ελεγε και ο Καραμανλής, το 2004, σεμνά και ταπεινά.Μόνο, που πολύ γρήγορα αυτός και οι περισσότεροι υπουργοί του επεσαν στο βούρκο της διαφθοράς και του νεοπλουτισμού, που χαρακτήρισε τους συνεργατες του, πχ Ρουσσόπολος, Βουλγαράκης και άλλοι...
Ενα είναι απολύτως βέβαιο...
Οτι ο Γ. Παπανδρέου, θα επιμείνει αταλάντευτα στο πείσμα του - επιτέλους- και η Ελλάδα να δει εναν άλλο ηγέτη, που μπορεί να κάνει πράξη αυτά που λέει, στο μέγιστο βαθμό!
Και θα τα καταφέρει...
Γιατί,είναι επίμον σε αυτό που πιστεύει και εχει οράματα, για μια Ελλάδα, που δεν θα εχει σχεση με την νεόκοπη και νεόπλουτη Δεξιά των τελευταίων 5 ετών. Μια δεξιά, που δεχνά!
Τα στελέχη της να γίνονται πλουσιόπαιδα και οι μην κατέχοντες να υποφέρουν...
Η ίδια η Αμερικανική Κυβέρνηση, προσβλέπει σε περισσότερα πράγματα επιτυχίας απο τον Γ. Παπανδρέου, στις διεθνείς σχέσεις της χώρας και στην αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδα στην Νότια Ευρώπη και την Μέση Ανατολή...
Υψηλόβαθμο στέλεχος της Αμερικανικής διπλωματίας, οτι με την εκλογή του Γ.Παπανδρέου, θα δεχθεί και την επίσημη πρόσκληση του Λευκού Οίκου να επισκεφθεί τις Η.Π.Α, μια επίσκεψη, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί αρχές του 2010!!
Ο κόσμος περιμένει ενα Γ. Παπανδρέου, διαφορετικό απο τον προκάτοχό του-αποτυχημένο!
Είναι και προσβλέπει σε αυτον, ο μέσος Ελληνας, οπου κι αν ανηκει ιδεολογικα, να πετύχει σε αυτό που υπόσχεται....

Το Προφίλ μας