Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Συνέντευξη του Αλ. Αθανασιάδη στο Έθνος

ΕΘΝΟΣ 30/9
Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει κατακτήσει το ηθικό πλεονέκτημα να επιβάλει με τις διακηρυγμένες προγραμματικές θέσεις τις πρώτες 100 μέρες μια νέα αρχή που θα στηρίζεται στην αξιοκρατία, τη διαφάνεια, τη Δικαιοσύνη και τον έλεγχο, τονίζει ο υποψήφιος βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ, Αλέξανδρος Αθανασιάδης.
Ο Γ. Παπανδρέου έκανε έκκληση να μην πάει καμία ψήφος χαμένη, προσθέτοντας ότι και μία ψήφος μπορεί να κάνει τη διαφορά. Σας ανησυχεί ο εφησυχασμός;
Ολες οι προσωπικές μου διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις είναι για μένα διδακτικές. Θεωρώ μετά από αυτήν την πλούσια εμπειρία μου ότι οι κάλπες κλείνουν για όλους τους υποψηφίους και για τα κόμματα στις 7.00 το απόγευμα. Είναι, λοιπόν, πολύ βασικό να είμαστε σε διαρκή εγρήγορση και πραγματικά δεν πρέπει να πάει καμία ψήφος χαμένη. Αλλωστε, πέρα από όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ΠΑΣΟΚ, σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, πρέπει να αποδείξουμε την κινηματική λογική και λειτουργία της παράταξής μας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περιγράφει το κράτος ως πελατειακό, σπάταλο, που έχει παραδοθεί ανεξέλεγκτο στη διαφθορά. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να το αλλάξει και πώς;
Είναι γεγονός πλέον ότι υπάρχουν μετρήσεις και αποδείξεις. Δυστυχώς η χώρα έχει περιπέσει σε μια ιδιότυπη «φαυλότητα». Να αναφερθώ με ένα μικρό παράδειγμα τι σημαίνει πελατειακή σχέση. Σήμερα ξεκίνησε η διαδικασία πρόσληψης των καθηγητών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την ΠΔΣ. Ο τρόπος πρόσληψης είναι μια υπογραφή από τον διευθυντή της κάθε Διεύθυνσης, επιλέγοντας ο ίδιος, ο διορισμένος της κυβέρνησης, τους εκλεκτούς. Αν, λοιπόν, αντιμετωπίζονται έτσι οι 1.200 και πλέον νέοι επιστήμονες (και μόνο για ένα δίωρο την εβδομάδα) του τόπου μας, αντιλαμβάνεστε τι γίνετε από κει και κάτω. Οσο για τις σπατάλες, τις προμήθειες, τις σχέσεις διαπλοκής και τα golden boys, γνωρίζετε και με νούμερα ότι περίπου 6 δισ. οφέλη μπορούν να προκύψουν και μόνο από μια σωστή διαχείριση των εσόδων του κράτους.

Τι να περιμένει ο λαός στις πρώτες 100 μέρες του ΠΑΣΟΚ; Μια ανάσα ή απτά δείγματα για το πώς θα πορευτεί;
Ο Γ. Παπανδρέου έχει κατακτήσει το σοβαρότερο κατά την άποψή μου στοιχείο, το ηθικό πλεονέκτημα να επιβάλει με τις διακηρυγμένες προγραμματικές μας θέσεις τις πρώτες 100 μέρες μια νέα αρχή που να στηρίζεται στα αυτονόητα, δηλαδή στις πανανθρώπινες αξίες: ισότητα, δικαιοσύνη, αξιοκρατία, αντικειμενικότητα, διαφάνεια, έλεγχο και τιμωρία. Ο λαός θα μας τιμήσει και πράγματι το πιστεύω ακράδαντα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι ο αυριανός πρωθυπουργός της χώρας. Αυτό που συνολικά έχω εισπράξει σε όλη αυτή την προεκλογική μου εκστρατεία είναι ότι αυτός ο δικός μας υπέροχος, καταπληκτικός και αδικημένος λαός έχει τρομακτικές αντοχές, όμως δεν θα μας δώσει ούτε λεπτό ανοχή. Είμαστε, λοιπόν, καταδικασμένοι να πετύχουμε από την πρώτη μέρα, από τις 5 Οκτωβρίου. Και θα πετύχουμε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ισότητα, δικαιοσύνη, αξιοκρατία, αντικειμενικότητα, διαφάνεια, έλεγχο και τιμωρία.

Θα τον αφήσετε να τα κάνει, αυτά που επικαλείται ή θα έχουμε εξ' αιτίας σας εκλογές σε σύντομο χρονοκό διάστημα???


Και ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ αυτά πήγε να επιβάλλει, αλλά κάνει εκλογές στα 5,5 χρόνια διακυβέρνησης.

Το Προφίλ μας