Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Πήγαν να πληρωθούν και βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αστυνομία

Εργολάβος του ΑΗΣ Αμυνταίου αντί να πληρώσει τα οφειλόμενα στο προσωπικό, κάλεσε την αστυνομία να επιβάλει την τάξη!
του Χρ. Βήττα ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ
Αντιμέτωποι με τις αστυνομικές αρχές, σαν εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, βρέθηκαν χτες οι εργαζόμενοι σε εργολάβο στον ΑΗΣ Αμυνταίου, οι οποίοι διεκδικούν δεδουλευμένα. Περίπου δέκα εργαζόμενοι που διεκδικούν δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών συν επιδόματα, πήγαν χτες στα γραφεία της εταιρίας στην Κοζάνης να πληρωθούν, έχοντας συμπαραστάτες το προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων στην Ενέργεια. Αν και η εργοδοσία είχε υποσχεθεί να τους πληρώσει, χτες, παράπεμψε για άλλη μια φορά την πληρωμή τους, για «την «άλλη Παρασκευή». Ο πρόεδρος του σωματείου, Πέτρος Ταταρίδης και τα άλλα μέλη του προεδρείου και της διοίκησης του σωματείου, κατέστησαν σαφές στον εργοδότη, πως «οι εργαζόμενοι δεν φεύγουν από δω αν δεν πληρωθούν. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα οφειλόμενα είναι δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών, ενώ σ' αυτά πρέπει να προστεθούν και διάφορα άλλα επιδόματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εργοδοσία έχει απολύσει ήδη περίπου δεκαπέντε άτομα, ενώ οι τρεις απ' αυτές τις απολύσεις έγιναν μόλις πριν από τρεις ημέρες. Δηλαδή, οι άνθρωποι αντί να πληρωθούν πήραν στο χέρι την απόλυσή τους. Το άλλο αξιοσημείωτο είναι ότι χτες, ο εργολάβος απαντώντας στην επιμονή των εργαζομένων που απαιτούσαν τα χρήματά τους, κάλεσε την αστυνομία. Επιτόπου έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, που περιορίστηκαν στην εξακρίβωση των στοιχείων των εργαζομένων και των συνδικαλιστών, που «προέβησαν στο βαρύτατο ατόπημα» να διεκδικήσουν τα χρήματά τους, που έβγαλαν με ιδρώτα και με αίμα.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Ενέργεια, Π. Ταταρίδης, κατήγγειλε την παρουσία της αστυνομίας κατόπιν πρόσκλησης του εργοδότη, λέγοντας ότι «μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε κλέφτες, επειδή διεκδικούμε τα δεδουλευμένα. Δυστυχώς αυτό είναι το κράτος που έφτιαξαν οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια».
Να σημειωθεί ότι πριν από περίπου δύο εβδομάδες, εργαζόμενοι του ίδιου εργολάβου σε άλλη εργολαβία του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του σταθμού, διεκδικώντας την καταβολή επιδομάτων δύο ετών και αποζημίωση αδείας. Όμως αντί η εργοδοσία να τακτοποιήσει τις οικονομικές οφειλές στο προσωπικό, χτες κάλεσε την αστυνομία να «επιβάλλει την τάξη» στους απλήρωτους εργαζόμενους στην εργολαβία του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, που διεκδικούν το αυτονόητο, δηλαδή τα χρήματά τους.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Δυστυχώς αυτό είναι το κράτος που έφτιαξαν οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια». pragmati...
gt to parapanw peristatiko dn einai ka8olou memonwmeno. ana tn ellada k kuriws se texnikes etaireis/ergolavous auto to fainomeno einai polu suni8es. vevaia suxna oi ergazomenoi diekdikoun auta pou tous anikoun atomika i k ka8olou k auto pou eisprattoun sti sunexeia einai i apolusi tous..
wraia pragmata!!
ti 8a ginei me ola auta otan vgei to pasok?? mallon toumpeki....

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΚΕ...ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΥΧΑΙΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

sovara???
k egw pou evlepa n trehei gia tis apoluseis sto jumbo, stin amasa, sti wind k opou allou itan proeklogika???

Το Προφίλ μας