Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Σε Ελασσόνα και Δεσκάτη ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Στις 12 το μεσημέρι φτάνει στην Ελασσόνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος αύριο το πρωί θα επισκεφθεί και την πόλη της Δεσκάτης. Νωρίτερα, στις 10:30 το πρωί τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, που είναι προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Ελασσόνας κ. Βασιλείου, θα τον υποδεχθούν οι κάτοικοι της Τσαρίτσανης, ενώ θα ακολουθήσει ολιγόλεπτη επίσκεψή του στον Ιερό Ναό Αγίου Αρσενίου Ελασσόνας, όπου φυλάσσονται τα ιερά λείψανα του Αγίου Αρσενίου.
Στην Ελασσόνα, θα βρίσκεται και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, καθώς και δεκάδες μητροπολίτες από διάφορες μητροπόλεις της Ελλαδικής Εκκλησίας, ενώ ως επίσημος εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, κατά την υποδοχή και την 4ήμερη παραμονή του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου στην επαρχία Ελασσόνας, έχει οριστεί ο υφυπουργός Εσωτερικών Χρήστος Ζώης.
Αύριο Σάββατο στις 11 το πρωί ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας θα επισκεφθεί τη Δεσκάτη, όπου θα τελέσει δέηση στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Δεσκάτης, ενώ θα ακολουθήσουν: προσφωνήσεις από το νομάρχη Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη και το δήμαρχο Δεσκάτης Νίκο Μίγκο και ο χαιρετισμός του. Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Δεσκάτη Γρεβενών θα ολοκληρωθεί με τη δεξίωση στο κέντρο «Πέτρινο».
Πηγή: ΕΡΑΠλήρης  στοίχιση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας